Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Pójdzie

PivotJr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie , kupuje nowego kompa , i chce wiedzieć

Ile uciągne fps z i bez shaderów

ile uciągne fps z i bez shaderów + FRAPS

Chodzi mi o to ponieważ mam zamiar kręcić filmiki i bardzo chciałbym grać na shaderach

RAM - Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9

Płyta Główna - Asrock 970 Extreme3 AMD 970 Socket AM3

Procesor -AMD Phenom II X6 1045T AM3 BOX

Zasilacz - Thermaltake Smart 550W

Karta Graficzna - Gigabyte Radeon HD 6850

I Oczywiście Windows 7 64 bit :D

Opublikowano

Sam składasz czy kupujesz gotowca?

Na takim kompie powinno być 40-60 ale różnie to może być, z frapsem dużych spadków fpsów nie będzie o 5-10 fps.

Jestem tutaj po to żeby pomagać, nie żeby zbierać "lajki", czy nabijać posty.

Opublikowano

Składam , i naprawde będzie tak mało fps ? To jak bym miał Shadery bez fraps to ile by było jak normalnie bym miał 50fps ?

To z shaderami 20 ? czy jak

Opublikowano

Bez nagrywania na full screenie taki sprzęt w Minecrafcie wyciągnie ponad 90 FPS...(skoro 4 rdzeniowy phenom wyciąga 80 i więcej)

Z shaderami zależnie od ich ustawień powinieneś mieć stale 60klatek

a spadek FPS zależy w sporym stopniu od prędkości dysku twardego na którego chcesz nagrywać

userbarwb.png
Opublikowano

http://techplanet.pl...-i-dostawa/ jest cały moj sprzęt który mam zamiar zamówić , nie ma w nim karty ponieważ w techplanet.pl nie ma radeonow 6850

A jeżeli możecie to podajcie jakiś Dysk Twardy ponieważ na nich sie nie znam :P jakiś w przyzwoitej cenie

Myślałem o tym Seagate 500GB , pełna nazwa Seagate 500GB 5400 RPM, WD Caviar Green 2.0 TB 7200RPM , używa go sam Bremu więc myśle że jest dobry i w cenie 200-250zl , myśle że to on http://www.ceneo.pl/13141457

Opublikowano

Jeżeli nie ma radeonów, to bierz Geforce GTX560TI od Gigabyte, wersja OC.

Nie warto pakować się w AMD, jeśli masz więcej niz 2 tyś. na PC, do takiego zestawu bierz Intel I3 2120, które jest wydajniejszy od tego phenoma w grach, ale gorszy w renderowaniu/obrabianiu filmów. ;)

Na tym zestawie który podałeś będziesz miał ~120-150 fps.

Dysk tylko 7200rpm, z tanich polecam Seagate 500GB SATAIII 7200RPM

http://techplanet.pl...m002,24346.html

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

Czyli twoim zdaniem http://www.ceneo.pl/11312520 jest lepsze od Phenoma x6 1045T ?

A co do karty Geforce GTX560TI Od Gigabyte kosztuje ponad 800zl , a radeon 6850 od gigabyte 600-650zl i mi on wystarcza , bo kompa mi trzeba głównie do tych nowszych produkcji typu bf3 , mp3 itp noi ten nieszczęsny Minecraft :D

Opublikowano

Intel Core i3 jest lepszy ale nie od 6-rdzeniowego AMD... -.-

Może i jest lepszy ale od 4-rdzeniowego ale nie 6...

Chociaż ten 1045T ma trochę niskie taktowanie.

A lepiej kupuj na morele.net.

Taniej a składanie kompa gratis. ;)

I w Morele jest 6850 a ona fakt, w tej cenie najlepsza.

Opublikowano

Te procesory są na podobnym poziomie wydajności, tyle tylko, że Phenom x6 będzie wydajniejszy w renderowaniu filmów(szybszy), ale wydajnosciowo w grach będzie taki sam jak ten intel.

Tutaj masz zestaw, które jest opłacalny bo możesz go rozbudować w przyszłości o lepszy procesor np. intel i5 2500k i masz w nim dobrą płyte główną która ma duże możliwośći podkrecania ;)

MOBO: Asrock P67 PRO3 (B3)

CPU: Intel Core i3 2120

GPU: Gigabyte Radeon HD6850 1GB DDR5

RAM: Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9

PSU: Fortron HEXA 500W/ XFX Core 550W/ Thermaltake Smart 550W

CASE: SilentiumPC Brutus 410

HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA3

//PS. Jeżeli zamówisz składanie komputera w techplanet za 1 zł, to licz się z tym że go złożą w ~2 Tyg. ;)

///EDIT@2 - Na zestawie który ci podałem wszystkie gry będą działać na FULL, a BF3 w rozdzielczosci FULLHD na wysokich detalach.

Opublikowano

Te procesory są na podobnym poziomie wydajności, tyle tylko, że Phenom x6 będzie wydajniejszy w renderowaniu filmów(szybszy), ale wydajnosciowo w grach będzie taki sam jak ten intel.

