Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chcę znać waszą opinie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem złożyć 'wirtualny' komputer z kolegą który się na tym bardzo dobrze zna, mój budżet był 1200zł. Oceńcie.

http://allegro.pl/gigabyte-ga-780t-d3l-fx-4100-4x3-6ghz-4gb-1333-i2478773706.html

http://allegro.pl/hit-i-box-orion-911-czytnik-kart-zasilacz-500w-i2504061403.html

Grafa byłaby jakaś Nvidia 1gb, i 128 (min) pamięci szynowej.

Opublikowano

procka wez z intela a karte graf z nvidii.

zasilacz moglby byc lepszy i ta obudowa tak troche kobieca :P

zalezy jaki macie budzet .

jakies dodatkowe chlodzenie jeszce i jest spoko. :P

Opublikowano

Taaaaaaaaak, odezwali się profesjonaliści. Jebać nVidię, a szczególnie przy tak niskim budżecie. I na chuja Ci 1gb VRAM, może wystarczyć 512, i nie 128 pamięci szynowej tylko szyna danych o pojemności co najmniej 128bit. Przy takim budżecie nic nie kupisz, to nie ma sensu. Jak ten twój kolega się zna to ja jestem papież. Poleca Ci nvidię, obudowę daje ci piekarnik w dodatku z jakimś dziwnym zasilaczem, a procesor fx-4100... Nie kupuj nic, bo nie masz kasy!!!

Moja skromna opinia <3

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Taaaaaaaaak, odezwali się profesjonaliści. Jebać nVidię, a szczególnie przy tak niskim budżecie. I na chuja Ci 1gb VRAM, może wystarczyć 512, i nie 128 pamięci szynowej tylko szyna danych o pojemności co najmniej 128bit. Przy takim budżecie nic nie kupisz, to nie ma sensu. Jak ten twój kolega się zna to ja jestem papież. Poleca Ci nvidię, obudowę daje ci piekarnik w dodatku z jakimś dziwnym zasilaczem, a procesor fx-4100... Nie kupuj nic, bo nie masz kasy!!!

Moja skromna opinia <3

Kumpel:

1GB zwykle nie jest droższe niż 512, cena zależy od przepustowości (tj. w sumie od wersji użytego chipsetu). Nigdzie nie napisałem o polecaniu nvidii - sam wskazałeś kartę nvidia GT5xx z pasywnym chłodzeniem (szyna danych nieznana ale zapewnę 64-bit, bo dobre wesrje GT5 tak tanio nie chodzą (poniżej 300zł nawet GTx4 nie ma wiele) - mówiłem że jest jeszcze ATi i należy im się przyjrzeć. Procesor, płyta i zasilacz miały się mieścić w budżecie i się mieszczą (FX4100 jest nowszą konstrukcją niż te jakimtamII w lepszym procesie technologicznym 35nm, mniej energii i chłodniejsze. Na FX8xxx (ośmiordzeniowy) rzeczywiście cię nie stać... na 6xxx tylko przy cięciu innych kosztów do minimum, więc nie warto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...