Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

600k Gold w godzine!

Paschendale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że jest pełno takich poradników na yt i każdy zna ten spot do farmienia, ale warto go odświeżyć.

Wytłumaczę wam krok po kroku jak uzbierać 600k w godzinę.

1.Musicie mieć odblokowany poziom inferno.

2.Posiadać ok. 260% gold find.

-pamiętajcie żeby hełm miał wbudowany gf + gniazdo czyli 30gf +

-naszyjnik 25gf +

-reszta itemów może mieć poniżej 20%

-nie zapomnijcie tez uzbroić swojego towarzysza w taki gear. Ja polecam zaklinaczkę, jako jedyna może nosić 2reczną brań,która daje 20Gf +

https://eu.battle.net/d3/pl/item/the-sultan-of-blinding-sand

-25%gf u towarzysza daje nam 7%

-grając demon hunterem nie zapomnijcie używać fretki.

https://eu.battle.net/d3/pl/calculator/demon-hunter#aPhdVX!Teb!bcYbba

Pamiętajcie też, że nie potrzebujecie wysokich statystyk w itemach na ten sposób zarobku i to czyni go najlepszym dla nowych 60tych.

Sprawy gearu już omówione, wiec do rzeczy.

1.Wybieramy quest upadła gwiazda

*Ważne jest wybranie Rumford przy bramie. Daje nam to dodatkowe złoto z plugawych matek.

http://iv.pl/images/83815251213450840964.jpg

2.Łapiemy punkt kontrolny

http://iv.pl/images/67679731726533857395.jpg

3.Nareście zaczynamy zgarniac gold!

Pamietajcie by zabijać każdą plugawą matke po drodze może z niej wylecieć nawet 3k golda.

Po zabitym jeżu używajcie teleportacji i dopiero po niej sie wylogowujcie, zawsze zaoszczędzicie czas a to jest tu najważniejsze.

http://iv.pl/images/61460137058892977277.jpg

- resp jeża

Dodam jeszcze ss ile golda daje nam 1 run.

http://iv.pl/images/03174392117709210739.jpg

- startowa ilośc golda.

http://iv.pl/images/64573042902038262409.jpg

- końcowa ilośc golda.

Zabijając 10 jeży średnia ilość golda za run dla mnie wynosi 8k golda.

To wszystko, życzę powodzenia w farmieniu.

Komentujcie, oceniajcie jak się spodoba mam jeszcze w planach poradnik dla demon huntera. =)

Gość malutki688
Opublikowano

templaruisz z 2 ringami, amuletem i tarcza tez jest bardzo dobry, ja mimo wwszytko polecam koszmar i run na zmodana farmienie miesnego nie przynosiw duzych zyskow (z mojego dosiwadczenia) tymbardziej ze czesto tracimy czas gy go nie ma

Opublikowano

Nie. Ja zarabiam może 300k, ale 600k? To jest niemożliwe. Musiałbyś mieć chyba z 450% gold finda co też jest niemożliwe :)

Co do tutoriala: Dopisz że niedaleko piwnicy w której się spawni jeż losowo się pojawia Jaskinia pod Studnią. Leży tam kupę kasy na ziemi i ją też warto odwiedzić, niestety pojawia się dość rzadko.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bull shit , 600k w godzine hahaha mam 285 gf i jakos 300-350 w godzine mam tylko a gdzie tu 600 , temat skopiowany z innego forum pewnie po to aby wbic sobie +1 .

Na yt ludzi robia w konia zatem Ty nie musisz innych robic.

Ja na jezu mam 10-12k na runa a czasem 6-7-8k lecz to zalezy ile w ciagu godziny bedzie jez.. Zrob film godzinny i udowodnij !:]

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To jest niemożliwe -.- Wbijesz MAX 400k ale więcej to już możesz pośnić. Teraz weszły lvl'e mistrzowskie to ewentualnie z 100 poziomem dużo możesz zyskać.

