Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł Na Serwer Minecraft

miqziomq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naszedł mnie pomysł na serwer.Chodzi o serwer wakacyjny,oglądał ktoś " Pamiętniki z Wakacji " ? :D.

Chodzi mi właśnie o takie miasto jak Lloret de mar,miasto i plaża,jak już wspomniałem serwer WAKACYJNY. Co wy na to ?

@Down

Też mi się tak właśnie wydaje,trochę luzu na serwerze plaża itd,tylko najgorzej zbudować mapę ;/

Opublikowano

@Up

Dobree,ale ja nic nie umiem za bardzo dlatego podsuwam tylko plany na serwer,nagrywanie zostawimy komuś innemu,Ludzi do budowania oczywiście sproboje zebrać,oczywiście jeżeli ktoś z was umie dobrze budować to niech sproboję swoich sił :)

Opublikowano

Świetne! Już czekam na serwa! :) masz like ode mnie!

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Dobry pomysł ale czeka cie wiele pracy przy tym by to zbudować , dobre by było odcinki na YouTube " Minecraft Pamietniki z Wakacji " Mysle że poszło by to w swiat !; )

f98e70c4239e2840c4843914c692ae42.jpg

Wszelkie pytania kierować do mnie !.

Opublikowano

Tak, przyznam pomysł jest dość ciekawy i pomysłowy tylko że sam raczej nie zdołasz tego zrobić (zdołasz ale to by zajęło ci dość sporo czasu). Zbierz ekipę budowniczą i pokażcie co potraficie a na pewno tym przyciągniecie dużo ilość graczy, ja sam zagram na tym serwerze.

Opublikowano

Mam już prototyp tej mapy,pobrałem jakąś mapę z hotelem i zrobiłem plaże,najtrudniej jest zrobić miasto ;/. Jakiś doświadczony gracz by się przydał ;P

Wgl nie mam za bardzo pomysłu co by tam dodać.

MODY i hosta trzeba znaleźć.

Mody w sensie np. auta czy coś tam co działa na multiplayerze.

Opublikowano

Mam już prototyp tej mapy,pobrałem jakąś mapę z hotelem i zrobiłem plaże,najtrudniej jest zrobić miasto ;/. Jakiś doświadczony gracz by się przydał ;P

Wgl nie mam za bardzo pomysłu co by tam dodać.

MODY i hosta trzeba znaleźć.

Mody w sensie np. auta czy coś tam co działa na multiplayerze.

Do działania modów będzie potrzebny launcher(najlepiej Tekkit)

Hostownia jest zależna od twojej sumy pieniędzy.

Opublikowano

Dla aut, a dokładniej: ruchomych klocków, zainstaluj sobie Zeppelin mod. Tylko że chyba on nie działą na multi :(

Jeśli chodzi o hostownię, świetne ceny ma mineserv.eu, jeśli masz konto płatnicze Dotpaya to możesz sobie wziąć serwer creative, który będzie cię przy Dotpayu kosztował

0,5 grosza za slot!!!

Jest także bardzo tani hosting "host-city.tk", ale ceny są podejrzanie niskie

(66 zł za 30 slotów za 3 miesiące) a kontakt przez GG, więc lepiej tam nie próbować.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

i co wybudujecie kilka hoteli? Dla mnie to nie źadem pomysł. Zajmuje sie budowaniem map i fabuły jak ktoś chce to są lepsze pomysły. To co dla was niby pomysł to poprostu zwykłe miasto? Nic specjalnego?

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Ja to bym zbudował kilka miejsc nie całe miasto i nakrecił 1 odcinek ten z Lucjanem bo był najlepszy i zbudował lotnisko, dom jego córki i plaże no i kościł na koniec do tego potrzebna cala ekipa ludzi i osoba ktora to wszystko zmontuje a polski youtube bedzie tylko o tym mówił

1377774857-U369478.png

Opublikowano

@Up

Widzę że troche nie czujesz wakacji.

Znajdziesz serwer z plażą,czy czymś? Też mi się tak właśnie wydaje.

na kaźdym serwerze prawie moźna zobaczyc plaźe...?

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Bywalec
Opublikowano

Pomysł ciekawy, aczkolwiek czym taki serwer będzie się różnił od innych? Praktycznie niczym, no chyba ustrojem mapy.

Najlepiej trzeba by było aby ktoś napisał autorskie pluginy, które hmm.. Coś takiego by dodał, nooo. Coś ciekawego związanego z wakacjami.

Np. jak wakacje, to może serwer na którym ciągle są konkursy? Taki bonus.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Serwer z ciągłymi konkursami to bzdura ludziom się to zaraz znudzi.. Ja mógłbym zrobić mapę z 30-40 wysepkami małymi na ,których będzie po 3-4 działeczki.. wasze pomysły na miasto to bezsens takie miasta już są.. więc budując miasto nad wodą nie wyróżnicie się..

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Ja mówiłem można by na tej mapie nakrecić serial ale chyba wy nie jestescie tym zainteresowani

1377774857-U369478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...