Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Margonem mmorpg - kto z Was w to gra?

Hesper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Przeglądając dział, zauważyłem że nie ma tu tematu o Margonem, w którym moglibyśmy podyskutować o tej grze. Postanowiłem więc taki założyć, aby przedstawić tę grę osobom, które jej nie znają.

Margonem to ciekawa gra 2d z gatunku mmorpg, w którą możemy grać korzystając jedynie z przeglądarki internetowej. W grze podoba mi się różnorodność profesji jest ich aż sześć, a także sam klimat. Poznałem tam wiele ciekawych osób, co zatrzymało mnie na dłużej. Główną zaletą, jaką cenię sobie w tej gierce jest bezstresowość. Po śmierci nie traci się ani itemków, ani doświadczenia, nie trzeba nic odrabiać. Wiele questów, map i expowisk pozwala zająć się czymś w wolnym czasie. W zależności od tego co kto woli, można expić, robić questy, stać ze znajomymi w mieście prowadząc luźne rozmówki. No i przede wszystkim, nie trzeba męczyć się ze ściaganiem klienta, można grać na większości przeglądarek, na komputerze, smartfonie czy tablecie. Gra ma też dość prężnie rozwijające się forum, z którego można dowiedzieć się w zasadzie wszystkiego na jej temat. Jakby ktoś miał jakieś pytania odnośnie gry, lub chciał o niej po prostu porozmawiać, to zachęcam do dyskusji.

Poniżej przedstawię Wam screen z gry, grafika nie powala, ale mi ona nie przeszkadza, szybko się przyzwyczaiłem:

screen2lv.png

Na koniec krótkie podsumowanie zalet i wad:

Zalety:

- setki questów

- tysiące potworów i przedmiotów

- nieliniowość fabuły

- doskonała grywalność

- wiele serwerów, również non-pvp oraz pvp bez ograniczeń

- gra w przeglądarce, nie wymaga ściągania czegokolwiek

Wady:

- początkowo przeszkadzająca grafika

- z racji wielu graczy, często na czacie można spotkać osoby niekulturalne

www.margonem.pl"]http://www.margonem.pl

A Wy gracie w Margonem? Jeśli tak, to jak długo? Jakie macie levele? Jakimi osiągnięciami możecie się pochwalić?

Opublikowano

I co zrobiliście ze swoimi kontami? Sprzedaliście je? Ja gram niedużo, ale systematycznie, chociaż teraz częściej siedzę w mieście niż na expowiskach i maksymalnie udało mi się wbić 150 poziom na Nerthusie...

Opublikowano

I co zrobiliście ze swoimi kontami? Sprzedaliście je? Ja gram niedużo, ale systematycznie, chociaż teraz częściej siedzę w mieście niż na expowiskach i maksymalnie udało mi się wbić 150 poziom na Nerthusie...

Grałem bo bana dostałem i już mi się nie chce grać od nowa ;)

eune

Opublikowano

Wojo 95 lvl potem nie chciało mi się już expić i konto leży odłogiem :) troszkę dużo dzieci tam jest i to jest irytujące także mało ogarów brak komunikatorów typu ts :/ Klany ich załorzyciele przeważnie robią klany dla kasy ...

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

Średnia dla mnie ta gra.

Kolega właśnie robi grę podobną do margonem, choć nieco lepszą :rolleyes: .Wkrótce mogę podać coś więcej.

1375884335-U390809.png

Blue Member

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Haslo mozna chyba sobie przypomnieć na maila, z tego co pamietam. A co do oceny, że gra jest podobna do Tibii, to macie rację. Tylko że na szczęście nie traci tu się nic tak jak w Tibii po smierci, wiec nie trzeba rozladowywać swojej zlości podczas machania krzesłem :P A tak na serio, grałem w Tibię i nie narzekałem, tylko mnie męczyło że śmierć przynosila tak dużo strat. Grałem też w takie gry jak Lineage II, ale z kolei tam świat wydawał mi się zbyt wielki, żeby to ogarnąć. Margonem jest dla mnie w sam raz, mam sentyment do gier z lat 90tych i dlatego ta pixelowa grafika tak mi pasuje. Jeśli macie jakieś problemy z Margo, to możecie tu pisać, sporo wiem o grze, więc może mi się uda coś pomóc, doradzic.

Opublikowano

Gierka fajna :)

Mi niestety szybko się znudziła, ale grało się przyjemnie :)

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Ostatni mam przerwę, myślę, że w październiku wrócę. Mam 50wojownika, na świecie Majuna, nick taki sam jak na forum.

Opublikowano

A mi juz chyba 5 rok leci przy tej grze :P Fakt, że nie gram dużo. 1-2 godzinki. Czasem mam kilkudniowe przerwy, ale jakoś nie mogę się oderwać na dłużej. Poznałem tam fajnych ludzi i lubię sobie czasem wskoczyć by z nimi pogadać.

Opublikowano

Gram na majunie, 23 lvl palek, obecnie robię zadanie z żywiołami, około 200k w plecaku, ale najgorsze jest to łażenie. Niby są teleporty ale na niskich lvlach jest to trochę irytujące. Btw. oceni mi ktoś moje eq na palku? Co zmienić itp.

http://www.margonem.pl/?task=profile&id=4697725

Opublikowano

Dobre masz eq i szybko wbijasz level. Widzę, że już 30. Po 30 to lepiej można mieć tylko eq z Mrocznego Patryka i Herszta. Tam są unikatowe buty i rękawice na 33 i 34 level. Herszt stoi w dwoch miejscach na mapce w Forcie Eder. Ewentualnie Jon Tajemniczy ma sklep z unikatami za głowy zbirów, albo za Punkty Honoru w Ratuszu Karka-han mozna kupić itemki dla paladyna. Co do tp - to są kamienie teleportujące, ale to niestety za Smocze Łzy.

Opublikowano

Co zmienić w eq?

http://www.margonem.pl/?task=profile&id=4697725#eq218634

Zbroje sobie kupię za PH (mam 946), ale nie wiem na co zamienić buty/rękawice/hełm. Mam do wydania 1m.

Opublikowano

Grałem kiedyś, lvl coś koło 70 był. Nie podam więcej szczegółów, bo ta gra jakoś mi nie utkwiła w pamięci. Kojarze tylko, że przestałem grać bo denerwowały mnie nieustannie pojawiające się questy ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...