Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bany I Próby Ochrony

Rychu94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio na forum zaczęły powstawać tematy dot. jak uchronić się przed banami, tutaj postaram się opisać najlepsze sposoby etc.

Bana można dostać za wszystkie zmiany w naszym folderze Silkroad, począwszy od Media.pk2, skończywszy na bocie.

A więc aby nie dostać bana najlepiej:

- nie używać botów, loaderów itd. (po prostu być full legit)

- jeżeli używamy loadera zmienić nazwę SilkroadErrorSender i wyczyszczać folder DUMP po każdym botowaniu/graniu.

- jeżeli używamy bota, to najlepiej bez żadnych dodatków/pluginów

- najbezpieczniejszym botem jest SBot, następnie inne płatne boty, nie polecam SROKinga (za niego poleciało najwięcej banów)

- zakup chociaż 50 silków (niby już nie działa, ale wydaje mi się, że zawsze jesteśmy o te kilka % bezpieczniejsi jeżeli choć raz kupowaliśmy silki)

Czas trwania banów:

-1 ban - 7dni

-2 ban - 14dni

-3 ban - dożywotni

Jedynym możliwym sposobem wejścia za 1 razem jest PREMIUM! NIE MA ŻADNYCH PROGRAMÓW WSPOMAGAJĄCYCH LOGOWANIE!

Będę starał się aktualizować temat, jeżeli coś nowego mi przyjdzie do głowy.

Opublikowano
Witam.

Ostatnio na forum zaczęły powstawać tematy dot. jak uchronić się przed banami, tutaj postaram się opisać najlepsze sposoby etc.

Bana można dostać za wszystkie zmiany w naszym folderze Silkroad, począwszy od Media.pk2, skończywszy na bocie.

A więc aby nie dostać bana najlepiej:

- nie używać botów, loaderów itd. (po prostu być full legit)

- jeżeli używamy loadera zmienić nazwę SilkroadErrorSender i wyczyszczać folder DUMP po każdym botowaniu/graniu.

- jeżeli używamy bota, to najlepiej bez żadnych dodatków/pluginów

- najbezpieczniejszym botem jest SBot, następnie inne płatne boty, nie polecam SROKinga (za niego poleciało najwięcej banów)

- zakup chociaż 50 silków (niby już nie działa, ale wydaje mi się, że zawsze jesteśmy o te kilka % bezpieczniejsi jeżeli choć raz kupowaliśmy silki)

Czas trwania banów:

-1 ban - 7dni

-2 ban - 14dni

-3 ban - dożywotni

Będę starał się aktualizować temat, jeżeli coś nowego mi przyjdzie do głowy.

Przeciez to kazdy wie, a silki jak już wyzej kolega powiedzial gowno daja...

Ale masz 4* za to ze Ci sie chcialo ...

Opublikowano

Napisałem, że niby już nie działa, ale lepiej mieć, jak widać nie każdy wie, bo powstaje codziennie kilka tematówna ten temat

Opublikowano

poprawione, ale zdawało mi się, ze jest dożywotni ban, sprawdzę to jeszcze ;)

Edit.

Sprawdziłem, dożywotni , a nie 100lat, zobacz na www.silkroadonline.net masz coś takiego:

1st offense: 7 day block

2nd offense: 14 day block

3rd offense: Permament block

Opublikowano
OMG baranie pisze ze perm ale jest na 100lat...

Bo kto teraz 100 lat zyje? -.-

hm.. obraza użytkownika? czyt. mnie

co do barana, to ja na pewno nim nie jestem, bo nie mówi się "pisze" tylko "jest napisane"

Pozdrawiam, a na 100 lat było, teraz jest PERM

Opublikowano

w kazdym razie jak ktoś dostanie perma to sobie juz nie pogra - choćby i zyl 100lat... za 100lat Joymaxa nie bedzie:D

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano

botuje na 3 charach na 1.94 lvl kupuje silki na 2. 79 lvl kupowalem z 2 lata temu a na 3.77lvl niekupowalem jeszcze i bana niedostalem .bot to - sbot wiec chyba niema czegos takiego kupuje lub nie poprostu dobry bot i szczescie.

pozdro z ALPSA!!

ps. jak wstawic i jak ja zrobic sygnaturke z opisem postaci?

ps2. nigdy niezmienialem nazwy i nieczyscilem - SilkroadErrorSender i wyczyszczać folder DUMP

Pegi.pngAmazing_PL.png

Flegamina.png

Opublikowano

@up nieważne czy masz premke czy nie to i tak bana możesz dostać

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
    a później pobije doświadczeniem"
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały
    każdą kieszeń oblężały..."

Opublikowano
jest ktos taki co ma premke i zostal zbanowany ?

Jak to juz jest trzeci ban a silki były kupowane przez paypalla w niedawnej przeszlości to można chargebacka zrobić :D

76561198001815076.png
Opublikowano
na czym polega chargeback?

cofasz wpłatę jak powiedział już D&G, ty dostajesz kasę z powrotem , a JOYMAX i tak już zbanował Twoje konto (chargeback banuje konto, gdybyś nie wiedział)

Opublikowano

Heh odzywacie się na temat chargebacka a sami nie macie o tym pojęcie :). Zacznijmy od tego, że chargeback jest to transakcja zwrotna. Działa ona tylko wtedy, kiedy któraś ze stron nie wywiązała się z umowy. Kiedyś przy próbie CHB ty cofałeś i dostawałeś swoją kasę po czym dostawałeś bana. Od paru miesięcy jest coś takiego, że przy próbie CHB kasy nie dostajemy a ban i tak leci :). Teraz pytanie dlaczego :P. Dlatego bo joymax znalazł sposób na takich cwaniaczków jak niektórzy z was i przy próbie CHB on zwyczajnie udowadnia, że wywiązał się z umowy, wy kasy nie dostajecie, a ban i tak leci na wasze konto :)

16.04.2010r - 666 postów :-).

Opublikowano

sbot i tylko sbot , sam podobno ignoruje ten silkroadsenderr ale ja go mam usunietego , nie tworzy sie dump , polecam sbota i tylko jedgo :) pozdro.

Ach Ten Andy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...