Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszust czy nie?

xPrzeMoxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema kupilem konto w mt2 okolo tydzien temu, zaplacilem poprzez poczte i pieniadze powinny mu dojsc w 2-3 dni. Minal tydzien a on bodajze nadal ich nie ma, sadze że klamie. Kupowalem poprzez allegro. Co sadzicie, to mozliwe że nadal mu kasa nie doszla? Co byscie na moim miejscu zrobili?

1364672805-U250359.png

Opublikowano

Jak masz dowodzik, a pewnie masz (wpłaty) to najpierw napisz do allegro, później napisz mu że go zgłosiłeś do supportu i jeśli nie wyśle ci tego, to idziesz na policję, poczekaj kilka dni i idź do panów niebieskich.

Opublikowano

@Dokładnie tak jak Up napisał, ale napisz jeszcze na jaką kwotę zakupiłes konto? I najlepiej daj link do tej aukcji (o ile jeszcze nie wygasła) i do jego profilu.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

chyba nigdy nie mieliście kontaktu z wpłatą poprzez pocztę :) pieniądze czasem potrafią iść nawet do 2 tygodni, udaj się na pocztę i wyjaśnij sprawę

10s55xy.jpg

Ładną grafikę dla Reinora dostarcza L&A Studio!

Kontakt do L&A Studio: 44934972

Opublikowano

Sry nie zauwazylem ze tam poczta byla, racja one potrafia dlugo isc, poczekaj albo idz dowiedz sie co i jak.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Skontaktuj się z doradcami allegro, i oni Ci powiedzą co zrobić najlepszego w tej sytuacji.

Poczekaj, bo poczta to zabytek i nie raz naprawdę długo idzie kasa ;)

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Ma duzo pozyt komentarzy, ok 100 i 0 negatywnych, a teraz dziwi mnie rzecz że on te konto raz jeszcze wystawil? -.- jak na poczte skocze oni moga sprawdzic czy pieniadze doszly czy nie?

1364672805-U250359.png

Opublikowano

Jak masz dowodzik, a pewnie masz (wpłaty) to najpierw napisz do allegro, później napisz mu że go zgłosiłeś do supportu i jeśli nie wyśle ci tego, to idziesz na policję, poczekaj kilka dni i idź do panów niebieskich.

to jeszcze zależy ile kupił.

Jeśli kupiłeś yangi za mniej niż 200 zł to wyśmieją cię na policji, bo nie będą szukać osoby po całej Polsce, która ukradła mniej niż 200 zł.

Zgłoś najpierw na allegro, oni niech ci napiszą co masz zrobić

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Pasjonat
Opublikowano

Pokaż mu dowód wpłaty i tu masz dowód.. a co do poczty to czasami długo dochodzi.

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

Ja jak sprzedawałem konto na allegro i wyslali pieniądze pocztą to szły 18 dni :) , także poczekaj :) .

Opublikowano

Jeżeli wysyłałeś pieniążki przez pocztę to na pewno dostałeś potwierdzenie wpłaty. Kupując po przez allegro jesteś chroniony prawnie tak więc skonsultuj się z allegro o rzekomym oszustwie i oni pokierują cie dalej.

Tak czy siak albo otrzymasz to konto albo zwrot pieniążków.

Świetny fanpage o tematyce Metin2, polecam!

https://www.facebook.com/Świat-Metin2-551645581708588/

Opublikowano

Teraz go nigdy na gg nie ma. Niby 100 pozytyw a cos kreci czlowiek. Od 3 dni mi nie odpisuje. Konto warte 350zl+++ a takie pieniadze na ulicy nie leza...

1364672805-U250359.png

Opublikowano

Poczekaj jeszcze kilka dni. Jak nie to zgłoś to na allegro i potem na policje. Jak Ci nie odpisuje to wg oszukał Cie.

Opublikowano

Jeśli tak to do niego podjade, mieszka ok dwie godziny odemnie, i się inaczej porozmawia, lecz mysle że nie bede potrzeby mam nadzieje

1364672805-U250359.png

Opublikowano

Up. Pisze Ci, że coś 350zł.

Masz do niego numer telefonu?

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Poczta, miejsce oblegane przez tysiące ludzi, do tego sprawność osób tam pracujących ;xxx

Na Twoim miejscu poczekałbym jeszcze z tydzień, jeżeli "gość" się nie odezwie to pisz na Support Allegro po czym możesz iść na policję i oni powinni się tym zająć :)

ps. Sprawdzałeś, czy ten typek nie ma konta "junior" albo czy ma jakieś pozytywy/negatywy ? =p

footer_logo.png

Opublikowano

Poczekaj jeszcze kilka dni.. Jak kupowałem xbox'a 360 przez allegro to kasa szła 9 dni [ roboczych]

Uroki naszej kochanej poczty :**

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...