Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Porady dla Gangplanka

Massimiliano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na wstępie: Jestem nowy w tej grze. Bardzo spodobała mi się postać Gangplanka. Chciałbym dowiedzieć się jaki stosujecie build. Nie będę dzunglował.

1322316286-U391680.png

1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png

Massimiliano

Opublikowano

Ale zależy pod co chcesz go złożyć :P, bo jest wiele opcji : m.innymi - CritPlank, OffTank, itd.. .. .

Powiedz dokładniej co chcesz nim osiągnąć, czy być pomocny w TEAM Fightach (przyjmowanie DMG i jego zadawanie) czy walić krytyki po ponad 1k

Opublikowano

No jak walniesz crita 1k w papierka to nałapiesz fragów ;D , a tak zapytam .. jaki Poziom przywoływacza do tej pory wbiłeś? :P , bo nasuwa się pytanie czy masz runy, w co wątpie, bo to trochę "zmniejsza" siłe GangPlanka w poczatkowej fazie gry, jeśli nie masz run to nic .. .

Od razu mówie - HEJT OFF ! \/ \/ \/ \/

Zaczynasz z rękawiczką za chyba 400 golda która daje 8% na kryta, po pierwszym powrocie najlepiej jakbyś kupił butki i kilka potków, z rękawiczki składasz Ostrze Chciwości (12% crit i gold per second) , składasz buty (Ionany[cd reduct] albo berki, to zależy), później zaczynasz składać Infinity Edge (Ostrze nieskończoności), gdzieś w połowie tego możesz zaczynać składać Phantom Dancera (Widmowy tancerz) bo da Ci szybość ataku, poruszania się i dodatkową szansę na kryta ....

ciąg dalszy nastąpi ..

Opublikowano

buty 3 poty,2x doran,Merce,atmog,tri-force,wits end,ie

Masz kryty oraz tankowatość

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Pod critplanka się nie opłaca, o wiele lepszy jest offtank.

buty 3poty

latarnia

merki/tabi

warmog

atma

wits end

randuim omen/force of nature

sell latarnia, buy bloodthister

Opublikowano

Niestety ale ja wyłącznie podaje buildy po angielsku, gdyż nie znam polskich nazw.

Musisz sobie poradzić z tym co masz.

Opublikowano

To może ktoś powie co to znaczy Randuim Omen ? I lepiej Randuim Omen czy Sila natury?

#edit. Dobra dzieki poradzilem.

Bede testowal wasze buildy podawajcie je tu albo w grze.

EU WEST - Wicked Maks

1322316286-U391680.png

1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png

Massimiliano

Opublikowano

Randuim Omen - to po polsku w lolu pisze Omen Randuina znajdziesz to w pancerzu.

build - jońskie buty , moc trójcy , ostrze nieskończoności , widmowy tancerz , krwiopijca , włócznia atmy

też zacząłem grać na wescie masz ts, skype? możemy dzisiaj coś pograć :)

zaproś mnie nick : Hejterovsky

Opublikowano

Start buty i 3 poty , potem :

Buty CD (Cold Down) (Skrócenie czasu odnowienia )

Avarice Blade

Infinity Eadge

Krwiopijec

Phantom Dancer (Widmowy Tancerz )

I Malet ( Lodowy Młot ) żebyś nie padał za szybko jak to napisałeś @UP.

Sprzedajesz Avarice Blade , kupujesz Trinty Forca .

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

Opublikowano

build farexa jest najbardziej sensowny zamiast atmy wsadzil bym frozen malet chociaz wtedy bedziesz mial gorsze krytyki. gp nie jest ad carry i build pod niego nie jest zbyt sensowny najlepiej wiec go robic pod offtanka i tak robi spory dmg w dodatku jest strasznie wytrzymaly.

Opublikowano

Testowalem build Spirtexa i Farexa sa lipne.

A build kondika dobry ale latwo padam.

Żeby zrozumieć mój build trzeba ogarnąć lola :)

Gp nie ma walić krytyków po 2k, tylko przytankować tf i kogoś zabić.

btw. słaba prowokacja :)

Opublikowano

Jeeeezu -.-

Build na fragi :

Zaczynasz buty i 2 potki red i 1 blue bo pistolet na niskich lvl żre mane .

Potem kupujesz zapał na cryt , atack speed i szybkosc ruchu.

