Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Pomysły na questy] ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@2up

Można to zrobić samym questem, mającym zaledwie 30 linijek (około), prawda krzywusku ?

Tylko, że trzeba go poprawić, bo ja się zabije jedną postać git, a jak drugą to szwankuję .

Mógłbym liczyć na jakieś naprowadzenie, podpowiedź?

sygnatura2.png

Opublikowano

@up

Może dam podpowiedź, ale nie teraz, bo nie mam tego na lapku, a zasilacz mi padł na stacjonarnym. :)

Ten quest jest tak dziwnie napisany, że nie do końca wiem jak on działa xD

Opublikowano

Ja proponuję quest z zielarstwem.

Ale taki super zoptymalizowany w kosmos.

Albo jakiś z nową umiejętnością, kowalstwem.

Hmmm.. Powiedzmy, jeżeli ulepszysz 50 super itemów na wysoki + otrzymujesz zwiększenie szans na ulepszenie ;)

Działaj.

KONIEC

-----------------------------------------

2013-08-15

Opublikowano

Ja proponuję quest z zielarstwem.

Ale taki super zoptymalizowany w kosmos.

Albo jakiś z nową umiejętnością, kowalstwem.

Hmmm.. Powiedzmy, jeżeli ulepszysz 50 super itemów na wysoki + otrzymujesz zwiększenie szans na ulepszenie ;)

Działaj.

Jak mi znajdziesz funkcję w queście "pc.refine_item()" czy coś to dam Ci medal.

Nie czekaj - zagraj już dzisiaj !

Opublikowano

A ja skromnie quest na Katakumby z PL wykonywalne ale dla mnie laika to nie za bardzo : >

Szukam Ekipy / Gildii na s9 agronas czerwoni lv +35

Opublikowano

Zrób quest do petów taki jak na draenor :)

quest do petów? tam jest tylko nazywanie i przywołanie.

pet jako kon, kon jako mount. chyba takie questy potrafisz napisac, pisales bardziej zaawansowane ;d

chyba, że chodzi Ci o to okienko ;d a to już sprawa clienta i pobierania danych np. ze skryptu php.

Opublikowano

Jeżeli jesteś taki genialny możesz zrobić quest do systemu petów takich jak na Dreanor2 bądź mój taki mały pomysł:

Idziesz no kowala i masz opcję ,,Chcę zostać legendarnym kowalem".

Po czym kowal- ,,No dobrze, ale aby nim być należy wykonać bardzo trudną misję której nawet mi nie udało się zrobić"

Masz opcję- ,,Chcę spróbować'' - ,,Odpuszczam"

Jeżeli wybierze opcję Chcę spróbować kowal mówi: ,,Musisz najpierw zdobyć potrzebne przedmioty do wykonania poprawnie misji, a aby je zdobyć należy zabić 200 żółwi które możesz znaleźć na pustyni, następnie pokonać 100 lodowych wiedźm, 50 potężnych Minotaur'ów i 10 niebieskich śmierci

Jak wspominałem misja jest trudna: Masz do wyboru: Chcę kontynuować, Odpuszczam

Jeżeli gracz ukończyłby tą misję dostałby zwój legendarnego kowala którym ulepszenie przedmiotu byłoby 100% i zwój byłby na zawsze.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

quest do petów? tam jest tylko nazywanie i przywołanie.

pet jako kon, kon jako mount. chyba takie questy potrafisz napisac, pisales bardziej zaawansowane ;d

chyba, że chodzi Ci o to okienko ;d a to już sprawa clienta i pobierania danych np. ze skryptu php.

Ja daje tylko pomysł, nie jest taki quest mi potrzebny bo w sumie już taki mam :D

Chodzi o losowe bonusy do peta, do nich potrzeba quest głównie - i też do zdobywania dla peta expa

Opublikowano

Punkty Honoru: jeśli zabijemy gracza z lvl takim samym jak my mamy to dostaniemy 10 pkt honoru.

Jeśli zabijemy gracza z lvl o 10 mniejszym lub o 10 wiekszym dostaniemy od 1 - 9 pkt.

Jeśli zabijemy gracza z lvl niż o 10 mniejszy od naszego będzie odejmowało nam różnice pkt.

Jeśli zabijemy gracza z wiekszym lvl o 10 wiekszym niż my dostaniemy tyle punktów ile wyniesie różnica ;D

Nie wiem czy ktoś to zrozumiał ale może obczai oco mi chodzi xDD

Czekam na to od 5 lat <3 Zaje*isty pomysł, masz lajka :D :D

Dom aukcyjny ; ]

Też zaje*isty pomysł, tyle, że nie taki chu*owy jak na Draenor :)

Taki, że wpisujemy nazwę przedmiotu i nam wyszukuje :)

Kategorie lvl 1-20, 21-40, 41-60, 61-80, 81-99 itp. :))

Opublikowano

pc.refine_equip()

nie jestem pewien ale to ulepsza przedmiot na slocie nr 4 czyli chyba jako broń. mogę się mylić

