Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]]Jak przyśpieszyć mc?

Ruther

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie mam słabego lapka 1 gb ramu i mc ma 15 fps jest rada na zmniejszenie??

Za co ostrzeżenia drogi adminie??.

Opublikowano

Zainstaluj Optifine oraz Game Booster.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Podaj jaką masz kartę graficzną oraz procesor, ustawienia wszystkie na najmniejsze.

http://www.youtube.com/watch?v=Cr0yVxdMBD8&feature=player_embedded

Przejrzyj również to.

Opublikowano
karta grafiki:
Mobile Intel? 945GM Express Chipset Family ( pisze mi że są takie 2 nie wiem czemu)
Procesor:
Intel? Core? 2 cpu		   T6600 @ 1.66 GHz tak samo pisze że są dwa
Ram: 1GB
Laptop \ Hp

Opublikowano

Tak jak do góry zainstaluj Optifine i radziłbym nie korzystać z masy modów, ponieważ to napewno obniży Twoje fps'y ziom.

Zajrzyj na mój kanał na Youtubie:Bvvexwiki

nagrywam let's play'e.

Opublikowano

Skonfiguruj optifine, wejdź w mc w ustawienia graficzne > animations > i wyłącz wode,lave,portal,ogień. To animacje . Mi to dało jakieś 12 fps w góre. :)

Opublikowano

@TheJaron78CClener przyśpiesza jedynie kompa.

@UP pytasz o to 2 raz to nie spam?

@KifKick Dzięki spróbuję ;)

Opublikowano
karta grafiki: Mobile Intel? 945GM Express Chipset Family ( pisze mi że są takie 2 nie wiem czemu) Procesor: Intel? Core? 2 cpu T6600 @ 1.66 GHz tak samo pisze że są dwa Ram: 1GB Laptop \ Hp

Skoro ci piszę, że masz dwie takie same karty graficzne, to najprawdopodobniej masz zintegrowaną, na mobilnej karcie graficznej od intela oraz 1GB ramu nie wyciągniesz więcej niż 15-30fpsów. Do procesora nie mam co się przyczepić bo jest dwu rdzeniowy. Na laptopie nie poszalejesz za bardzo w minecraft. Ja mam na przykład Kartę graficzną Nvidia Geforce GT220 1GB, 1GB Ramu i AMD Semprona 1.6Ghz - minecraft mi wyciaga na największym renderowaniu 40-50 fpsów, na tiny leci do 130. Laptop nie jest przeznaczony do gier.

Opublikowano

A na kąpie mam prawie taki sam tylko karta nie zintegrowana i proc słabszy a mam bo 30 40 fpsów z 1gb ram.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...