Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TechnikBOX (Craftbox) Dedyk - Mody, 1036 Autorskich bloków dekoracyjnych, nowe zbroje i wiele więcej - ZOBACZ

xxEdwardxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja naprawdę was rozumiem i się z wami zgadzam

że na premium też mogą być jak to nazwałeś "Nie Ogary"

ale musicie też zrozumieć nas, spędziliśmy nad tym serwerem ponad miesiąc

rozwiązując masę problemów które na nas czyhały na każdym kroku

masę czasu poświęciliśmy aby dodać nowe bloki i napisać do nich receptury

Stworzyliśmy serwer minecrafta które jest jedyny w swoim rodzaju (drugiego takiego samego NIE MA)

My jako craftbox działamy na rynku minecrafta ponad rok i zawsze mieliśmy premium

miesiąc temu uruchomiliśmy serwer premium i non premium (serwer Blow) i po tym miesiącu nie do końca jesteśmy przekonani czy był to dobry pomysł.

A po za tym było by to nieuczciwe dla graczy premium którzy zapłacili za grę to mają przywilej zagrania na czymś wyjątkowym

ciężko jest się pozbyć z serwera gracza który łamie regulamin bo może sobie założyć drugie konto (tak by było z non premium)

Zawsze pozostaje gra na singlu, może się spodoba i w przyszłości sprawisz sobie premium

My troszeczkę czasu podziałamy :)

zqfiz8.jpg

Opublikowano

Dodaj skan do paczki, 1h.

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

chciałem ale max rozmiar do skanowania to 32mb a paczka ma troszeczkę ponad 100mb

jak podasz stronkę która pozwoli to przeskanować to oczywiście dodam

zqfiz8.jpg

Opublikowano

ciężko jest się pozbyć z serwera gracza który łamie regulamin bo może sobie założyć drugie konto (tak by było z non premium)

z tym sie nie zgadzam ze jest trudno sie pozbyc gracza lamiacego regulamin istenieje plugin ktory uniemozliwia posiadania wiecej niz 1 konto na ip

chetnie bym sprawil sobie premke ale dla mnie to za ciezkie pieniadze

a gracze premium za wiele nie straca

Opublikowano

zmiana ip jest żadnym utrudnieniem

jest masa programów zmieniające ip a ja sam od dostawcy mam zmienne ip

zqfiz8.jpg

Opublikowano

moze i masz racje ale jak dotad gralem na kilkunastu serwerach non premium i spotkalem nie wielka ilosc nie ogarnietych ludzi ktorzy dostali bana raz czy drugi i odpuszczali sobie szczegolnie gdy cos zdobyli juz cos cenniejszego i stracili

jeszcze raz prosze daj szanse graczom non premium

Opublikowano

Sądze, że wejde czy będzie więcej modów?

Prezka jak na MC 6/10

Serwer8,5/10 wejde:)

Opublikowano

Non-Premium raczej nie dadzą, pogódźcie się z tym, tęż sobie nie zagram. Lecz nie tylko gra jest ważna w moim wieku i tak nie mam dużo czasu już na grę. Szkoda gdyby ich ciężka praca poszła w kosz przez ,,Dzieci'', które łamią regulamin. Też posiadałem serwer i wiem jak to jest ;)

Mi premium nie potrzebne bo na minecrafta poświęcam 1-2h max dziennie.

reklama 9/10

Serwer Po reklamie i opisach 8/10

Szybki edit: Może nie to co poszła w kosz lecz cofki,utrata czasu,złość graczy oraz tracili by na tym gracze też

a na premium bardzo łatwo się pozbyć takiego gracza ;)

Dziękuję za uwagę oraz pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

Ja ich doskonale rozumiem czemu nie daja non premium najprostszy sposob osoby probujace griefowac serwer. Drugi powod dostajesz bana na nick i juz nie wejdziesz na serwer a majac non premium jebane neokidy co chwile zmieniaja nicki i robia to samo. Po trzecie takiej pracy wlazonej w serwer juz dawno nie widzialem i chwala im za to. Mam pytanie ile osob +/- jest online na serwerze?

b_560_95_1.png

Opublikowano

Przy takiej ilosc osob administracja musi cos zrobic aby zagoscilo u nich duzo wiecej osob albo dobra reklame taka ze sie przebije albo puscic non premium na pare dni

b_560_95_1.png

Opublikowano

Jak na początek działania serwera mamy w godzinach szczytu około 15+/- graczy stałych.

