Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Lagi w minecrafcie

mistrz0071

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam komputer i3-2100 3.10 GHz, 4 GB ram i karte graficzną NVIDIA GeForce GTX 550 Ti (wszystkie sterowniki zaktualizowane)

Windows 7 32 bit

Gdy włączę minecrafta mam 80-120 fpsów ale po chwili gry zaczynają się ogromne lagi i mc się wyłącza. Mam oryginalnego mc. Proszę pomóżcie !

Opublikowano

Jeżeli masz jave 32 bity to zmień widoczność z far na normal.

Jestem tutaj po to żeby pomagać, nie żeby zbierać "lajki", czy nabijać posty.

Opublikowano

Masz jakieś mody?

Opublikowano

To wgraj optifine, może to coś pomoże, jeżeli nie to spróbuj zdefragmentować dysk, za aktualizować jave, ściągnąć najnowsze stery do karty graficznej.

Opublikowano

przypisz minecraftowi więcej ramu może jest szansa ze problem polega na tym że ram jest "za słaby" i nie wystarcza jak masz 4gb to przypisz minecraftowi 2gb albo 1536Mb, przypisać możesz plikiem wsadowym .bat albo Magic Minecraft Luncherem w MML łatwiej to zrobić wpisz w google chyba, że przypisanie ramu nie pomaga(ło), w takim razie więcej nie mogę poradzić mi też klatkował po jakimś czasie grania to musiałem zmniejszyć render distance po dokupieniu ramu śmiga ;)

userbarwb.png
Opublikowano

A tak sie dzieje na każdym save/serwerze? Jak tylko w jednym miejscu, to to wina serwera/save'a, a jak nie to przydzielenie więcej ramu dla minecrafta, ustawienie podczas gry pryorytetu javy na wysoki i optifine... ekstremalnym wyjsciem(ktory pomaga glownie, kiedy komputer ma malo ramu, co tobie nie dolega) bedzie ustawienie minecraftowi 256mb ramu, pobawienie sie procesem javy(pryorytet na wysoki lub niski) i optifine standard...

Ponadto schowanie ikonek na pulpicie, zamkniecie procesu explorer.exe(wlaczysz go potem menedzerem zadan :) ), wylaczenie ochrony antywirusowej, zmniejszenie rozdzielczosci...

Opublikowano

Podczas grania wyłącz wszystkie nie potrzebne programy. Np. masz włączonego Skype, a jak chyba każdy wie Skype pożera bardzo dużo pamięci ram jak się nie mylę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...