Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Nagranie gry na DVD+R DL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem klucz do GTA EFLC, pobrałem grę na 2DVD5, kupiłem płyty DVD+R DL 8.5GB.

Ok a więc wypalam grę na płytach, plik iso na dvd 1 miał dvd1r.jpg a płyta 8.5GB pojemności, więc myślałem że nie będzie żadnego problemu, lecz niestety się myliłem po tym jak wkładam dvd 1 do napędu uruchamia się autorun gta, wciskam akcept (1 krok instalacji) pierwsze okienko się minimalizuje po czym znowu wyskakuje (i tak w kółko), no dobra więc spróbuje włączyć instalację manualnie, wchodzę w mój komputer i na płytę naciskam ppm i otwórz, na początku ładują się szybko pliki a przy końcu staje pasek ładowania i się nie rusza.

Niby dvd miało mieć 8.5GB ale miało 43208255.jpg

Ale plik dvd 2 miał dvd2s.jpg i dvd 2 działa bez zarzutu.

I moje pytanie, czy płyta dvd+r dl ma po prostu 7.89GB a nie 8.5GB, nie wchodzą na nią większe pliki i wypalając dvd 1 iso na płycie ją zepsułem?

Czy co?

Proszę o odpowiedzi i z góry za nie dziękuję!

sygnaturao.jpg
Opublikowano

skoro nie potrafisz nagrywać w odpowiedni sposób ZABEZPIECZONYCH gier z obrazów tej gry to nie narzekaj że nagrywa nie tak jak trzeba , z oryginału kopia zrobiona tak jak należy zawsze będzie działać

mylisz jednostki to co się dziwisz że ci nie wychodzi przeliczanie wielkości w GiB i bajtach

8 547 991 552 b = 7,961 GiB

pojemności płytki końcowa zależy tylko od producenta i jest zawsze raczej mniejsza niż katalogowa co podałem

niestety to już twój problem znaleźć odpowiedni nośnik

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

skoro nie potrafisz nagrywać w odpowiedni sposób ZABEZPIECZONYCH gier z obrazów tej gry to nie narzekaj że nagrywa nie tak jak trzeba , z oryginału kopia zrobiona tak jak należy zawsze będzie działać

mylisz jednostki to co się dziwisz że ci nie wychodzi przeliczanie wielkości w GiB i bajtach

8 547 991 552 b = 7,961 GiB

pojemności płytki końcowa zależy tylko od producenta i jest zawsze raczej mniejsza niż katalogowa co podałem

niestety to już twój problem znaleźć odpowiedni nośnik

O niestety mylisz się, ponieważ wszystkie zdjęcia które wstawiłem są wycięte z właściwości tych plików narzędziem wycinanie, gry umiem nagrywać tylko w tym mam taki problem, poza tym prosiłem o pomoc a nie o pouczenie.
sygnaturao.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...