Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dif] Brak informacji o zalogowaniu na konto w grze oraz wyłączenie wylogowania

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

" Użytkownicy dynamicznych numerów IP będą mogli dodać wpis w formacie np. 83.20.*.* "

KONTO TEGO UŻYTKOWNIKA ZOSTAŁO ZABLOKOWANE

Opublikowano

Bardzo prosty Quest już miałem go wcześniej, ale było parę dziur spróbuje dodać to mam nadzieję że tutaj nie będzie tych samych dziur.

sygnamz.png

Serdecznie zapraszam na serwer Reinor, czeka was tutaj wiele zabawy.

Opublikowano

Chodzi mi o to, ze nie mam zmiennego ip to test wyjdzie pomyslnie. Zreszta wydaje mi sie, ze na tiverii gowna by nie dali wiec propsy ;)

@Balon

No ja myślę, że zawodowcy nas nie zawiodą B)

pIOuQ29.png

Opublikowano

Sui ja i tak mam wew ip, lepiej napisz czy pracujecie nad systemem kostimow takich jak na pl.

Co do kostiumów to postaramy się Was nie zawieść. :D

Opublikowano

up Nie strasz

@ZnowuJa

Zawodowiec? Kpisz ? Jaki zawodowiec wstawia kit i potem tłumaczy się że sprawdzał poziom trollingu....

Sui w moich oczach zalał się dziecinnością i totalną głupotą..

Te forum jest poważne czy popierdolone ? Co to za społeczność..

Moim zdaniem on ma małe pojęcia.. tyle....... bez urazy sui. Kiedyś się pokazałeś ale teraz nic to już nie znaczy.

Sam jestem hipokrytą

Opublikowano

Zawodowiec? Kpisz ? Jaki zawodowiec wstawia kit i potem tłumaczy się że sprawdzał poziom trollingu....

Moim zdaniem on nie ma pojęcia tyle bez urazy sui

Nie sprawdzał poziomu trollingu, tylko poziom idiotyzmu, który panuje na tutejszym forum. Wrzuca diff, który podmienia jakiś tam tekst na "YOU HAVE BEEN TROLLED", a Wy jak szaleni wrzucacie mu lajki i dziękujecie za to. To świadczy o tym, że połowa osób wypowiadających się tutaj robi to tylko dla ilości postów. Oczywiście kilka osób zrozumiało, co się tak naprawdę dzieje i również one "trollowały", jednak cała reszta... no cóż. ;)

@up: Właśnie mieliśmy okazję zobaczyć jak bardzo poważne jest to forum. :)

Opublikowano

up Nie strasz

@ZnowuJa

Sui w moich oczach zalał się dziecinnością i totalną głupotą..

Te forum jest poważne czy popierdolone ? Co to za społeczność..

Moim zdaniem on ma małe pojęcia.. tyle....... bez urazy sui. Kiedyś się pokazałeś ale teraz nic to już nie znaczy.

Jesteś jedną z osób, które są tak fałszywe jak pokojowa nagroda nobla dla Obamy. Jak jeszcze nikt nie wiedział, że ten temat to "troll" to stokrotnie mi za to dziękowałeś, a teraz na mnie wjeżdżasz. Jesteś wart tyle samo co końskie łajno.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Ttumaczenie Balona jest jak uderzanie patykiem w wodę BEZ CELOWE.

Nie jestem fałszywy tylko strasznie podirytowany może co ?

Jako że znam Cie długo to oczekuje czegoś od Ciebie porządnego i prawdziwego. To ty jesteś w tym momencie teraz fałszywy.

Pierdolisz że sprawdzasz poziom idiotyzmu na mpc a na elite to już nie wspomniałeś.Jak prosiłeś aby wstawił ktoś.. NOŁ KOMENT

Kto tu jest kurwa fałszywy ?