Potem przeważnie składam ostrze nieskończoności gdyż z q walisz papierom pół hp.

potem z zapału kupuje widmowego tancerza. .: Po drodze kupuje kostur , aby wysysać hp :.

Potem można kupić warmoga lub albo i lodowego młota .

Zamiast jakiegoś itemka na hp dać krwiopijce.

Zobacz ten build

Opublikowano

Spróbuj taki build:

Zaczynasz z butkami i 3 potkami (życie), potem kupujesz k.w miecz, kupujesz buty (merkury lub tabi, zależnie od teamu przeciwników), następnie z k.w miecza robisz ostrze nieskończoności, po plemienną zbroję, włócznia atmy ,wits end i teraz zależnie od teamu przeciwników, jak dużo pod moc umiejętności to siła natury, a jak dużo pod atak to omen rabuidiona. (nie wiem jak to się piszę, ale to taka tarcza.)

3181239400_1339695262.png

l Nowy użytkownik l

Opublikowano

Mizutsuki uwazam ze twoj build jest bledny i niedokonczony...

Wiec tak Build pod Carry:

1.Buty merkury/tabi/berki ---> na koncu zmiana na item z penetracja albo survi [zalezy od potrzeby (2x phantomy dadza wystarczajaca ilosc many ;p)

2.Ostrze nieskonczonosci

3.widmowy tancerz

4.widmowy tancerz

5.trinity force

6.krwiopijec

build nie koniecznie z ta kolejnoscia

Build Off Tank:

I. http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/junglegankplank-99-9-win-in-depth-guide-104774

Wedlug mnie dobry jest pod offa bo ma sie duzo survi i nawet nie najmniej dmg'a

Gankplank jest zaliczana do jednych z najsilniejszych postaci w grze wiec nie bedziesz mial problemu z gra nim :P

Opublikowano

Witajcie drodzy koledzy dziękuje za buildy.

Build Podszywacza - nie wiem dlaczego ale 4/10/5.

Build Vernon Roche - Wlasnie ide grac.

Stosowalem build kondikka i jest bardzo dobry tylko nie wiem co dalej w nim kupować.

Berserki-Chciwości-Nieskończoność-Tancerz i co dalej ?

1322316286-U391680.png

Massimiliano

Opublikowano

Po 1..

Rozwijamy skille

1: Q

2: W

3: E

4: Q

5: Q

6: R

7: Q

8: W

9: Q

10: Zalezy teraz pod co idziesz, kryt bez life steala to w teraz rozwijaj radzilbym raczej w/e na przemian ; W

11: R

12: E

13: E

14: W

15: E

16: R

17: W

18: E

Build:

Poczatek: Buty 2 potki/1 many, lub Cholera nie pamietam nazwy ten item z Zapalu na 8% critica i 1 pot hp/many

Powiedzmy Rozwijamy bootki; Zalezy od sytuacji, Berserkerki jak czujesz sie na sile, i ogarniaszzz czyli, slabo fidniety ich team, merkury jesli maja duzo cc - slowy,stuny, i tym podobne... Jojanskie buty tak... nie wiem po jaka cholercie one mu, no chyba ze chcesz z q co 3 sec je*** to inna sprawa, Jesli np solo top, z jakims ad, mozna tabi ale to juz nie..

potem robimy albo 10% lifesteala, jesli obrywamy dosc czesto jesli nie, kw sword... po kw sword, kup teraz tego lifesteala te 10% wampiryczny kostur. Po zrobieniu Ostrza nieskonczonosci, albo jesli tak, przed kupieniem kw i infinity zobacz czy obrywasz jesli dosc mocno to zrob pierw frozen malet, lodowy mlot, potem ostrze, Warmoga [ nie wiem czy to ta zbroja co dodaje 1000 pz , i reg hp / 5 ] [ nie patrze na te nazwy ], atme i bloodthaisera.. Phantom wg. nie potrzebny jesli robisz taki build jak ja robilem.

Mam nadzieje ze dobry..

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Boże stary, ogarnij grę najpierw a potem wytykaj, że build jest zjebany. Znając życie grasz tym gp tak, że pchasz się na zbity ryj na przeciwnika, a ty musisz farmić, gdy enemy podchodzi walisz q, uciekasz, i tak kilka razy, a nie tylko po fragi lecisz. Chociaż na 10 lvl liczą się tylko fragi z tego co widzę..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...