Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Generowanie Difów, bajtów w hex, max lv itp.

Lyons

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu quest writerzy hejtują tematy, w których jest użyty when, if i jakieś nieskomplikowane funkcje?

Bo to jest słabe i da się tego nauczyć w kilka chwil.

Ja z tego samego powodu piszę tak w Twoich tematach. Naucz się porządnie php, najlepiej OOP to wtedy zademonstruj nam swoje umiejętności, bo if, echo i wysyłanie formularza to nie jest coś za co może pochwalić Cię osoba siędząca w programowaniu stron www.

Opublikowano

Dałem to w tym dziale ponieważ mam zamiar wstawić np generowanie diffu na lv.

Ps muszę do skryptu dodać to:

<option value="01">1</option>
<option value="02">2</option>
<option value="03">3</option>
<option value="04">4</option>
<option value="05">5</option>
<option value="06">6</option>
<option value="07">7</option>
<option value="08">8</option>
<option value="09">9</option>
<option value="0A">10</option>
<option value="0B">11</option>
<option value="0C">12</option>
<option value="0D">13</option>
<option value="0E">14</option>
<option value="0F">15</option>

+ generowanie od liczby 16, dla czego? dla tego że potrzeba 2 wartości a nie 1. Chyba że wadne na jakiś pomysł by napisać skrypt że do liczby 15 doda mi 0 lecz będzie dłuższy kod niż jak bym to dał

@eMaxx:

Takie proste a cieszy, powiedz mi czy się to ludziom nie przyda? Na 1000% się przyda, po co ma być coś skomplikowanego skoro wystarczy to? Ps. Teraz bawię się w pętli jquerry. tzn jeżeli skończysz jeden formularz to automatycznie pokaże Ci się kolejny.

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

Opublikowano

Dałem to w tym dziale ponieważ mam zamiar wstawić np generowanie diffu na lv.

Ps muszę do skryptu dodać to:

<option value="01">1</option>
<option value="02">2</option>
<option value="03">3</option>
<option value="04">4</option>
<option value="05">5</option>
<option value="06">6</option>
<option value="07">7</option>
<option value="08">8</option>
<option value="09">9</option>
<option value="0A">10</option>
<option value="0B">11</option>
<option value="0C">12</option>
<option value="0D">13</option>
<option value="0E">14</option>
<option value="0F">15</option>

+ generowanie od liczby 16, dla czego? dla tego że potrzeba 2 wartości a nie 1. Chyba że wadne na jakiś pomysł by napisać skrypt że do liczby 15 doda mi 0 lecz będzie dłuższy kod niż jak bym to dał

@eMaxx:

Takie proste a cieszy, powiedz mi czy się to ludziom nie przyda? Na 1000% się przyda, po co ma być coś skomplikowanego skoro wystarczy to? Ps. Teraz bawię się w pętli jquerry. tzn jeżeli skończysz jeden formularz to automatycznie pokaże Ci się kolejny.

jak Ty nie wiesz jak sobie z tym poradzić to pozdro ;/ ogarniecie ifów i innych pierdół to nie wszystko, czasami trzeba uzyc mozgu.

<?php
if ($dechex < 15){
  $dechex = '0'.$dechex;
}
?>

<?php
if (strlen($dechex) == 1){
  $dechex = '0'.$dechex;
}
?>

Opublikowano

@UP:

Fakt, nie uczyłem się php z poradników itp. Ucząc się uczyłem się poważnych skryptów. Na poważne działania a teraz robię błędy przy małych ;P

Dla tego napisałem tą stronę by poduczyć się podstaw ;D Głównie pisałem skrypty na bazie mysql nie na zmienych itp. Baza JS Itp

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

Opublikowano

@UP:

Fakt, nie uczyłem się php z poradników itp. Ucząc się uczyłem się poważnych skryptów. Na poważne działania a teraz robię błędy przy małych ;P

Dla tego napisałem tą stronę by poduczyć się podstaw ;D Głównie pisałem skrypty na bazie mysql nie na zmienych itp. Baza JS Itp

przestań się kompromitować bo nie wyjdzie Ci to na dobre. uczysz się pisać poważne skrypty ? chyba sobie jaja robisz. Ty mówisz że 10 minut pisałeś te kilka linijek kodu podanych wyżej a nagle mówisz o pisaniu POWAŻNYCH skryptów ? nie chcę już dalej się wymądrzać bo sam jestem zerem ale oszczędź sobie takich tekstów, na prawdę.

umarł

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...