Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zniwelować klatkowanie?

mashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pytanie jak w temacie. Gram na Yogbox i ilość FPS to zazwyczaj mniej niż 10, a przy czymś takim nie da się grać.

Dziwi mnie jednak to, że np na Hack&Slash Mine albo na Industrial Craft FPS sięgają 50-60. Nie rozumiem, dlaczego na Yogbox zaczął się taki spadek. Dodam, że na Yogbox nie było tak od początku, dopiero po jakimś czasie coś się stało i FPS znikają.

Bardzo przydałoby się jakieś rozwiązanie.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Sprzęt (wiem, że nie urywa jajec, ale powinien wystarczyć):

RAM - 1GB

Grafika - GeForce 7600GT 258MB

Procesor - AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+ 2.01GHz

Jeśli pomogłem - mile widziane '+' i 5 ;]

Mashi™

Opublikowano

Polecam wyłączyć wszytkie programy, takie jak gadu-gadu czy skype oraz przeglądarke. Ogranicz także "render distance" na najmniejszy. Pobierz także mod o nazwie OptiFine, pogrzeb trochę w opcjach i powinno pomóc. :) Ewentualnie kup nowego kompa. ^^

1356746888-U334301.png

Opublikowano

Co do kompa - uwierz, że bym chciał, ale to jednak kosztuje, a ja nie mam pieniędzy. Ale mniejsza z tym. OptiFine mam (z resztą w Yogbox jest chyba wgrany), render distance mam krótki, inne detale tez zmienilem tak, żeby gra działała rzekomo szybciej.

Gadu-Gadu, Skype, przeglądarka i wszystko inne, co nie potrzebne jest wyłączone (w zasadznie działa tylko Avast!).

Może jeszcze jakieś pomysły? I co powiecie o GameBooster? Zastanawiałem się nad użyciem go, ale nie wiem czy faktycznie jest taki pomocny, możecie napisać.

Mashi™

Opublikowano

@Zradzio

Jak dobrze, że nie tylko ja używam takich gratów! :D

Spróbuję wyłączyć tego moda, strata kilku "misiaków" nie będzie aż tak tragiczna.

@@EDIT:

Niestety wyłączenie Mo' Creatures nie pomogło...

Co jeszcze mogę zrobić, żeby mieć chociaż 20FPS? (wtedy juz da się grać). Bardzo proszę o rady.

Mashi™

Opublikowano

Wygląda na to, że Ccleaner pomógł. Dziękuję TheJeron78!

Temat można zamknąć.

Mashi™

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...