Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ownserver

123mamut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

korzysta ktoś z ownserver?? Mam tam server miencrafta wczoraj dokupiłem 4 sloty i od wczoraj są problemy z serverem bezpszerwy pada nawet jak jest te 6 osób to są problemy wcześniej ich nie było macie to samo?

Opublikowano

Jeśli nie masz dużo pluginów. To dziwne.

Spróbuj się skontaktować z supportem i rozmawiać o tym z nimi,my ci za wiele nie pomożemy.

1393619387-U339575.png

Opublikowano

@UP wątpię, kiedyś też miałem tam 2 serwery - pierwszy był ok bo nie lagowało itd

natomiast na 2gim zacinało nawet jak była 1/10 osób na serwie, tak samo pisałem do administracji itd itp i nie odpisali

Opublikowano

Po tym jak na gg napisałem im Za co wam płace odezwali się i odpowiedzieli zę to wina pluginów u nich maszy an nie doc hodzi do 50% wykorzystania a u mnie na 100% skacze

Opublikowano

Sam mam 46 slotowy server na Ownserver.pl i lagów nie mam(+ Orebfuscator do tego). Tu chodzi o ilośc ramu. 1 slot = 64MB ramu, więc opłaca się tak kupować server, jeśli chcesz mieć dużą ilość miejsc.

Opublikowano

Po prostu masz mało ramu.

1 slot = 64MB ram.

4 sloty = 256MB ram.

Taki serwer nie da rady nawet przy czystym Bukkicie w ogóle bez pluginów.

Po prostu za mało ramu.

Dokup więcej slotów, będziesz miał więcej ramu i problemy prawdopodobnie znikną.

;)

Opublikowano

Po prostu masz mało ramu.

1 slot = 64MB ram.

4 sloty = 256MB ram.

Taki serwer nie da rady nawet przy czystym Bukkicie w ogóle bez pluginów.

Po prostu za mało ramu.

Dokup więcej slotów, będziesz miał więcej ramu i problemy prawdopodobnie znikną.

;)

Znalazł się ekspert, trafiłeś na jedną ze zlagowanych maszyn w ownserver.pl (przeładowane do 80-90%)

Większa ilość slotów nie pomoże.

Opublikowano

Właśnie że przy mniejszej ilosci slotów było git. Po wielu próbach kontaktu udało się nawiązać dialok na gg odpowiedzieli mi że mam przeładowany server pluginami i o ni za to nie odpowiadają u nich maszyna nie ejst nawet w 50% wykorzystana.

Opublikowano

Ja mam serwa z kolegom na ownserver. Niektórzy pewnie powiedzą ze hosting do dupy no ale na początek jest ok.

Spróbuj napisać do Administracji. Wejdź w zakładkę HelpDesk i może tam też coś znajdziesz.

Kup 10 slotów tak jak ja i nie powinno lagować nawet z wymagającymi pluginami.

Powodzenia xD

Opublikowano

Jeszcze się pytasz? Przecież to Anty X-Ray - zamienia każdy klocek stone w losową rudę zapamiętując przy tym polożenie starych bloków. Do tego potrzeba dużo ramu, więc się nie dziw, że ci zmula -.-

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...