Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WP / Dagger, Solar

ElWymiataczos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Sprawa wygląda następująco, mianowicie mam WP na solarze któremu zaraz wbiję 80 , build Ostrze > Strach > Wir > Palec > Rozproszenie.

Na chwilę obecną mam ostrze i wir na P, i biorę się za wbijanie strachu na P. Jako ,że cofnąłem zbroje z P to palec jest dopiero na M4.

No i teraz dochodząc do sedna sprawy, czy WP z bardzo dobrym eq, trytonem 10 ludzi, ładnym eq z abs , będzie lepszy od podobnie wykokszonego daggera ? Mam na myśli też tu bezdy 10 ludzi itd.. Palec mogę zawsze przyzwojować, a jeśli chodzi o daggera to kupiłbym już jakiegoś z skillami G/P. Ale czy jest sens ? Czy dagger naprawdę będzie dużo lepszy i czy w ogóle będzie ?

Opublikowano

Palec i Strach na P to kosa do PvP... Nie masz co szukać ninji... Jednak proponowałbym wbić 86 i dobić rozpro na P, bo Zbrojka do PvP się nie przydaje...

Opublikowano

Bierz WP. Na takim lvl'u się nie opłaca wymieniać za jakieś świństwa.

Tutaj masz pro postkę do expa, jak i do pvp. Eq nie musi być takie super.

Pamiętaj o full na ludzi, jeśli chodzi o pvp.

201581433273810245187.jpeg

Bywalec
Opublikowano

Najlepszym wyjściem byłoby kupno Szamana +80 ze Skillami na P. Nie opłaca się brać Ninji,chyba,że rzeczywiście lubisz tą postać i potrafisz ją prowadzić. Jak dla mnie Sura Weapon to jedna z lepszych postaci do gry. Zostawiłbym tak jak jest.

Opublikowano

Sura WP jest najlepsza dla was bo jest najłatwiejsza do expa, dla NIEWIELU w grze jest wazne nie tylko expienie.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Jeśli chodzi o PvP z daggerem to szanse są przeciętne i obstawiałbym bardziej na daggera

a jeśli o exp to sura WP.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Gość AvalonV2
Opublikowano

Sura WP bierz i się nawet nie zastanawiaj. Zobaczysz w późniejszym stadium.

Opublikowano

Powiem tyle że odkąd gram w Metina zawsze grałem Surą WP. Dlaczego?

• Po pierwsze potwory gówno ci robią bo strach jednak daje coś.
  • Po drugie czarowane przy dużej ilości INT'a daje dwa razy więcej niż auta u bodego.
  • Wirek pięknie dobija spoty.
  • Rozproszone omija wszystko. Koleś może mieć full abs a i tak za przeproszeniem gówno zrobi.

Jeśli będziesz dobrze rozwijać WP to nic nie jest ci straszne. WP z dobrą trutą, bonami do INT i eq +9 (stalka, tarcza 61lv itd.) na wojnach robi więcej zamieszania niż cała chmara wojowników. Przykładem jest akcja którą ostatnio zrobiłem na wojnie. Wbiłem się w tłum z buff'em i czarowanym (na P, wszystkie skile mam na P) i na hity popadali. Polecam ci WP choć Dagger też nie jest zły. Ma zasadzkę co daje dużą przewagę jeśli masz krycie na P,zasadzkę na P i podejdziesz od tyłu z eq dps to jest kwestia jednego skila i po pojedynku. Ale jednak Sury nic moim zdaniem nie pobije. Jeśli masz czas i fundusze (chodzi o Yang nie PLN) to jak najbardziej nalegam bo postacią od 70-80lv gra się bajecznie łatwo.

Opublikowano

Sura WP jest najlepsza dla was bo jest najłatwiejsza do expa, dla NIEWIELU w grze jest wazne nie tylko expienie.

Kolego to chyba nie wiesz co WP może zrobić w PvP... Nie dość, że ma ostrze, które jest o niebo lepsze od aury bodego, to jeszcze ma strach, który zmniejsza obrażenia w PvP o 37%... Nie wspominam już o rozproszeniu, które nie dość, że wyłącza najlepsze rzeczy przeciwnikowi to jeszcze omija absy... ;)

Opublikowano

rozpro nie omija absow co wy gadacie abs na magie i rozpro gowno zrobi bo to skil magiczny aa sorki ze sie tak wyrazam ale sam testowalem na privie rozpro owszem to wedlug mnie najlepszy skill do pvp bo rozprasza buffki :)

Opublikowano

WP najlepsza postac pvp i exp :)

Na bal*ora.pl sa takie same bony jak na PL i WP wygrala turniej pvp rozpizgajac wszystkich.

Balmora.pl - stupify 86 Lv OFF

Ravia.eu - stupify 35 Lv ON

Opublikowano

rozpro nie omija absow co wy gadacie abs na magie i rozpro gowno zrobi bo to skil magiczny aa sorki ze sie tak wyrazam ale sam testowalem na privie rozpro owszem to wedlug mnie najlepszy skill do pvp bo rozprasza buffki :)

Kolego(jeśli mogę tak do Cb się zwrócić)... Na rozpro nie ma żadnych absów... Testowałeś to chyba na nie wiem jakim privie, jak nawet na PL'u omija absy... ;)

Opublikowano

Kolego(jeśli mogę tak do Cb się zwrócić)... Na rozpro nie ma żadnych absów... Testowałeś to chyba na nie wiem jakim privie, jak nawet na PL'u omija absy... ;)

Dokładnie. Plus jeszcze rozpro jest taki że "gasi" skile wroga :) Kolesie mnie wyklinają jak się przygotowują na wojnie buffik, skile typu aura a ja rozpro i po jego skilach :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...