Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wszystko związane z ip i siecią

Gość dordo39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ciekawi mnie to od dawna jak to dokładnie wygląda, jedni mówią mi że jest ip wewnętrzne i zewnętrzne, podobno wewnętrzne się nie zmienia, inni mówią ze nasze łącze ma swoje ip a komputer jeszcze inne na które można zbanowac :O, podobno wyłączenie zintegrowanej karty sieciowej w biosie i kupno oddzielnie też zmienia niby to niezmienne ip. JAK WKOŃCU TO WSZYSTKO DOKŁADNIE WYGLĄDA? kto na poziomie perfect ogarnia to wszystko i był by to w stanie mi wytłumaczyć niech napisze na pw albo tutaj posta please. albo np. policja jak ma jakieś dane ip z forum i szuka po tym gościa to jak ona to robi skoro to ip sie niby ciągle zmienia? niech mi to wszystko ktoś rozjaśni bo bardzo mnie to interesuje :F

Opublikowano

ip wewn. - ip prywatne ktore przydziela ci router/ap

ip. zewn. - ip ktore otrzymujesz od dostawcy i jestes widoczny pod nim w sieci

karta sieciowa ma swoj mac i jak podlaczysz ja do rutera/ap to on nada jej jakis wewn. ip i pod tym ip bedzie ona widniala w ruterze, to jest unikalny adres mac i dla kazdejkarty sieciowej jest inny.

policja starczy ze namierzy twoje ip, leci po bramach az dojda od jakiego dostawcy masz internet, wtedy sprawdzaja twoje ip (baza u dostawcy) i maja twoje dane :)

z reszta co ja ci bede tlumaczyl, lekturka z wiki na noc i bedziesz z grubsza wiedzial ocb.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

własnie czytalem o ip na wiki ale niewiele mi to pomogło... może jakis konkretny link do wiki?

Opublikowano

i co z tego zrozumiesz skoro nawet nie znasz podstawy budowy sieci, mask a na dodatek zrozumieć co to IP , prościej nie da się wytłumaczyć jak to gorky02 pisze

po cholerę cię interesuje policja i jej prawa? na pewno mają większe niż twoje, jak będą chcieli to dostaną dane o IP od administracji

p.s zresztą co za problem poznać twoje IP , hehe LFCrion.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...