Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Błąd podczas łączenia z serwerem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Rzygać się już chce od tego problemu, ale co poradzić jak ciągle się powtarza.

Kumpel zrobił serwer hamachi, czyściutkie pliki, jemu wszystko śmiga, ja siedzę obok na kompie i mam błąd.

Klient ten co on używa tylko bez końcówki 100 (zmienione w root i serverimfo.py), pong dobry, w hamachi wszystko okej, portmap odblokowane porty na końcówkę 100.

Nie mam pomysłu co może być problemem...

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam!

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Opublikowano

Wyłączona na obydwu komputerach, dalej błąd.

Opublikowano

Sprawdz czy korzystasz z dobrego launchera, na tym powinno dzialac: http://www.mpcforum.pl/topic/290808-dl-mc-2010-v2-launcher/

Zobacz, czy tez poprawnie skonfigurowano karte na maszynie wirtualnej i w sysinstall.

Ewentualnie sprawdź, czy na hamachi nie macie błędu i przez to tunel bezpośredni nie działa. Jak jest jakiś znaczek to restart hamachi (wył, wł).

Opublikowano

A więc... launcher dokładnie taki jak podałeś, ale działa koledze który hostuje serwer, więc u mnie też powinno.

Karta poprawnie skonfigurowana, widziałem.

I na hamachi żadnego błędu nie ma, właśnie się zastanawiałem na początku, że to może być tego wina, ale nie jest. Hamachi działa prawidłowo.

:/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...