Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zapomniane hasło do BIOSa

SnickU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem , a mianowicie jakiś czas temu ustawiłem hasło na BIOSa ( te , żeby do niego wejść a nie te przy uruchamianiiu komputera ) i wyleciało mi z głowy jak brzmiało. Próbowałem wszystkich możliwych kombinacji jakie mogłem ustawić , jednak bez skutku ( po 3 próbach pisało że system zablokowany ale po resecie normalnie się odpala ). Jest to laptop Acer Aspire 5738Z , o ile się nie mylę BIOS jest firmy Asus ( jeśli to pomoże to odpala się do klawiszem F2 ). Z uwagi na w.w zdanie wolałbym nie rozkręcać go i wyjmować bateryjki , gdyż nie wiem jak się do niej dostać ^^. Program cmospwd nie pomógł lub źle go używam. Proszę o pomoc tych którzy się na tym znają ^^

Pozdrawiam SnickU

Opublikowano

innej opcji nie ma... Rozkręcaj i wyjmuj baterię na parę minut.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...