Opublikowano

oj tam ja chodzę na poziomie piekło na ta misje z 250gf i wyciągam 35-40k za 1 raz zrobioną tą misję ale ja wbijam jeszcze po drodze do piwnic studni i na KAPRYSOWO i tak to po 35-40k jest spokojnie

f82adac946184c36574a8521c877970c.gif

Opublikowano

To jest niemożliwe -.- Wbijesz MAX 400k ale więcej to już możesz pośnić. Teraz weszły lvl'e mistrzowskie to ewentualnie z 100 poziomem dużo możesz zyskać.

Ale niestety jest jakieś ograniczenie GF i MF, chyba 375% z tego co słyszałem. Więc ok. 30lvl i masz tyle z eq 290% GF.

Można sobie jeszcze zakupić legendara Wielki Wezyr (broń 2h), daje 40+% GF i MF ale jest drogi.

Opublikowano

Bull shit , 600k w godzine hahaha mam 285 gf i jakos 300-350 w godzine mam tylko a gdzie tu 600 , temat skopiowany z innego forum pewnie po to aby wbic sobie +1 .

Na yt ludzi robia w konia zatem Ty nie musisz innych robic.

Ja na jezu mam 10-12k na runa a czasem 6-7-8k lecz to zalezy ile w ciagu godziny bedzie jez.. Zrob film godzinny i udowodnij !:]

Znajdz taki temat na jakimkolwiek inny forum. :)

btw. ja juz z tego nie korzystam mam juz wystarczająca dobry gear, by siedziec w IIIakcie.

Dzis sprawdze, czy to jeszcze działa jak nie temat cls.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

280 GF tylko ??

Ja swoja czarka mam na bocie 510 GF i 1mln to mam w godzine i nie inferno tylko inny poziom ! Te poradniki sa gowno wart wszytkie . Poczytajcie ludzie zagraniczne fora ktore sa od lat i tam nie ma krecenia . Nawet JSP tam mozecie poszukac ludzie wam odpowiedza .!

Opublikowano

Thugge, proszę Cię od lat? Ta gra jest od maja, czyli 4miesiące. Po 3 jak niby masz 510GF? Aha i ile masz lat? Bo jakoś ta twoja wypowiedź jest no nie wiem? Infantylna?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

chyba to juz nie dziala, bo z kazdego moba na infernie mam okolo 200 golda wiec bez polotu

Nowa gra zarabiaj realne pieniądze handlując wirtualnym złotem zyski już w pierwszych dniach zabawy.

Więcej info na priv.

• 2 miesiące temu...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Działa miej więcej to jeszcze ? Wiem że to jest jakby odświeżanie kotlecika ale chciałem wrócić do diablo i nie wiem czy się opłaca.

Opublikowano

Ale bzdury...... ja inną metodą zbieram czasem 2x tyle w krótszym czasie na dh na 45 paragonie. Zasady są takie : ciuchy pod gold find (polecam ring oculusa), zaklinaczka ring oculus i wielki wezyr (kostur) oraz xephiriański amulet i jakiś inny ring z GF. Jeśli grasz dh to musi być dobra mantykora/klęska i kołczan dziedzictwo zmarłego żeby latać solo mp7-8 nie więcej. Oczywiście ustawiasz fretkę. Ustawiasz 3 akt i idziesz krater arreat 1 level, 2 i rdzeń. Jak jeden taki run zajmuje Ci mniej niż 10 minut to możesz speedem polecieć pola rzezi bez łażenia po dodatkowych lokacjach na tym terenie. Potem respisz gre i tak w kółko. Ja po 5 takich runach zrobiłem rekordowo 1 557 621 gold (1 h 16 minut) i 350% gold find. Jeśli podczas jednego runu ani razu nie zginiesz to to jest możliwe w takim czasie, a jeszcze więcej i szybciej można na barbie (mój rekord 1 382 936 na 40 paragonie, tyle samo gold finda)

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

@UP popatrz na datę napisania tematu ;)

Ja mimo wszystko czekam na łut szczęścia i fajny drop. Nie lubię farmić golda, wolę sobie chillowo wbijać para i od czasu do czasu sprzedawać fajny loot.

