Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problemik] Minecraft Lagger

Wiater31

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hiho.

Bez wstępnego pierniczenia przejdę do sedna.

Przeinstalowałem system na Windows 7 32 bity, wcześniej działałem na 64 bitowym.

Komputer zaczął mi lagować, połowa programów przestała działać, a minecraft zaczął strasznie lagować itd, itp. więc zrobiłem formata jednak teraz nadal tak się dzieje.

Wszystkie gry działają, a Minecraft ma tryb Laggera - czyt. chodzi bardzo ospale.

Komputer działa na procku AMD 4x 3 GHz

Posiada 8 GB RAM DDR3

Karte graficzną : GeForce 430 GT (1 GB)

Najnowsza Java zainstalowana, reinstalle javy,sterowników,minecrafta nic nie dają.

Pomysły ?

PS: Minecraft, a dokładniej proces Javy na tych lagach zabiera ~50 % zasobów procesora -.-

Opublikowano

OptiFine może pomoże, albo spróbuj wgrać jakąś straszą wersje minecrafta np beta 1.5 może będzie ci minecraft na tej wersji lepiej chodzić

damjian.png

Opublikowano

@Up x2

Bardzo pomogłeś.

@Up

A może chcę zagrać na serwerach?

@Top

Sprawdź temperaturę procka.Wgraj Optifine.Zmień priorytet javy na Czas Rzeczywisty,Wysoki lub Niski.

Poza tym Windows 7 na 32 bitach jest strasznie zamulający.Radzę ci przejść na 64 bity.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...