Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

odzyskiwanie bledu systemu windows problem...

Charon =)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, gdy wylacze komputer przyciskiem z tylu i wlacze to pokazuje mi sie takie cos:

http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&client=firefox-a&hs=JMp&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1360&bih=666&tbm=isch&tbnid=y0QenFXre4n6uM:&imgrefurl=http://zapytaj.onet.pl/Category/007,007/2,19749291,Co_mam_zrobic__quotOdzsykiwanie_po_bledzie_systemu_windowsquot.html&docid=hB34jNnKK6SP_M&itg=1&imgurl=http://m.onet.pl/_m/df507ed13135c768fd83e12b2f3bb0a6,62,37.jpg&w=550&h=413&ei=M9wYUMfYJM7Xsgbl94HoDQ&zoom=1&iact=rc&dur=258&sig=110346197246499298879&page=1&tbnh=147&tbnw=205&start=0&ndsp=19&ved=1t:429,r:1,s:0,i:71&tx=182&ty=3

pisze ze ,,uzyj klawiszy strzalek, aby wyroznic wybrana opcje'' ale nic sie nie dzieje... naciskam strzalke w gore i w lewo ale nic.. tak jak by nie dzialaly, dodam ze tak ogolnie dzialaja, jak naciskam enter to też nic... i ogólnie to trzeba czekać 15 sekund i automatycznie sie wlaczy windows, ale nie chce czekac 15 sekund(nie wazne dlaczego, mam swoje powody) jak to naprawić? jak cos obrazek z neta wzielem, ale mam tam wiecej opcji typu tryb awaryjny z wierszem polecenia itp.

pozdrawiam.

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Edytowanie pliku Boot.ini

Aby wyświetlić i wyedytować plik Boot.ini:

Kliknij prawym przyciskiem myszy folder Mój komputer, a następnie kliknij polecenie Właściwości.

-lub-

Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz polecenie sysdm.cpl, a następnie kliknij przycisk OK.

Na karcie Zaawansowane kliknij przycisk Ustawienia w obszarze Uruchamianie i odzyskiwanie.

W obszarze Uruchamianie systemu kliknij przycisk Edytuj.

Skopiowane z oficjalnej witryny microsoftu.

Nie wiem dlaczego nie działa ci wybranie, ale w tym pliku możesz zmienić czas oczekiwania na uruchomienie systemu.

Patologia w twojej głowie, wyjdź z forum, nie jesteś zabawny - uświadom to sobie.

1323206721-U1.png

Opublikowano

no ok.. ale nie wiem gdzie to zmienic... nie chce tego zmieniac tylko najbarziej zalezy mi na tym ze wybieranie mi nie dziala, tzn. nie moge strzalkami przesuwac, moze jakiś bardziej ,,doswiadczony'' informatyk wejdzie i pomoze.

like masz za staranie.

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

zna się ktoś na tym? czemu jak mam ten błąd to nie moge ani ENTER nacisnac(tzn. naciskam ale nic sie nie dzieje) i strzlkami w gore i w dol ruszac(ruszam ale nic sie nie dzieje)

help please.

Opublikowano

może musisz faktycznie w biosie zobaczyć ustawienia od klawiatury

Patologia w twojej głowie, wyjdź z forum, nie jesteś zabawny - uświadom to sobie.

1323206721-U1.png

Opublikowano

o kurfa... to już inna sprawa, wgl. biosa nie ogarniam :(

Opublikowano

zgaduje ze masz klawiature usb, musisz gdzies w biosie poszukac usb keyboard...costam i zmienic z [disabled] na [enabled]

Opublikowano

same bzdury zamiast rad...

uwalony rejestr systemu albo wadliwie zainstalowany jakiś program i wyłącza system

reinstal systemu albo w trybie awaryjnym usunąć błąd

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

same bzdury zamiast rad...

uwalony rejestr systemu albo wadliwie zainstalowany jakiś program i wyłącza system

reinstal systemu albo w trybie awaryjnym usunąć błąd

tylko nie reinstal -,- potrzebuje tego, bo czasem wbija mi się wirus ,,ukash'' czy jakos tak, i potrzebuje czasem uruchomic komputer w trybie awaryjnym z siecia czy jakos tak..

a jak usunac ten blad :P ? tak, klawiatura usb

Opublikowano

podłączyć klawiaturę nie na USB masz tyle wejść że zmienić możesz bez problemu i odłączyć wszystko co zbędne od kompa

zworka na płycie, ale to sobie poszukaj sam na niej albo w manualu jak ustawić

jeśli chcesz windows bez czekania i opcji wyboru, porostu skasuj plik boot.ini

i dla przypomnienia, żadna opcja w biosie nie dotyczy współpracy klawiatury z biosem bo powinna działać każda która jest NORMALNA a nie filmy NONAME XXX

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

zauwazylem, ze mam jeszcze 2 wejscia usb, wiecz podlaczylem klawiature do drugiego wejscia i dziala :)

do zamkniecia.

Opublikowano
żadna opcja w biosie nie dotyczy współpracy klawiatury z biosem bo powinna działać każda która jest NORMALNA a nie filmy NONAME XXX

mylisz sie, jest opcja wylaczenia klawiatury, nie w samym biosie (bo takiej opcji rzeczywiście nie ma), robilem kuzynowi formata i przy wyborze botowania nie mozna bylo ruszac strzalkami na klawiaturze, po ustawieniu w biosie mozna juz bylo.

Opublikowano

i dla przypomnienia, żadna opcja w biosie nie dotyczy współpracy klawiatury z biosem bo powinna działać każda która jest NORMALNA a nie filmy NONAME XXX

Masz na dowód, że coś takiego istnieje:

xof8Z.jpg

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

to dla supportu systemów kompatybilnych z MS-DOS który nie obsługuje nawet USB i którego znając życie nawet nie potrafisz zainstalować czy użyć

najpierw się dowiedz do czego służy opcja a potem się chwal że wiesz lepiej a nie wprowadzaj w błąd innych

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@up- może cię to zaszokuje, ale miałem identycznie jak on, zaznaczyłem tą opcję w biosie (to usb sopport) i CUD! działa!

Teraz mogę już poruszać się za pomocą klawiatury, właśnie w tego typu oknach.

Opublikowano

@up- może cię to zaszokuje, ale miałem identycznie jak on, zaznaczyłem tą opcję w biosie (to usb sopport) i CUD! działa!

Teraz mogę już poruszać się za pomocą klawiatury, właśnie w tego typu oknach.

ja podlaczylem klawiature do innego wejscia i dziala ;p a tez U ES BE ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...