Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy średnie z FMS/Truty dzoałają tylko na dmg broni?

ziomek63785

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak, a jak masz UM'ki to na skille.

Balmora.pl - stupify 86 Lv OFF

Ravia.eu - stupify 35 Lv ON

Opublikowano

Zapewne chodzi mu o to czy sr działa na powiekszenie wartosci ataku broni czy całej postaci. Sprawdzałem na pl i wyszło, że całej postaci

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Opublikowano

Jak masz załóżmy trutkę śr 50 i tarczę 12 siła, to walisz to co jest zliczone w statystykach postaci ? (obok siły, wartość) i do tego 50% więcej.

Czyli jeśli bez tych śr walisz 1000 to z tymi śr walniesz 1500.

Nie jestem pewien, ale raczej to tak działa

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Bo przeliczyłem dmg party +7 i zatrutego +6 śr 23% + kd potwora +4 co daje całkiem niezłe hity ale jeśli śre3dnie działałyby tylko na dmg z broni to maksymalnie o 20dmg więcej ;p

Znalazłem an wiki, jedank mieliście racje:

Jak wyliczać średnie i umiejętności ? Pytanie to zadaje sobie wielu graczy, którzy pierwszy raz spotkali się z tymi bonusami. A sprawa jest bardzo prosta. Średnie jak i umiejętności wyliczamy z naszego całego ataku postaci, mnożąc przez tyle, ile mają wartości.

Przykład 1 Załóżmy że mamy 500 ataku na naszej postaci. To z bronią która ma 20 % średnich, będziemy uderzać 500 * 1,2 = 600. Więc z taką bronią uderzymy 600 dmg na hitach z broni !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...