@down

pomysł już przerabiałem, tak jak mówię - dało się ulepszać jedynie broń, która była założona, CZYSTA funkcja odpada, chyba że spróbować przerobić ale czy się uda, nie wiem :)

umarł

Opublikowano

say_title ("Titolo")

say ("Ciao,")

say ("Sono il venditore dei bonus rari")

say ("non so se li conosci...[ENTER] i 6-7 per capirci :D[ENTER]Strega che aggiunge i bonus[ENTER]Ammalia li cambia :D")

say_reward ("costano ** assegni?")

local sel = select ("Strega","Ammalia","No grazie")

if sel == 1 then

if pc.countitem ("Value assegni") >= quanti assegni then

say_title ("Compra Strega oggetto")

say ("Ecco a te lo strega.[ENTER]Arrivederci")

say_reward ("Hai ricevuto Strega")

pc.remove_item ("Value assegni", numero assegni)

pc . give_item2("71051",1)

else

say_title ("Compra Strega Oggetto")

say ("Non cercare di fregarmi!")

end

end

if sel == 2 then

if pc.countitem ("Value assegni") >= quanti assegni then

say_title ("Compra Ammalia oggetto")

say ("Ecco a te l'ammalia.[ENTER]Arrivederci")

say_reward ("Hai ricevuto Ammalia oggetto")

pc.remove_item ("Value assegni", numero assegni)

pc . give_item2("71052",1)

else

say_title ("Compra Ammalia oggetto")

say ("Non cercare di fregarmi!")

end

end

if sel == 3 then

return

end

konto usuniete

Opublikowano

Witam.
Wpadłem na taki pomysł dotyczący Areny Walk, nie jest to zwyczajna Arena Walk na którą się wchodzi dajmy na to od 80lvl.
Nie, nic z tych rzeczy, Areny Walk są co kilka godzin, dokładniej co 4 godziny na jednym kanale.

Co każdą godzinę na 15 minut trwa krwawa wojna o życie.

Ch1: 00:00 15-29lvl, 04:00 75-89lvl, 08:00 15-29lvl. 12:00 75-89lvl, 16:00 15-29lvl, 20:00 75-89lvl
Ch2: 01:00 30-44lvl, 05:00 90-104lvl, 09:00 30-44lvl, 13:00 90-104lvl, 17:00 30-44lvl, 21:00 90-104lvl
Ch3: 02:00 45-59lvl, 06:00 105-119lvl, 10:00 45-59lvl, 14:00 105-119lvl, 18:00 45-59lvl, 22:00 105-119lvl
Ch4: 03:00 60-74lvl, 07:00 120lvl, 11:00 60-74lvl. 15:00 120lvl, 19:00 60-74lvl, 23:00 120lvl

Przez 15 minut trwa krwawa wojna o przeżycie, statystyki byłyby w tym samym miejscu co na wojnach gildii

Zabiłeś Graczy : 14
Padłeś Ofiarą : 22

Jakby się wchodziło na Arenę Walk ?
5 minut przed rozgrywką wyskakuje na czacie komunikat " Zapisy na Arenę Walk 15-29lvl zostały otwarte ".
Jakby się zapisywało na Arenę ? W pierwszym mieście stałby NPC, u którego byśmy mogli się zapisać.
Gdy już wybiła pełna godzina, przenosi nas na Arenę. Na Arenie CZERWONE poty są zablokowane, bo walki trwałyby w nieskończoność.
Mamy jedną minutę na przygotowanie się, po czym na czacie wyskakuje komunikat:
" Wojna o przeżycie właśnie się rozpoczęła, powodzenia w walce!!! ".
Gracze którzy najwięcej zabili graczy, dostają nagrodę w złocie, a gracze którzy najmniej zostali zrównani z ziemią dostają nagrodę w doświadczeniu.
Jeżeli pewien gracz był pierwszy w obu rankingach:

Zabiłeś Graczy : 89
Padłeś Ofiarą : 0

To gracz dostaje nagrodę i w złocie i w doświadczeniu.

Ranking Zabitych Ofiar 15-29lvl
1 Miejsce - Gracz XXX Zabić: 144, Śmierci: 15, Nagroda 12,500 Yang.
2 Miejsce - Gracz YYY Zabić: 119, Śmierci 22, Nagroda 10,000 Yang.
3 Miejsce - Gracz ZZZ Zabić: 82, Śmierci 12, Nagroda 7,500 Yang.
Reszta po 5,000 Yang.

Ranking Przegranych 15-29lvl
1 Miejsce - Gracz AAA Zabić: 22, Śmierci 3, Nagroda 50,000 Exp.
2. Miejsce - Gracz BBB Zabić: 19, Śmierci 6, Nagroda 35,000 Exp.
3 Miejsce - Gracz CCC Zabić: 15, Śmierci 8, Nagroda 15,000 Exp.
Reszta po 5,000 Exp.

Nagrody są różne, w zależności od tego w jakim przedziale lvlowym na Arenie przyszło nam się zabijać.
Otrzymywane Yangi wzrastają w zależności na jakiej Arenie się zabijamy, tak samo z EXP-em.

Na Arenie dla samych 120lvl są nagrody tylko w Yangach, jednakże nagrody są podwojone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...