Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne Linnie

mizzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mój problem polega na tym, że widzę jakieś dziwne linie miedzy blokami oraz wodą całkowicie to psuje wygląd gry w niektórych momentach

oto screen:

2012-07-25_21.png

Proszę o pomoc ;/

Z góry dzięki

@Edit

Dorzucę jeszcze, że mam świeżo zainstalowane najnowsze sterowniki do grafiki

userbarwb.png
Opublikowano

Mialem to samo w sterownikach masz zapewne ustawione na wydajnosc czy nie jakos i tym jest to spowodowane.Poszperaj troche.

Opublikowano

zobacz tutaj

http://www.mpcforum.pl/topic/665184-na-krawedziach-blokow-widac-biale-rozowe-przezroczyste-linie/

jeśli pomogłem daj like :)

hn5r.png

“Let's face it: the world is twisted. And rotten.” ― Natsuo Kirino

Opublikowano

Niestety nic to nie dało :(

2012-07-26_08.png

W ustawieniach 3D też jest zakładka "Zarządzanie ustawieniami 3D" tam wg tematu który podał

znalazłem javaw i przy okazji java i wyłączyłem im ustawienia wygładzania krawędzi i też nic to nie dało

Pomocy :{

userbarwb.png
Opublikowano

Zrób sobie folder backup do MC i zainstaluj go od nowa. Możliwe, że to przez jakiegoś moda

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Już to robiłem, ten problem prześladuje mnie cały czas, nawet po kilka reinstalach systemu to mam, a mody mogą powodować tylko zniknięcie tekstury pewnego krzaczka truskawek, a nie takie linie wiem bo sprawdzałem na czystym kliencie :)

Oto screen z Vanilla Minecraft też są linie

2012-07-26_08.png

userbarwb.png
Opublikowano

To jest problem z kartą graficzną a dokładnie ze sterownikami najlepiej przydało by się jak byś zainstalował od nowa cały Windows i potem wgrał od nowa sterowniki do karty graficznej tutaj masz download sterowników pobierz o spróbuj:

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Opublikowano

W poniedziałek przeinstalowywałem system i pobrałem wtedy najnowsze stery do mojego GTX 460 więc to raczej nie w tym problem ;/

userbarwb.png
Opublikowano

Refresz pomoże ktoś może ktoś miał taki problem

userbarwb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...