Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Jak oczywiście Fps'y...

supermen16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.Otuż mam taki problem gdy gram w minecrafta.Gdzieś tak po 10-15 min zaczynają skakać mi fps'y 0,27,0,15,0,3,0,1,0,0,0... . Nie wiem o co biega :mellow: .Odpalam minecrfta z zwiększoną ilośćą Ramu(Oto moja ścieżka na 2gb javaw -Xmx1024m -Xms512m -jar "G:\Nowy folder\MinecraftSP.jar")

Opti fine też jest .ale raczej to nie jego wina.Gdy go wyłącze i włącze to znowu działa i po 15 minutach znowu fps'y spadają.A format nie pomógł :( .Bardzo proszę o pomoc!!!

1339164791-U406084.jpg
Opublikowano

Podaj pełną specyfikacje komputera. Myślę, że to wina procesora i coś ci się pomyliło bo to nie jest na 2 GB, to jest na 2 GB

javaw -Xmx2048m -Xms2048m -jar "G:\Nowy folder\MinecraftSP.jar

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

proc AMD Athlon?64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.61 GHz

ram 2gb

karta graf nividia GeForce 9600GT ,z tym że zamówiłem GTXa i zaniedługo będzie :)

system operacyjny Windows7

@UP Jak dałem tą twoją ścieżkę wyskakuję mi błąd

post-406084-0-45971500-1343149391_thumb.png

1339164791-U406084.jpg
Opublikowano

Przeczyść kompa Ccleanerem, Zainstaluj Game Booster.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Kompa ostatnio czyściłem z kurzu , Cclarnerem przeczyszczałem ,Zobacze z GameBoosterem ale wątpie żeby pomógł .Dodam jeszcze że kiedyś się tak nie działo.

@EDIT Jak przypuszałem Game Booster nie pomógł

1339164791-U406084.jpg
Opublikowano

Jak dla mnie powinieneś zmniejszyć ilość ramu przekazywanego na minecrafta gdyż zaleca się aby było 50% ramu.

Jest tak gdzyż nie tylko minecraft potrzebuje ram, inne procesy komputera równeż go potrzebują!

Zapraszam do subskrybowania oraz oglądania filmów na moim kanale!

Opublikowano

Jak włączasz minecrafta przed tym włączaj GameBoostera on wyłącza zbędne rzeczy dzięki temu gry chodzą nam płynniej. Tak że spróbuj przeznaczyć na minecraft'a większą ilość ramu tutaj masz poradnik jak to wykonać:

http://www.mpcforum....m-na-minecraft/

Przydało by się jak byś przed tym wykonał formata dysków(Wgranie od nowa Windows'a) ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...