Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Opinie] Silkroad

neXt15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Co sądzicie o tej grze.

Słyszałem od kolegi że bardzo fajna gra, lepsza niż Metin2, LoL.

Czy to prawda i jakie są wasze opinie o tej grze.

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Witam po przerwie ,ciężko coś powiedzieć o grze - ogólnie bazuje na temacie jedwabnego szlaku , jest to typowy mmorpg . Powiem tyle dam tutaj opis gry skopiowany , zagraj sam i zobaczysz.

SilkRoad Online to kolejny reprezentant MMOcRPG rodem z Azji, stworzony przez koreańską firmę developerską Joymax, odpowiedzialną m.in. za takie tytuły jak Atrox czy Age of Wonderers. Zamierzeniem twórców gry było ukazanie kultur starożytnych Chin, Islamu oraz Europy, oczywiście w powiązaniu z tytułowym, Jedwabnym Szlakiem, który był niegdyś głównym kulturowym i ekonomicznym traktem handlowym, łączącym Chiny i Imperium Rzymskie - głównego odbiorcę chińskiego jedwabiu. Dzięki SlikRoad Online Jedwabny Szlak ożywa na nowo, a wraz z nim karawany kupieckie, napadające na nie i okradające je bandy złodziei, oraz łowcy specjalizujący się w polowaniach na tych ostatnich.
Świat SilkRoad Online jest ogólnie rzecz biorąc podzielony na dwa regiony. Pierwszy to historyczne rejony Chan'an, Tunhuangu, Hotanu, Teheranu, Bagdadu i Konstantynopola, na których przebiegał szlak ze wschodu na zachód, drugi natomiast to świat fantasy, rozciągający się od Takla Makan do Hotanu, poprzez Himalaje, Góry Gollyun i Cheonchukguk (Indie). Oba te światy doskonale koegzystują ze sobą tworząc oryginalne tło rozgrywki. W SilkRoad Online nie ma z góry ustalonych, sztywnych zasad przynależności do konkretnej profesji. Każdy gracz ma możliwość rozwoju swojej postaci według własnego uznania, a dowolność w wyborze zawodu sprawia, iż w każdej chwili może stać się handlarzem, złodziejem czy łowcą.
Podobnie jak i w innych MMOcRPG, tak i tutaj pełno jest różnorodnych większych i mniejszych questów, stworzonych na bazie mitów i legend orientalnych, arabskich czy greckich (m.in. Baśnie 1001 nocy, Mitologia grecka). Przelot latającym dywanem czy walka z duchami podczas przeprawy przez Huang He są tu na porządku dziennym. Bardzo ciekawie prezentuje się również system umiejętności, tzw. skilli postaci. Kojarzycie film Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok? Wcielając się w postać rodem z Chin, można, przykładowo, biegać po wodzie czy poruszać się "szybciej od przeciągu", postacie z Europy mogą wykorzystać boskie moce Zeusa czy Apolla, a bohaterowie z Islamu biorą pod swoją kontrolę dżina z lampy.
Nie mniejszą uwagę przyłożono do systemu walki, który został przedstawiony w czasie rzeczywistym. Ciosy zadawane przeciwnikowi można łączyć we wszelkiego rodzaju "łańcuchy", tworząc popularne combosy. W zależności od taktyki zastosowanej w walce, każde starcie jest inne, nie powodując u gracza uczucia znużenia kolejnymi, schematycznymi działaniami. Całość rozgrywki została okraszona niebywale kolorową i realistyczną grafiką, która w zamierzeniach ma dać poczucie uczestniczenia w filmie. Dzięki dynamicznym animacjom możemy zaobserwować przykładowo falującą trawę czy tak prozaiczne szczegóły jak potrząsanie dłońmi podczas poruszania się postaci.

Opublikowano

Witam po przerwie ,ciężko coś powiedzieć o grze - ogólnie bazuje na temacie jedwabnego szlaku , jest to typowy mmorpg . Powiem tyle dam tutaj opis gry skopiowany , zagraj sam i zobaczysz.

A może wiesz skąd pobrać.

Leniwy jestem. :P

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Silkroad - Inaczej Jewabny szlak , gra typu RPG polegająca na posiadaniu coraz lepszej postaci i wiele innych rzeczy .

Gra jest wysmienita , najlepsza online jaka znam ;].Gram z 6/7 lat i nie zaluje , jestem w stanie wydac sporo kasy na ta gre ;)

Gra posiada np Fortece w miescie - Jangan(bandycka i kupiecka) , Hotan

Jak masz fortece to dostajesz kupe hajsu ! Na tym serwerze na którym ja wciaz gram ( WingSro) Dostaje sie za bandycka fortece ( najslabsza ,najmniejsza) 19b ;)

czyli 19.000.000.000 Gold.

Pomimo ze gra jest stara to jest zajebista. Nie polecam ci nigdy gry na Isro - czyli International sro ( globalny , zwykly Silk ;] )

Ryżmax zawsze probowal cos zrobic z botami ale nic z tego nie wyszlo , na isro 3/4 osób to turki , 3/4 boty.

Jak znajdziesz dobry priv to nie pozalujesz =)

p.s kolega mial racje ze fajna gra , pozdrow go ;]

Zapraszam do gry !

Mozesz robic karawany , wozic towar z miasta do miasta - duzy ,duzy zarobek

Np na WIngSro kupujesz towar za 10m (1* na ktorej nie moga atakowac normalne thiefy) i jak selniesz to masz 40m w eq , okolo 31m zarobku jest z tego.

Ale sa tez zlodzieje , rozwalaja karawanke , odpalaja transport ,zbieraja towar , teleportuja sie i sellaja towar :].

Mam nadzieje ze choc troche pomoglem ;) licze na lajka i 5* :P .

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Jesli masz zamiar grac na isro, to od razu powiem, bez inwestycji w jakis high lvl, np. 110++ to nie ma co grac...bo od zera to nawet nie ma co podchodzic...bo niby na bocie mozna grac od zera, ale po co pytam, ta samo kase wydasz na sbota, zeby wbic ten okolo 100lvl na sbocie, niz kupic juz wyfarmionego chara 100+.

Wiec moja odpowiedz brzmi, bez bota i chara 100++ nie ma co zaczynac grac, jeszcze zeby cos znaczyc w tej grze to trzeba wydac chore pieniadze na sam set i bron (ja sam wydalem 700zl, wiec sam widzisz) ale jak juz masz kozak seta d13 +12 i 2handa (w moim przypadku) d13+12 to zaden turas ci nie podskoczy, nie ma mocny na ciebie to wtedy moge powiedziec, ze gra sie fajnie...

Jednak na isro nie ma co zaczynac, bo isro umiera, ciagla nuda, ciagle ci sami ludzie na pvp, fw ciagle takie same..

Opublikowano

Nie chcesz nudy na serwerach i masy botów?

Polecam serwer HellRoad.

Osób online jest najmniej 250 (dochodzi do 400).

Sporo miłych Polaków na serwerze.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano

Isro jeszcze żyje? Pamiętam jak 5/6 lat temu grałem, bez botów, gildia Polska, jak ktoś miał wilka to był proo, eh, stare czasy.

Opublikowano

Hahah dla mnie to bylo zwykle :D Dzien dziecka , 6/7 lat temu , i tak :

Mamo ,Mamo! Jest dzien dziecka :) Jest dzien dziecka! plose taj mi tloszeczke pienionszkuf zeby fujek kupil mi na silka pienionski :D

I co jakis czas do wujka z kasa :D Gildia bogata , i z 250m sie kupywalo xD

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...