Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Pytania od początkującego

UMN

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Mam parę pytań od początkującego gracza (mnie) Last Chaos , który nie wie czy warto zagrać ^^

1.Warto w tą grę w ogóle zagrać?

2.Gra nastawiona na wbijanie leveli questami czy raczej monotonnym expieniem? ;D

3.Czy w grze jest duże nastawienie na społeczność (nie mogę znaleźć słowa , nie wiem jak to nazwać) czyt. godzinowe stanie w mieście i rozmawianie z innymi graczami , śluby , gildie itd.

4.Jak najlepsza postać dla początkującego? Rycerz będzie dobry?

5.Jak community? Piszesz np. na szepcie tak jak jest w Metinie , czyli okienko takie jak np. na GG czy takie jak w 4Story , że szept taki samy jak czat ogólny?

Oczywiście jest nagroda w postaci 2like!

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

1. To zależy, aktualnie zapewne masz wakacje..Tak więc jeżeli nie masz nic do roboty to możesz sobie sprawdzić. Według mnie można co najwyżej pobawić się na serwerach prywatnych. Jeżeli chodzi o global to w Polsce stoi za tym gamigo, czyli firma wręcz nie kompetentna. Ta gra to cholerny średniak, może jestem za łagodny ?..Zaledwie pare mapek..zero instancji, zero endgame`u.

2. Last Chaos to grind, grind i jeszcze raz grind. Chociaż są też zadania w nie dużej ilości.

3. Możesz spotkać miłą osobę jak to w każdej grze..Są tez chamy i noby(nic nowego). Są gildie, śluby były organizowane jako event..

4. Rycerz to dobra postać na początek.

5. Możesz pisać na "szepcie", możesz dodawać ludzi do znajomych i wtedy już rozmawiać z nimi poprzez okienka, coś jak gg..

LC to P2W, osoba, która kupuje koks ma nad tobą wielką przewagę..Nie polecam grać w gry F2P. Polecam P2P lub coś jak GW2, B2P.

To tyle.

Opublikowano

1.Warto grać ;] Gram 2 lata i się nie nudzę .

2. 50% . Trosze expa i qesty .

3.Gra dużo polaków jeżli znajdziesz gildiie . A to nie problem ale są też tzw nooby . Unikaj ich .

4.Rycerzem powinno Ci się dobrze grać .

5.Można pisać na handlu , gildii , grupie , ogólnym ,szept (do 1 gracza) , pw i server , czyli jeżeli jesteś na ch4 to ktoś z ch1 widzi co napisałeś .

Polecam tą gre ;] Warto grać jest dużo zabawy itp ;D

1368562381-U456617.jpg

Korek < 3

Opublikowano

2.Gra nastawiona na wbijanie leveli questami czy raczej monotonnym expieniem? ;D

3.Czy w grze jest duże nastawienie na społeczność (nie mogę znaleźć słowa , nie wiem jak to nazwać) czyt. godzinowe stanie w mieście i rozmawianie z innymi graczami , śluby , gildie itd.

5.Jak community? Piszesz np. na szepcie tak jak jest w Metinie , czyli okienko takie jak np. na GG czy takie jak w 4Story , że szept taki samy jak czat ogólny?

1. Raczej tak :)

2. Zależy jaki server wybierzesz :D

3. Różnie to bywa ^^

4. Rycerz lub szelma.

5. Tylko z przyjaciółmi piszemy w okienku, z resztą na chacie.

Opublikowano

Jaki sewer polecacie?

Teraz Ci nie powiem, dlatego, że coraz więcej upada :)

Polecałbym Senior LC, ale już parę dni jest off, więc sam narazie nie mam gdzie grać, zobaczę Last Chaos RU i napisze czy warto tam :)

Opublikowano

Destiny?Nie,bo padnie. Generic??Szczerze mówiąc sam tam mam ochotę zacząć grać.

//Zakaz handlu.

Opublikowano

Destiny?Nie,bo padnie. Generic??Szczerze mówiąc sam tam mam ochotę zacząć grać.

Zapomniałem o generic :D

Polecam Ci ten serv Wizatka, naprawdę ogarnięty :)

Tylko nie wiem czy MonsterCombo działa :/

Opublikowano

Mam parę pytań od początkującego gracza (mnie) Last Chaos , który nie wie czy warto zagrać ^^

Oczywiście jest nagroda w postaci 2like!

1. Ja gram od 4 lat (z małymi przerwami) i szczerze mówiąc nie zamieniłabym LC na żadną inną grę. Ale wiele zależy od tego z jakimi ludźmi będziesz spędzał czas. Bo według mnie to jest podstawą. Samemu jest nudno i niewiele można zrobić na wyższych poziomach.

2. Zależy w sumie... czy chcesz grać na globalu, na privie a'la global czy na takim prive ep1 czysto for fun. No, ale po kolei - na globalu raczej tylko exp. Są questy, ale wiadomo, że one nie dają ogromnych ilości exp'a, ale warto je robić i zawsze jakaś odskocznia od monotonnego expu. Na privie a'la global - zazwyczaj jest tak, że średnio do 130-140 się expi (oczywiście po drodze jest trochę questów, ale w 80% się expi), a później jak wejdziesz do Mooraski to lecisz na samych questach z małym dobijaniem. A priv for fun - najczęściej ep1 (LC GenericName01 - dobry serwer) tylko exp, wbicie maksymalnego poziomu to średnio 5 dni przy normalnej grze.

3. W LC nie stoi się w mieście zazwyczaj i nie prowadzi miłych konwersacji. Jak się jest w głównym miasteczku zazwyczaj stoi się ze sklepikiem albo leje na arenie. ;p Gildie jak najbardziej są (czyt. pkt. 1). Musisz trafić na fajnych ludzi.

4. Ktoś już chyba wspomniał - rycerz albo szelma. To są chyba najprostsze postacie i łatwo je ogarnąć.

5. Możesz pisać na szepcie, możesz pisać na ogólnym, po dodaniu możesz pisać na privie. Ponadto na EP3 masz osobno czat serwerowy, czyli możesz konwersować z każdym z danego serwera i kanału.

Widziałam tam gdzieś posta jaki serwer polecamy. 777 Last Chaos albo mniej wymagające zaangażowania LC Generic Name01. Na globalu nie ma po co grać. Takie moje zdanie. Niczego tam nie osiągniesz bez poświęcania masy czasu i pieniędzy. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...