Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę przedstawić Wam kilka głupich zagrywek AI. Ułatwia one grę na Single Player.

Wybór jednostek do armii

Komputer ma zwyczaj doboru jednostek według poziomu, a nie ilości czy tez morali armii. Odpowiednio manipulując tym jakie zamki zajmie komputer można obniżyć morale armii przeciwnika.

Zamiłowanie do marynarki

Komputer wręcz uwielbia marynarkę. Co ułatwi znacznie ucieczkę przed wrogą armią. Np. Gdy komputer dotrze do jeziora, a przy nim(przy jeziorze) będzie stocznia. To AI zamiast w ciągu 1-2 ruchów okrążyć wodę to straci 3-4 ruchy na stworzenie statku i przepłynięcia na nim jeziora.

Bez teleportów nie da się żyć

AI zawsze wejdzie do monolitu, nie zważa na to co jest obok niego i po drugiej stronie portalu.

Najpierw zabić herosa, potem zdobyć zamek

Komputer najpierw atakuje bohatera, a potem zamek. Nawet gdy bohater jest świeżo wynajęty i z namiastką armii to i tak zaatakuje go zamiast zamku.Np. Wystarczy wynajęć byle jakiego herosa w tawernie i uciec z nim od zamku tak by wróg, który zamierza oblężyć twój zamek po zaatakowaniu twojego herosa był dalej od zamku niż aktualnie i by nie mina po drodze do twojego herosa zamku.

Cyklopy są tylko do niszczenia murów

AI zawsze podczas oblężenia każe swoim cyklopom niszczyć mury. Nawet gdy gracz kazał wszystkim swoim jednostkom opuścić zamek i burzenie jego murów jest bez celowe to i tak cyklopy AI zawsze będę atakowały mury.

To mój pierwszy TuT o H3 więc proszę o pozytywne oceny.

Informacje te pochodzę ze stron poświęcony H3. Ja osobiście nigdy ich nie sprawdziłem.

Moje TuT'y:

[H3][TuT] Idiotyczne zagrania AI, które mogę ułatwić grę

[H3] Moja strategia rozbudowy zamku.

Opublikowano

Fajne, podoba mi się.

Komputer nie zwraca tez uwagi zazwyczaj z jakiego zamku jest bohater.

Uwielbiam patrzeć jak AI kupuję np w Bastionie bohatera z nekro i dostaje szkieleciki.

sygnatura2.png

Opublikowano

Poradników się nie odświeża.

Na kolejny raz pamiętaj o tym.

A co do poradnika: To jest prawda co tu jest napisane. Na takiej jednej mapie zawsze blokuje monolity przejścia swoimi bohaterami, bo moi sojusznicy zawsze to odblokowują i potem dostają się do wrogów którzy ich pokonują.

1398258449-U383457.png