Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest z tym minecraft ?

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, nie jestem za bardzo w temacie, ale czasem zagram.

W związku z czym mam kilka pytań...

1. Kiedy wyjdzie wersja końcowa stabilna?

2. Kiedy następna aktualizacja?

Jak zrobić to by grać na komputerze bez internetu, chodzi o to by na pendrive mieć całego Minecrafta na zawsze i żeby można było grać na każdym komputerze, tzn chodzi mi o pełną wersję java na windows i linuks gdzie mogę pobrać? aby nie musiało pobierać nic z internetu.

Jakim programem zrobić np kopię .minecraft żeby od razu tworzył skrót na pulpicie, jakiś darmowy program do tworzenia instalek.

proszę o pomoc!

Jednym słowem, brak internetu, ale mogę grać na każdym komputerze bo jestem samo wystarczalny na CD

Opublikowano

1. Wersja jest stabilna od listopada zeszłego roku - wtedy właśnie wyszedł minecraft 1.0 - oficjalna wersja.

2. Prawdopodobnie 1 sierpnia lub coś koło tego - 1.3.

Wrzuć na pendrive folder .minecraft z %appdata% oraz laucnher. Potem wrzuć ten folder do %appdata%, a launcher wrzuć na pulpit. ;)

Opublikowano

1. Wersja jest cały czas stabilna. :D

2. Prawdopodobnie 1 sierpnia, albo później.

Wersja próbna opublikowana! Jeśli nie odnajdziemy w niej żadnych poważnych błędów to możemy być pewni, że aktualizacja 1.3 pojawi się 1 sierpnia. Tak jak ostatnie wersje testowe i w tej nie ma żadnych konkretnych zmian dlatego po prostu podaję wam odnośnik do pobrania. Lista wszystkich nowości jakie pojawiły się od wyjścia Minecraft 1.2.5 pojawi się w dniu premiery. Źródło "CraftSite.pl"

Żeby grać bez internetu, pobierasz piracką wersję Minecraft, wpisujesz w Google "MinecraftSP" i wyskoczy tego mnóstwo.

Potem, automatycznie się zaktualizuje, następnie "SinglePlayer", tworzysz mapę, grasz sam bez neta. :) (pewnie to wiesz).

Normalnie, najlepiej wziąć całego ".minecraft" przenieść do folderu na PenDrive. Najlepiej z ikoną, bo potem nie odpalisz. :D

1367996595-U582588.png

Opublikowano

ale co z javą bez tego ani rusz :)

Czyli .Minecraft skopiować cały i luncher... na pulpit i gram tak ?

a co z instalką windows ?

Postaram Ci się wytłumaczyć wszystko, żeby zagrać w minecrafta potrzebujesz java 32bity lub 64 bity, sterowniki do karty graficznej, karty dzwiekowej, i teraz tak jeżeli masz premium, to ściągasz minecrafta z minecraft.net jak Ci się ściągnie wszystko wchodzisz %appdata% i kopiujesz folder .minecraft na pendrive'a, launcher to, to co ściągnąłeś z minecraft.net, ten launcher obojętniej z jakiej lokalizacji zawsze odpali minecrafta, więc wystarczy że wrzucisz na nowym kompie .minecraft do %appdata% i launcher który ściągnąłeś z minecraft.net, i wciśnij login i po chwili będzie play offline, mam nadzieje że wytłumaczyłem wszystko zrozumiale. :)

Jestem tutaj po to żeby pomagać, nie żeby zbierać "lajki", czy nabijać posty.

Opublikowano

Minecraft nie trzeba instalować, jest program .exe, który odpalasz i grasz.

No bez Javy ani rusz. :)

To znaczy że nie masz Javy na komputerze?

1367996595-U582588.png

Opublikowano

ale co z javą bez tego ani rusz :)

Czyli .Minecraft skopiować cały i luncher... na pulpit i gram tak ?

a co z instalką windows ?

Jave możesz ściągnąć z http://www.java.com/pl/download/manual.jsp wybierz swój system operacyjny i ściągnij offline wtedy nic nie będzie się ściągać, tylko od razu się zainstaluje.

Opublikowano

Właśnie nie mam internetu, o to chodzi dlatego pytam gdzie mogę pobrać pełną wersję javy aby nic nie dociągała z sieci bo jej po prostu nie mam.

Sterowniki, windows na CD orginalne

Minecraft jak skopiować już wiem

Ale gdzie pobiorę tę nieszczęsną javę instalke całą, bo jak nie mam internetu to nie zaktualizuje ani nie dociągne plików

Więc póki mam dostep do kompa z netem chce wszystko pobrać dociągnąć a potem zgrać sobie na pendriwe albo cd i jak zrobie formata i nie bede miał neta to wkladam cd kopiuje instaluje z cd jave sterowniki windows i gram...

o to mi chodzi i to jest dla mnie najważniejsze

Opublikowano

Właśnie nie mam internetu, o to chodzi dlatego pytam gdzie mogę pobrać pełną wersję javy aby nic nie dociągała z sieci bo jej po prostu nie mam.

Sterowniki, windows na CD orginalne

Minecraft jak skopiować już wiem

Ale gdzie pobiorę tę nieszczęsną javę instalke całą, bo jak nie mam internetu to nie zaktualizuje ani nie dociągne plików

Więc póki mam dostep do kompa z netem chce wszystko pobrać dociągnąć a potem zgrać sobie na pendriwe albo cd i jak zrobie formata i nie bede miał neta to wkladam cd kopiuje instaluje z cd jave sterowniki windows i gram...

o to mi chodzi i to jest dla mnie najważniejsze

Tak jak pisałem stąd pobierasz jave http://www.java.com/pl/download/manual.jsp, czyli pełną instalkę która nie ściąga nic z neta, jeżeli masz windowsa wybierz Windows offline 32bity lub 64 bity, i później instalujesz i masz już jave

Opublikowano

Dziękuję temat można zamknąć.

Czyli terraria na zawsze tylko potrzebne te 2 w sumie 3 rzeczy...

Luncher

.Minecraft

Java (offline)

I mogę grać w 1.2.5 całe życie ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...