Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] - Shaco - Demoniczny Błazen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Shaco

1.Wstęp

2.Pros/Cons

3.Opisy umiejętności

4.Runy

5.Specjalizacje

6.Rozdawanie umiejętności

7.Summoner spells

8.Build

9.Jungle

1.Wstęp

Na wstępie chciałem zaznaczyć że to mój pierwszy Tutorial i nie będzie szału... Brak zdjęć boli. A poza tym Enjoy!

2.Pros:

+ szybki jungler

+ masywny damage z Q

+ szybkie przemieszczanie sie po mapie (możliwość szybkich manewrów)

+ praktyczna nieuchwytność

Cons:

-słabe początkowe ganki

-brak wycinania całej drużyny przeciwnika w sekunde

3.Opisy Umiejętności

Podstęp - Q - Shaco staje się niewidzialny i teleportuje się do wskazanej lokacji. Następny atak będzie trafieniem krytycznym.

Wykorzystanie:Szybki wjazd, skill dający prawdziwą nieuchwytność Shaco. Poza tym 220% z kryta bez niczego.

Zabawka niespodzianka - W - Shaco tworzy w wybranym miejscu pajaca na sprężynie, który oczekuje, niewidoczny, by przestraszyć oraz zaatakować jednostki, które się zbliżają.

Wykorzystanie:Przede wszystkim jungle. Poza tym dobry skill do trapów w pierwszej fazie gry. Potem można go wykorzystać do feara.

Zatrute kosy - E - Kosy Shaco biernie zatruwają cel przy trafieniu, spowalniając go i sprawiając, że ataki stworów nie zawsze są celne. Może też rzucać kosami, które zadają obrażenia i zatruwają cel

Wykorzystanie:Dobijanie, slown, jungle(nie ma co sie rozpisywać)

Halucynacje - R - Shaco tworzy swoją iluzoryczną kopię, która może atakować przeciwników. (zadaje ona połowę obrażeń wieżom). W momencie śmierci kopia wybucha, zadając obrażenia pobliskim wrogom.

Wykorzystanie:Damage dodatkowy, zakłopotanie przeciwnika, trolling:)

4.Runy

Preferuje wszystkie runy pod obrażenia krytyczne.

5.Specjalizacje

21/0/9

Wszystko do AD a reszta to wszystko do bufów.

6.Rozdawanie umiejętności

W,Q,E a potem max Q,E,W i kiedy sie da to ultimate.

7.Summoner spells

Jungle:Smite, Flash

Zastosowanie:jungle, ucieczka

Line:Exaust, Flash

Zastosowanie:gonienie/ucieczka

8.Build

SLOT nr.1 : Doran's Blade

SLOT nr.2 : Buty berserkera (ruchliwości według uznania)

SLOT nr.3 : latarnia bądź ostrze nieskończoności (zależnie od skuteczności ganków)

SLOT nr.4 : krwiopijec

SLOT nr.5 : phantom dancer

SLOT nr.6 : frozen mallet

Na koniec sprzedajemy dorana i kupujemy item sytuacyjny

9.Jungle

Zaczynamy od blue zastawiając Wx4 od 1:00. Potem szybko do wilków wiedźm i dalej red albo golemy zależy od poziomu zdrowia. Po tym ganki.

Wszystko polega na odpowiednim wykorzystaniu skilla w z pasywem

Na koniec prosze o brak nienawiści do mojej osoby....

Opublikowano

Poprosiłeś o brak nienawiści , as your wish .

1. I tak ludzie Ci powiedzą że shaco to kupa useless late omg omg...

2.Doran's Blade jako first item do jungli to mhm... bad idea

3.Nikt nie gra Shaco na Lane , only jungle

4. Słabe początkowe ganki? da fuq

5.Runy pod Krytyka to kpina , i każdy od 900 do 2k elo Ci to powie , Shaco jungle to AD , Armor i coś na dokładkę

6. Brak opisanych faz gry , w takim razie jest to opis - nie TuT .

7. Zamiast Phantom Dancer raczej wole Youmuu (IMO)

8. Frozen mallet zamienił bym na IE , shaco i tak jest squishly a te kilkaset HP nic mu nie pomoże jeśli nie ma żadnego M.Resist/Armor , padnie w sekunde jeżeli zostanie sfocusowany , tak jak padał bez Malleta.