Opublikowano

Nie o to chodzi, pisze ze w 40h mozna wbic sam paragon 100. Nie da sie w 40h wbic 0-100 paragonów - wg mnie to nie realne.

Jeśli kolega ma taki poradnik lub wie jak to osiągnąć to sam chetnie zobacze te cuda :)

Edit: jedyny sposób to chyba niszczejaca krypta i robienia tylko ten lokacji, solo w takim czasie nie da sie wbic 100 paragonu, ktos musi szukac lokacji.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Co to za brednie ? 

To nie jest najskuteczniejszy sposób na farmienie golda......

Jeż ani Jaskinia nie dają takiej ilości jak ten run.....

Najskuteczniejszy sposób wygląda tak - maksymalizujesz gold find, czyli jak najwięcej itemów z % to znajdowania złota, nie zapomnij o szmaragdzie w hełmie. Im większy paragon level, tym lepiej. To jest nasza 1 postać.

Jak to wygląda w praktyce - ustawiasz akt 1 "Powrót do Nowego Tristram" na inferno mp10

Bierzesz szamana ubranego pod przeżywalność (ametysty w slotach, życie na hit, ametyst w hełmie, % do życia, resy, pancerz). Powinien mieć minimum 100k życia. To jest nasza 2 postać.

Wygląda to tak : wchodzisz do niszczejącej krypty, rzucasz szarańczę (runa plaga), biegasz, biegasz, aż rzygające stwory zrespią maximum zombie, gromadzisz je w jedno miejsce (najlepiej odzyskiwać życie kwasową chmurą, runa kwaśny deszcz), po czym rzucasz duchową wędrówkę (runa wyprawa) i przerażenie (runa dająca bonus do szybkości poruszania się po rzuceniu). Uciekasz od nich jak najdalej, potem zbierasz inną grupę mobów w podobny sposób, uciekasz, znowu następną itd. aż do przygotowania całej krypty.

Na 2 poziomie krypty teleportujesz się do miasta, zapraszasz kumpli, którzy pomogą oczyścić tę kryptę (mało kto da radę samemu, nawet jeśli ogarnie to efekty nie będą takie jak w teamie). Biorą od Ciebie tp, Ty zmieniasz postać (postać 1) i wchodzisz do gry. 

Bijecie 4 elity w Butwiejącym Lesie i teleportujecie się na 2 poziom krypty.  Otwieracie skrzynię i bijecie wszystkie moby jakie przygotowałeś wcześniej. W efekcie możesz zyskać nawet 1,5kk złota w niecałą godzinę runu (jeśli grasz postacią na 100 paragonie.). Bieg możesz wzbogacić o Kotlinę Lamentów albo Pola Niedoli lub Wyżyny.

Czas przygotowania wszystkiego od momentu znalezienia krypty - nie więcej niż pół godziny (jeśli robisz wszystkie 4 lokacje które wymieniłem)

Czas rozbicia wszystkich 4 lokacji - niecała godzina

Efekty ?

Jeśli masz Hellfire ring i Sygnet Leoryka oraz Markizowy rubin w hełmie możesz zyskać ponad 100kk expa, od 1 do 2 kk golda, oraz minimum 2 legendy (jeśli padnie mniej to znaczy że masz pecha), mi rekordowo poszło z runu po 4 lokacjach aż 12 legend.

Itemy zdobyte z runu mogą być bardzo dużo warte, więc kolejne kilka kk możesz zarobić na sprzedaży :)

Oto macie poradnik na zdobywanie golda. Mam nadzieję, że pomogłem naprawić błąd poruszony w temacie :D

3d10a40e96e20.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...