Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Vsro - pliki serwerowe]Problemy i ich rozwiązania

Misiek4Ever

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Error SR_GameServer:

***Load Fail(NavMesh Obj) :xxx/xxx/xxxxx.bsr***

Jest to problem z folderem "Data" ,w folderze z plikami serwerowymi.

Aby to naprawić, potrzebne są pliki z data.pk2 znajdujących się w folderze z silkiem.

Data.pk2 musi pochodzić z klienta, który posiada wszystkie itemy jakie są w bazach danych.

13D - klient z 13D

12D - klient z 12D etc...

Polecam klienta Ksro.Z innymi osobiście nic nie mogłem zrobić...

Rozpakowujemy go za pomocą Pk2Extractor który znajduje się w PK2Tools i wrzucamy do folderu "Data"

Musi działać :'d

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.Problemy podczas logowania / włączania clienta :

***C9 Error***

Tutaj sprawa jest niesamowicie prosta... Zapewne zmieniłeś ip clienta na 127.0.0.1 .

Nie możesz tego zrobić ! IP musi być z hamachi lub Twoje przydzielone przez modem/router np 192.168.x.x lub twoje normalne stałe IP jeżeli masz odblokowane wszystkie porty.

***CHECK***

Po prostu masz włączone wszystkie pliki, a nie "włączyłeś" ich w SMC.

Musisz kliknąć na "drzewko" w SMC każde po kolei (poza ostatnim) PPM i kliknąć "Start Service".

Jeżeli z czerwonego punkciku zrobi się zielony to znaczy, że wszystko już działa i można się zalogować na serwer :')

***Odpalanie Clienta ***

IMG ERROR:

errorhdz.png

Rozwiązanie:

Rozwiązanie jest proste.

A konkretnie są dwie możlwości które znam i miałem z nimi styczność...

1.Po prostu zły client.

2.Włącz grę przez edxLoader'a. Mi nie działa np. jak chcę włączyć przez silkroad.exe.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3.Global Manager:

***Ogólne problemy z połączeniem***

1.Dokładnie sprawdź pliki w certyfication

srGlobalService.cfg

srNodeType.cfg

srShard.cfg

2.Sprawdź poprawność konfiguracji IIS, czyli "internetowych usług informacyjnych(IIS)"

Chodzi tu o plik

DBconnect.asp

3.Zła konfiguracja ODBC.

Wprowadź ją ręcznie od nowa... wyszukaj w "start" "źródła danych (ODBC)" :

Dodaj -->SQL Native Client -->Zakończ

Name: XXX(xxx =np. SSRO_VT_SHARD) --> Server: nazwa-kompa/SQLEXPRESS --> dalej

Zaznaczamy with SQL Server (...) --> Wpisujemy login i hasło do bazy SQL (jak w SQL Server Managment Studio) --> Dalej

Zaznaczamy "change default database to :" i wybieramy tą bazę danych, którą podaliśmy w "Name" --> Dalej

Klikamy zakończ -->Test data source. Powinien wyskoczyć komunikat "TESTS COMPLETED SUCCESSFULLY!" --> OK -- OK.

Powtarzamy czynność dla wszystkich baz danych !:

SRO_VT_ACCOUNT
SRO_VT_SHARD
Log_DB

4.Problem z przebiegiem gry :

*** Znikające potwory / spawnowane moby znikają po sekundzie lub się nie pojawiają ***

Niestety wina sprzętu. Nie opanowuję takiej ilości mobów na serwie. Jeżeli mamy 2 maszyny do dyspozycji, można serwa postawić na nich i problem znika.

Nic innego nie da się zrobić...(niestety) osobiście mam ten problem od wersji z 12/13D. 11D chodzi mi ładnie.

5.Inne:

*** Pliki serwerowe wyłączają się od razu po włączeniu lub windows pokazuję błąd"

Najczęściej jest to problem z "wykonywaniem danych".

Jak to naprawić ? Wyjaśnię na przykładzie win7.

Mój komputer -->PPM -->Właściwości -->Po lewej stronie "Zaawansowane ustawienia systemu" --> zakł. Zaawansowane --> Efekty wizualne : Ustawienia...

-->zakł. Zapobieganie wykonywaniu danych --> zaznacz "włącz funkcję DEP dla wszystkich programów i usług (...). -->Dodaj... -->Wszyskie pliki serwerowe z rozszerzeniem .exe lub/i .bat .

Cały czas będę dodawał nowe błędy :')

Mam nadzieję, że temat się przyda i unikniemy niepotrzebnych postów/tematów.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mam IMG Error mogł byś podać jakiego masz klienta? / już działa przez edxLoader :)

@DOWN

jak bym tutaj nie napisał posta to Ty napewno też byś tego nie zrobił więc nie pisz że nie bijesz sobie postów jeżeli tak nie jest.

Opublikowano

@UP

Tobie w zupełności się sprzydadzą.

@TOPIC

Ogólnie fajnie że próbujesz pomoc:)

Niestety wina sprzętu. Nie opanowuję takiej ilości mobów na serwie. Jeżeli mamy 2 maszyny do dyspozycji, można serwa postawić na nich i problem znika.

Nic innego nie da się zrobić...(niestety) osobiście mam ten problem od wersji z 12/13D. 11D chodzi mi ładnie.

Zmień na - 1 GameServer nie utrzyma takiej ilości elementów w grze. Możemy to naprawić za pomocą 2 GS ( maszyna+vmware albo maszyna + 2maszyna)

Albo wyłaczyć któryś z terenów w tabeli _RefRegionBindAssocServer.

@DOWN

Poprostu nabiłeś sobie posta.

Nie musisz mi na moje ur nic kupować ale ja tobie w Maju kupie

TIOiE.jpg

Opublikowano

Kiedy masz urodziny ? To ci okulary kupie.Pochwiliłem go za te fixy nie napisłem że ich potrzebuję.

Dorośnij proszę bo tak zaczepiać możesz kolegów z podwórka :D

ChillOut Rafffffffffffffdziooo :)

@Autor Tematu

Lubie To ! :)

d16ef1ffe848f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...