Jak pisał Edward poświęciliśmy sporo czasu na realizację serwera i zależy na na nim bardzo, raz żeby był fajny klimat dla was graczy,

a dwa żeby nam twórcom się fajnie się z wami grało.

Chcieliśmy stworzyć serwer na którym można połączyć chęć kreatywnego wyżycia się i budowania epickich konstrukcji, z bloków których nigdzie indziej nie znajdziecie, i dodatkowo wrażenie survivalowe w połączeniu z zaawansowanymi konstrukcjami mechanicznymi. Taka hybryda była naszym marzeniem i dlatego ją stworzyliśmy.

Ilość modów i pluginów jest ograniczona do minimum, ze względu na chęć poprawy stabilności serwera. Każdy dodatkowy mod obciąża serwer, co może powodować że żadna maszyna tego nie udźwignie. Każdy wie że realnie serwery z modami nie są w stanie udźwignąć setek graczy, dlatego też taki proces rekrutacyjny, bo zależy nam na graczach zainteresowanych pograniem przez dłuższy czas u nas.

Rozumiemy że jest dużo graczy tak samo premium jak i nonpremium, i to ogarniętych i nie ogarniętych, nie ma zasady...

Zależy nam jednak żeby był porządek i konsekwencje swoich działań, zależy nam żeby było miło, i żeby serwer był stabilny.

Poświęciliśmy kupe czasu co oznacza że będziemy się zajmować tym serwerem, wprowadzając dużo atrakcji, eventów, zabaw itp.

Będziemy się starać cały czas urozmaicać grę (chociaż 1000 klocków jest już sporym urozmaiceniem na długi czas).

Więc zapraszam budujcie, dla każdego nowego gracza który przejdzie rekrutację, ranga technik na 7dni za free.

Opublikowano

będziemy pracować zachęcać gracz do osiedlania się w większych grupach

dlatego też najprawdopodobniej nieznacznie zmieni się rozgrywka na samym serwerze

Jeżeli chodzi o ilość ja już to pisałem i powtarzałem wiele razy nam nie chodzi o ilość graczy a jakość.

Może jesteśmy dziwni jak na dzisiejszym rynku minecrafta

serwer z dużą ilością graczy jest uważany za lepszy a z reguły te serwery maja taka popularność przez youtuberow co nie znaczy że jest lepszy od tych z mniejsza ilością graczy

zqfiz8.jpg

Opublikowano

Polecam serwer jest jednym z najlepszych serwerów na jakich grałem (Gra na serwerach od miencraft Beta 1.4)

Plusy:

-Ponad 1000 autorskich bloków (Jest z czego budować )

-Wiele dekoracji np. Rolety,Pralki,Monitory itp.

-Sami ogarnięci gracze ponieważ jest rekrutacja na mumble która eliminuje nieprzyjemnych graczy itp.

Minusy:

Brak :) (Moim zdaniem)

Opublikowano

mogli by dac na non premium ale z white list i rekrutacja na jakims komunikatorze to by zapobieglo przed wejsciem nie ogarnietych graczy a samych graczy bylo by wiecej

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

1 Września ukaże się update paczki która doda kolejne nowe bloki i możliwości tak aby serwer się nie nudził :)

zqfiz8.jpg

Opublikowano

Premium - jak ktoś mi sprzeda za 50zł to kupię na 100%, ale stówy nie wydam. Nie na minecrafta.

Już jedno 50zł poszło i giftcode poszedł się ..... Reklamacja i miesiąc później to samo. Później brak odzewu to się z lekka poddenerwowałem i 100 ryzykować nie mam zamiaru.

Serwer zapowiada się świetnie - widać, że Administracji na nim zależy i dobrze zrobiliście z tym Premium - ograniczycie dzieci w ogromnym stopniu ;)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Jeżeli chcecie serwer no-premium z modami który będzie stał przez dłuższy czas to powodzenia.Craftbox to porządna serwerownia i jedyny serwer na którym nie było premium to serwer mcblow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...