Tutaj masz zestaw, które jest opłacalny bo możesz go rozbudować w przyszłości o lepszy procesor np. intel i5 2500k i masz w nim dobrą płyte główną która ma duże możliwośći podkrecania ;)

MOBO: Asrock P67 PRO3 (B3)

CPU: Intel Core i3 2120

GPU: Gigabyte Radeon HD6850 1GB DDR5

RAM: Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9

PSU: Fortron HEXA 500W/ XFX Core 550W/ Thermaltake Smart 550W

CASE: SilentiumPC Brutus 410

HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA3

//PS. Jeżeli zamówisz składanie komputera w techplanet za 1 zł, to licz się z tym że go złożą w ~2 Tyg. ;)

To jest mój zestaw tylko zmieniłeś CPU i MOBO

Teraz pytanie do Pedo

Czyli twoim zdaniem Pheon 1045T 6 rdzeni jest lepszy od i3 2120 ?

Opublikowano

Te 2 procesory są na tym samym poziomie tyle, że AMD lepsze do renderowania filmów. ;)

No i zestaw na Intelu jest bardziej przyszłościowy.

Możesz dokupić nawet Core i7 później. ;)

Opublikowano

Płyta główna ASRock 970 Extreme3

Monitor LED BenQ 9H.L6XLB.QPE

Obudowa SilentiumPC Brutus 410 Pure Black AT X/SSD (BT-410)

Pamięć Good Ram DDR3 4 GB (2x2GB)/1333MHz

Dysk Seagate Barracuda 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM, 16MB

Procesor Intel Core i3-2120 3.3GHz

Zasilacz Thermaltake ATX SMART 530W 120mm 80+ APFC

+ Gigabyte Radeon HD 6850 za 550zl

Cały Komp 2400zl

Zdecydowałem sie na I3 bo jest tanszy o 50zl od phenoma , a ja jest taki sam to zawsze można te 50zl wydać na cos innego

Czy taki komputer styknie ?

Opublikowano

Chcesz dać procesor Intel na płyte która jest pod AMD? oO

Płyte zamień na tą: http://www.morele.ne...ga-1155-360678/

Zasilacz jeżeli chcesz bardzo dobry z zapasem mocy, który uciągnie karte w CF/SLi to bierz ten:

http://allegro.pl/si...2512031963.html

Gwarancja jest, modularny, długie kable które się przydadzą w tej obudowie bo jest zasilacz na dole w niej ;]

A jeżeli chcesz nowy, to bierz tego smart 550w, dobry i cichy zasilacz.

Opublikowano

techplanet.pl/zamowienie/cb82babed7ff11e1a5bd0050569a6808/platnosc-i-dostawa/ - macie tu gotowy komp , doliczcie do tego

90zl GoodRam 4GB 1333MHz

550zl Gigabyte Radeon HD 6850

Cały komp kosztuje 2600zl , dodałem jeszcze wentylator , bo ten procek bez OC może nie wyrobić :D , zobaczcie

Opublikowano

Ja tobie polecam ten zasilacz

http://www.agito.pl/zasilacz-ocz-modxstream-pro-700w-modular-221-344698.html?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=Feed&utm_content=344698&utm_campaign=wszystkie

Sam używam bardzo dobry ;)

Mam też takie pytanie off-top

Dobry jest AMD FX-8120 ??

8 rdzeniowy i mnie to przykuwa w testach wydajności z intelem 3-ciej generacji ma różnice 20 ok fps w grach, a taniutki oj taniutki :D

userbarwb.png
Opublikowano

Buldozery FX od AMD to są całkowicie nieopłacalne. Już wydajniejszy jest ten phenom x6.

Dlaczego nieopłacalne?

a) Nie wykorzystasz aktualnie nigdzie tych 8 rdzenii

b)słabo się podkręcają

Jeżeli szukasz wydajnego procesora, który uciągnie wszystko na FULL detalach i wystarczy ci na 3-4 lata to kupuj Intel I5 2500K, który się znakomicie podkręca i nie osiąga wysokich temperatur.

Opublikowano

Bulldozer?

Wez kuffa ogarnij.

To nie procki do gier... ani niczego innego. xD

Te 8 rdzeni niepotrzebne.

Oprócz tego nie wymienisz na nic lepszego, bo płyta na AM3+.

Czyli w skrócie bierz Intel Core i3 jak chcesz w przyszłości wymieniać na coś lepszego a jak nie chcesz wymieniać to AMD x6 i nie pitol. :D

Opublikowano

Buldozery FX od AMD to są całkowicie nieopłacalne. Już wydajniejszy jest ten phenom x6.

Dlaczego nieopłacalne?

a) Nie wykorzystasz aktualnie nigdzie tych 8 rdzenii

b)słabo się podkręcają

Jeżeli szukasz wydajnego procesora, który uciągnie wszystko na FULL detalach i wystarczy ci na 3-4 lata to kupuj Intel I5 2500K, który się znakomicie podkręca i nie osiąga wysokich temperatur.

Mam pytanie , jak kupuje tego kompa , to ten zestaw na ile mi wystarczy lat i kiedy trzeba by było zmienic i3 na i5 ?

Opublikowano

Zestaw z i3 i radkiem 6850 wystarczy na ~2 lata, dokładnie nei da się powiedzieć bo ciągle nowe procesory wychodzą i gry które coraz więcej wymagają, ale przez 2 lata odpalisz gry które będą wychodzić na 100%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...