@ Hejt is coming. Widzisz? Już czytam posty że shaco to kupa i będzie 5vs4 w late . Powiem Tobie to , co mówie każdemu który tak myśli . Najwyraźniej widziałeś graczy shaco na 900-1000 elo i dlatego myślisz że jest kupą . Wystarczy grać defensywnie , właśnie tak - tylko wtedy ogarnięty shaco nie będzie gankować z pushniętej przez nas linii , będzie gankować zza wieży wroga używając Q.

Jak już mówiłem , stereotypy o shaco zaczynają być nudne. Grałeś nim chociaż 10 meczy czy poprzestałeś na opiniach graczy z 900 elo którzy mówili że to syf i stąd wywodzi sie twoja opinia? GG.

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Poprosiłeś o brak nienawiści , as your wish .

1. I tak ludzie Ci powiedzą że shaco to kupa useless late omg omg...

2.Doran's Blade jako first item do jungli to mhm... bad idea

3.Nikt nie gra Shaco na Lane , only jungle

4. Słabe początkowe ganki? da fuq

5.Runy pod Krytyka to kpina , i każdy od 900 do 2k elo Ci to powie , Shaco jungle to AD , Armor i coś na dokładkę

6. Brak opisanych faz gry , w takim razie jest to opis - nie TuT .

7. Zamiast Phantom Dancer raczej wole Youmuu (IMO)

8. Frozen mallet zamienił bym na IE , shaco i tak jest squishly a te kilkaset HP nic mu nie pomoże jeśli nie ma żadnego M.Resist/Armor , padnie w sekunde jeżeli zostanie sfocusowany , tak jak padał bez Malleta.

Dzięki za rade. raczej się starałem to opisać a dopiero po wysłaniu zauważyłem to że tak naprawdę to co napisałem jest bezwartościowe. Co do malleta to w sumie to zależy od momentu ale raczej to było napisane żeby było bo mój stosowany build to infinyty, 2xbloodsu**er, dancer, berserkerki, sytuacyjny. Jeszcze raz dzięki za pomoc, zaraz to poprawie;d A btw. tak myślałem że nikt nawet teego nie przeczyta:DA na jutro postaram się napisać o nim coś bardziej składnego:). Spróbuję się trochę tym pobawić a potem dać sobie "pole do popisu". Zobaczymy... Jak się nauczę coś pisać to napisze:)

Opublikowano

Dzięki za rade. raczej się starałem to opisać a dopiero po wysłaniu zauważyłem to że tak naprawdę to co napisałem jest bezwartościowe. Co do malleta to w sumie to zależy od momentu ale raczej to było napisane żeby było bo mój stosowany build to infinyty, 2xbloodsu**er, dancer, berserkerki, sytuacyjny. Jeszcze raz dzięki za pomoc, zaraz to poprawie;d A btw. tak myślałem że nikt nawet teego nie przeczyta:DA na jutro postaram się napisać o nim coś bardziej składnego:)

Wiesz czemu nie mam dobrej opinii na tym forum? Bo zwyczaj jestem czytać całe tematy , dopiero pisać posta . Tak właśnie psuje zabawę 99,9% trolli którzy wyrwali zdanie z kontekstu a ja ich poprawiam - psując im ten trolling.

Spokojnie , zrób edit posta . Napisz jeszcze raz , najlepiej z obrazkami - to dodaje TuT'owi tego "czegoś" , popraw te kilka błędów i będzie dobrze. Mimo tego że zrobisz edit i może powstać dobry poradnik i tak spotkasz trolli - elo hellowców którzy powiedzą Ci że ta postać to kupa a prawda jest taka , że tą postacią ledwo kto umie grać ,a ich na elo naszych drogich użytkowników nie spotkasz .

Żeby nasz Farex ( wiem , to twoja praca - nie żywie urazy :) ) nie wlepił mi kolejnych 10% napisze :

@Topic :

Specjalizacje raczej gram 21/9/0 żeby mieć troche armora i HP w early.

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Shaco i tak pozostanie shitem.

Nigdy nie startuj z doranem..

Jak chcesz byc pozytecznym, to zbuduj sie pod offtanka, wtedy przynajmniej w late bedzie 4.5vs5

Czemu build jak na ad carry?

Opublikowano

Build do kitu.Brak żadnego survi ,gdyż mallet Ci nic nie da.Nie widzę atmy,3-force,normalnych run i masterek.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Dla czego 99% tych którzy udzielają się w dziale League of Legends mówią : "shaco to gówno" "shaco useles w late team fight 4vs5"

Jeżeli gracz grający shaco ogarnia go to do late game nie dojdzie takie jest moje zdanie.

Może macie elo 100 że widzicie shaco który idzie na bot jako support pod tanka.

