Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet z cyfrowego polsatu

AszinoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie, ponieważ zastanawiam się nad wzięciem internetu 7gb no i co dalej ? ile będę miał napoczatku szybkości 100mb/s? a jeżeli mi się skonczy te 7gb to co w tedy ? czytałem ,że on spowalnia ale o ile ? może mi ktoś pomóc ?

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

Sam posiadam internet mobilny tyle że z play ... I muszę przyznać że internet mobilny z transferem jest dobry dla ludzi podróżujących i potrzebujących sprawdzić facebooka czy obejrzeć film ... Sam mam transfer 12 GB i ledwo mi starcza na miesiąc ... I z tą szybkością to jest tak że na reklamie piszę DO 100MB/S a nie "gwarantowane 100mb/s" czyli możesz mieć 1 mb/s 10 mb/s różnie to bywa , jak ci się skończy transfer to internet tak przymula że nawet na facebook'a nie wbijesz , a co dopiero mpc , na moim bez transferu spowalnia do 32 kb/s najlepszy jest kablowy , zamów fleshnet'a z vectry albo DialNeta z dialogu ;)

Cześć.

Opublikowano

Ja mam internet osiedlowy.Miałem blueconnecta 2 gb ... ale nawet dobrze nie pograłem w cs'a i juz po limice..Ja mam 10 mb.Wchodzisz kiedy chcesz grasz ile chcesz nie martwiąc się limitem.Weź z tp :) ja mam z megabit prędkość przesyłania 10 mb, a wysyłania 50/60 kb/s.NIE BIERZ BEZPRZEWODOWEGO.

MyManiek555.jpg
Opublikowano

Po kilku szkoleniach stwierdzam jednogłośnie - nie bierz internetu LTE :)

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z pewnego bardzo istotnego faktu - nadajniki LTE w naszym kraju mają wielkość puszki, są umieszczane na głównych nadajnikach i mało tego widnieją tylko w kilku miastach. W Gdańsku miała miejsce pewna bardzo zabawna sytuacja - kiedy na prezentaje Samsunga zjechało się kilkaset osób (dużo z nich posiadało internet LTE) to nadajnik najzwyczajniej w świecie się spalił :) Zgadnijcie ile trwała wymiana i jakiego wstydu najedli się Ci którzy internetu LTE używali w swoich prezentacjach.

Kolejny a zarazem najważniejszy aspekt - transfer. Sam test prędkości internetu pobiera Ci 30 mb ;) Przelicz więc sobie na ile wystarczy Ci 7 GB :) Prędkości proponowanej praktycznie nie da się osiagnąć, rozmawiamy tutaj o prędkościach 70/80 mb w centrach miast z nadajnikami.

Zanim zaczniesz coś brać, zadaj sobie pytanie do czego potrzebujesz internetu, jeżeli stwiedzisz, że wystarczy, to weź taki zestaw na próbe. Sprawdzi się - podpisuj umowe.

Tyle z mojej strony. Pozdrawiam.

PS. W odpowiedzi na Twoje pytanie - po przekroczeniu ilości transferu internet zwalnia drastycznie, sprawdź w umowie do jakiej prędkości (kilkunastu KB/s ?)

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...