Wsadź sobie termometr w dupę i sprawdź poziom idiotyzmu w swoim ciele OŚLE

Opublikowano

Szczerze mówiąc mnie też denerwują te trolle, ale w tym wypadku Sui ma trochę racji. No kurde, większość tutoriali jest niesprawdzona i choćby one nie działały, to dopiero po długim czasie ktoś o tym pisze. Człowiek wrzuca jakąś nowość, a po 5 minutach jest 10 lajków i "zajebiste, leci +".

Np. wrzucę difa

001ABE70: 8D 90
001ABE71: 4C 90
001ABE72: 24 90
001ABE73: 04 C3

Napiszę cokolwiek, a 90% osób mi wierzy, bo nawet nie wie co ten dif robi.

Opublikowano

No tak ale też jest kwestia zaufania,szacunku etc.

Tu najbardziej boli.. Ufasz komuś przez długi okres a tu.. wystawia Cię do wiatru wysyłając KIT i sprawdzając czy jesteś idiotą. Jak to ma wyglądać? Sui powiedz mi ? Jakim łajnem jestem?

Sui ma racje ale nie podoba mi się w jaki sposób pod to podszedł. Dest zresztą też ma racje

Pierdoli że sprawdza poziom idiotyzmu na mpc a na elite to już nie wspomniał jak prosił aby wstawił ktoś.. NOŁ KOMENT

Opublikowano
Tu najbardziej boli.. Ufasz komuś przez długi okres a tu.. wystawia Cię do wiatru wysyłając KIT i sprawdzając czy jesteś idiotą.

w przypadku Suiego wystarczyło otworzyć IDA i poskakać do kilku adresów. ewentualnie sprawdzić bajty, po tekście 796f752068617665206265656e20726f6c6c6564 można się chyba domyslic ;x

Opublikowano

Szczerze mówiąc mnie też denerwują te trolle, ale w tym wypadku Sui ma trochę racji. No kurde, większość tutoriali jest niesprawdzona i choćby one nie działały, to dopiero po długim czasie ktoś o tym pisze. Człowiek wrzuca jakąś nowość, a po 5 minutach jest 10 lajków i "zajebiste, leci +".

Np. wrzucę difa

001ABE70: 8D 90
001ABE71: 4C 90
001ABE72: 24 90
001ABE73: 04 C3

Napiszę cokolwiek, a 90% osób mi wierzy, bo nawet nie wie co ten dif robi.

Mam pomysł. Jako ułatwienie życia w tego typu sprawach powinien ktoś przygotować jakąś prostą stronę, na której podawałbyś takiego diff'a, mógłbyś wybrać, dla której wersji game jest on stworzony i strona wypluwałaby Ci różnice jakie zaszły w pliku (podgląd kodu ASM). Dla każdej różnicy byłby widoczny też kod "wokół". Dla osób, które nie wiedzą jak to sobie wyobrażać podsyłam link do przykładu jak by to mogło wyglądać: https://github.com/r...d964e47e519210a

Może ktoś z Was będzie miał trochę czasu i podejmie się czegoś takiego dla dobra społeczności działu Metin2.

Opublikowano

Po samych skokach do offsetów można bezproblemowo rozpoznać trolla ;f Nie trzeba tu ani znać asma, ani nawet potrafić posługiwać się zbytnio IDA.

Opublikowano

No, właśnie. Niby "wystarczy", ale połowa osób w tamtym temacie się nie pofatygowała. Wydaje mi się tak czy inaczej, że byłoby to o wiele wygodniejsze rozwiązanie.

Opublikowano

@UP

Co chciałbyś, aby program zwrócił nam w przypadku np. wklejenia difa o treści

0009554A: FA FF

?

f3Qd5.png

Mniej więcej tak. Nie mogłem zmusić objdump do czytania informacji debug, ale może ktoś z Was będzie chciał i miał czas się pobawić.

objdump -D -C -b binary -mi386 -M intel --start-address=0x9553c game_r2089M_32 | more

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...