Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawa Administratora

ScorpionMG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki pewien problem. Kolega nadesłał mi zainstalowany program fraps w paczce. Kiedy chcę go uruchomić wyskakuje komunikat że nie mam praw administratora i tak jest. I dlatego chciałem się dowiedzieć czy z konta użytkownika można jakoś samemu nadać sobie prawa administratora? To dziwne że nie mogę uruchomić programu.

Z góry dziękuję.

zxqsxw.png

Opublikowano

@2up- prawy, nie lewy.

To się dzieje przy rozpakowywaniu?

Jeśli tak, to polecam program winrar ( o ile już go nie masz)- odpal go jako admin i nim rozpakuj tą paczkę.

Jeśli już rozpakowałeś i przy włączaniu programu tak się dzieje, to kliknij prawy i uruchom jako admin.

A jeśli nie masz hasła to o nie poproś.

Opublikowano

Rozumiem że masz kilka użytkowników Systemu ? B) Jeśli tak to chyba musisz sie zalogowac na pierwszego użytkownika (głownego usera) i wtedy zainstaluj.Lub spróbuj tak lecz tego nie próbowałem :

Stwórz plik wsadowy zawierający polecenie:

runas.exe /user:<user z prawami administratora> /savecred "<polecenie do uruchomienia programu>"

Dzięki przełącznikowi /savecred zapisane będą poświadczenia i po jednokrotnym wpisaniu hasła będzie można potem uruchamiać bez hasła przez uruchomienie takiego polecenia. Aż do zmiany hasła administratora.

@Edit Up

Pfff no tak prawy , moj blad ;)

mada faka zielak umyj se

Opublikowano

Mi kolega przysłał zapakowany program fraps, zainstalowany. Rozpakowuje się normalnie. Ale kiedy otwieram plik fraps to wtedy wyskakuje że musze podać hasło głównego admina. Ja jego nie znam i dlatego się zapytałem w temacie czy mogę sam se nadać prawa administratora.

zxqsxw.png

Opublikowano

w żadnym wypadku

poza jednym, jeśli to potrafisz ale jak widać nie skoro pytasz bo wystarczy się tylko do niego włamać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...