RGVyaW9ueF9fX2V1bmVfX180MTBfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fMTBfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Build do kitu.Brak żadnego survi ,gdyż mallet Ci nic nie da.Nie widzę atmy,3-force,normalnych run i masterek.

Atma na shaco który nie składa HP :O

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

O kur!@

Co do tamtego posta,to chodziło mi o atmę+mallet\warmog\omen+3force

Btw.popraw build,okej? :)

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Minusy :

• brak obrazków,
  • jungla z doranem ftw,
  • zaczynając blue od 1:00 nie zdążysz postawić 4 zabawki,
  • shaco słabe ganki w early? hue hue hue,
  • Preferuje wszystkie runy pod obrażenia krytyczne.
    wtf is this shit,
  • do gonienia / uciekania lepszy ghost, nie exhaust. q za ścianę i lecisz na ghoście,
  • brak opisanej całej jungli

Plusy :

• nie wiem. :C za to, że zrobiłeś poradnik dostaniesz jednego.

Opublikowano

Aminie! Modzie! Proszę usuń ten temat bo ten temat to nie jest moje pole do popisu. Jeśli chodzi o itemy macie rację jeśli chodzi o trinity bo to się sprawdza. Hmm... Warmog i inne survy nie są złe ale nie wiem czy to spełni moje wymagania jeśli o niego chodzi. Diaz dobrze wspomniał też o tym że ogarniający shaco dobrze działa i do 20 minuty są efekty... I tak powiecie że Shaco to shit itp... Ogółem g***o tutaj napisałem i trzeba by to zmienić ale to w osobnym temacie bo na to zmienianie nie ma czasu z pewnych względów. Mam nadzieje że update tego będzie zdecydowanie lepszy:)

@up (ALL) nie dam rady od 1:00??Kiedy jest znak do "za 30s stwory" zaczynam i daje rade :D

hmm napisałem głupoty tutaj... hmm. "czytaj wyżej" :D

ghost nie jest głupim rozwiązaniem ale jeśli chodzie na jungle to woje flash zamiast ghosta

hmm... Jeśli chodzi o start to zależy nieraz biorę buty i poty albo szatę i poty ale nie jest to tak efektywne jak doran(jeśli chodzi o mnie ofc...)

jak napisałem brak obrazków boli:)

Jeśli chodzi o runy nie wiem jak wy ale ja stosuje te dlatego że lubie 50% hp wbijać na Q tak więc to mi ładnie pomaga :) (podkreślam DAMAGE od krytyka)

I jeszcze jedno.. ja mam za zadanie zabić i znikąć a nie stanąć i się przyglądać :)

Poza tym dzięki za plusa

See, ya!

@down jak chcesz to bierz w sumie mój błąd...

Opublikowano

Do dupy tutorial, nie kupuje się run pod kryta na miejsce defensywnych :O Kto pisze takie bzdety, albo raczej kto tak gra...

2w4gxes.jpg

Opublikowano

Trochę lipa, dodać ss byś mógł... np. ikonki skilli

1.png

Senthia.pl by ForGame!

Najlepszy, stabilny serwer Metin2 ! Tu zaczyna się Twoja przygoda!

Opublikowano

Dla czego 99% tych którzy udzielają się w dziale League of Legends mówią : "shaco to gówno" "shaco useles w late team fight 4vs5"

Jeżeli gracz grający shaco ogarnia go to do late game nie dojdzie takie jest moje zdanie.

Może macie elo 100 że widzicie shaco który idzie na bot jako support pod tanka.

Dlattego, ze to jest gowno i nadaje sie tylko na 800elo po staty 20/0 nigdzie wiecej.

Wytlumacz mi czemu mistrzowie shaco tego forum tak go chwala i pisze, ze to jest gank i kill, a maja nadal 1k elo? haha

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Bo shaco jest gownem, to sie sprawdza tylko na 1k elo gdzie gracze wiedza o lolu pospolita kupe, nawet do kurwy nie wiecie jak to gowno sie latwo countruje bylejakie CC, oracle, vision ward , ale to jest nie wazne bo w buildzie mi napisali ze mam skladac tak a nie inaczej i bede prosem, wy siedzicie w tym elo hell dlatego ze nie myslicie, macie kapuste zamiast mozgu i nie wyjdziecie jak nie bedziecie myslec

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dokladnie wam @up wszystko opisal.

Pozdrawiam Go i innych myslacych w tej grze, ktorzy moze wpadli, ze shaco zawsze byl i bedzie gownem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...