Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Dobrym Laptopem

GSO

Rekomendowane odpowiedzi

Rekrut
Opublikowano

Witam mam pytanie , ponieważ strasznie wolno chodzi mój laptop i tu się pojawia problem jak temu zapobiec ?

Specyfikacja:

Marka; SAMSUNG NP300V5A-S04PL

Procesor; Intel Core i5 2410M 2,3Ghz (Turbo 2,8Ghz) 3M cache , 2 rdzenie 4 wątki

Ram: 8GB DDR3 (1333 MHz)

Karta Graficzna; Intel Graphics Family (HD) oraz Nvidia GT520MX 1GB

Dysk; 750GB

OS; Windows 7 Home Premium 64bit

Link do laptopa: http://www.mixelectronics.pl/samsung-np300v5a-s04pl-52349

Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję i Pozdrawiam ! A i dodam jeszcze iż korzystam z programów CCleaner oraz Defraggler i mam podkładkę chłodzącą .

K4bDn.png

Opublikowano

Najprościej będzie chyba zrobić Formata i po problemie.Na jakiś czas będziesz miał spokój.Może w autostarcie masz dużo rzeczy nawalonych lub zawirusowany system

Rekrut
Opublikowano

System chodzi bez antyvirusa , firewalla . Robiłem skan systemu programem Dr.Web a właśnie laptop 3 tygodnie temu kupiony więc nie mam windowsa oryginalnego do formata :(

K4bDn.png

Opublikowano

System chodzi bez antyvirusa , firewalla . Robiłem skan systemu programem Dr.Web a właśnie laptop 3 tygodnie temu kupiony więc nie mam windowsa oryginalnego do formata :(

A kupowałeś go z systemem czy bez?

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

problemem jest użytkownik i instalka, laptop zawalony softem do niego od samsunga w 99% całkowicie zbędnym i nie używanym , tylko odinstalować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

problemem jest użytkownik i instalka, laptop zawalony softem do niego od samsunga w 99% całkowicie zbędnym i nie używanym , tylko odinstalować

Nawet zdarza się, że zabezpiecza sobie producent w biosie. Ja chciałem na swoim DELL m5010 zainstalować windows na nowo to, albo się nie dało, a jak już mi się udało to działa strasznie wolno jakby dysk był uszkodzony. Sprawdź BIOS czy nie ma podejrzanych ustawień.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Admin Cienia
Opublikowano

Ogólnie nie powinno się tego robić, ale ja odrazu po zakupie laptopa, strzeliłem formata i zrobiłem po swojemu. Choć wcale nie musiałem gdyż laptop ma dużo lepsze specyfikacje niż ten podany przez ciebie :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

@CrisPL

Na stronie Della w supporcie maż windowsa do pobrania pod komputery Dell.

@Top

Odinstaluj zbędne programy, użyj programu CCleaner i Odkurzacz. Oba są darmowe znajdziesz w google.

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

A ja właśnie się przejechałem na Dellowskim oprogramowaniu chciałem od nich zainstalować sterowniki do dźwięku to tak zaczęło go mulić, że przerwałem instalację i znowu działał normalnie. Więc ja od nich już nic nie instaluje.

Rekrut
Opublikowano

Msconfig ustawione jest . Ale coś mi się zdaje że to oprogramowanie Samsunga co wgrali laguje mojego laptopa i zastanawiam się skąd pobrać oryginalnego windowsa 7 i zrobic formata albo jak usunąć całe oprogramowanie samsunga ?

K4bDn.png

Opublikowano

Pobierasz pirata i wpisujesz kod.

Wtedy system jest oryginalny :D

Gość kamil40013
Opublikowano

Zazwyczaj Samsung do swoich laptopów dodaje nie potrzebne programy które uruchamiają się wrac z Windowsem i go spowalniają. Spróbuj je usunąc lub wyłączyć z autostartu. Zrób też defragmentację dysku. Powinno pomóc miałem to samo w laptopie TOSHIBY.

Co do laptopa to procek nie najlepszy ale grafa zajebista.

Rekrut
Opublikowano

Procesor wystarczająco dobry ponieważ na turbo ma 2,8Ghz ale grafika zje..... :/ Jeżeli mogę to poproszę o link do Windows 7 Home Premium 64 bit. A i mam 2 pytanie o któe kolega chciał spytać odnośnie ataków DDoS , DoS ponieważ się pyta czy jest program którym można wysłać na kogoś atak znając jego ip i żeby był skuteczny jeżeli tak to proszę najlepiej o link.

K4bDn.png

Rekrut
Opublikowano

A mam jeszcze jedno pytanie dotyczące ram a więc mam 8 GB RAM i gdybym 4GB przeznaczył na pamięć wirtualną dało by to coś ?

K4bDn.png

Gość kamil40013
Opublikowano

@UP

Być może nie zaszkodzi spróbować. Ale już wyżej ci napisałem co masz zrobić. A i daj like jak ktoś ci pomoże.

Rekrut
Opublikowano

Może mi ktoś podać link do Windows'a 7 Home Premium 64 bit ? :)

Ps. Już like poleciały .

Reszte lików dodam jutro bo wykorzystalem limit

K4bDn.png

Opublikowano

Niestety to forum nie popiera piractwa i w tej sprawie ci nie możemy pomóc. Musisz szukać na własną rękę.

Opublikowano

2x@UP

Torrenty nie bolą...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...