Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FA - pomoc w prowadzeniu ;]

djmati5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio naszła mnie ochota na grę FA. obecnie mam 81lv, ale nie bardzo już pamiętam jak się go dalej rozwijało (w sumie nie bardzo wiem jak się go dokładnie rozwija)

chwilowo eq mam to co dropło/z questów tylko bootki Stit +9 7msa oraz rece Stit +10 7msa, RoL+2 oraz +1, 2x CR+1 lub CR+1 oraz ring z 6% rate, vampiric amulet +3

narazie tyle takich sensownych, bo z BL musze jeszcze sprzedać Osm suit +9 7ssa 50hp, osm katanke +9 27CD, stit bootki +10 7ssa, oraz helmofon osm +8 36CD. Ile to może być warte, każde z osobna (mercury)

skille:

precision - 20

Repulsive armor - 20

Heal - 18

Vital - 20

Mana Condense - 20

critical shot - 20

shadow shot - 9

crystal cannon - 9

freezing lance - 9

poison arrow - 9

thrusing arrow - 9

buffy staram sie dobijac do 20, ale najpierw musi skillować :D

upgrade:

HP - 7

Def sense - 2

Force control - 3

narazie tu powoli sie rozwija, nastepne upgrade kupie na GM, najprawdopodobniej najpierw na def

co kupic jak troche pozarabiam, jak dawać staty/skille itp.

oraz proszę o podanie 3 combo:

1- combo na 80-89lv (z ranga skill GM)

2- combo do PvE na dungi, z dostępnych wszystkich skilli na FA

3- combo na TG, na 109 zamierzam troche na nie pochodzic

z góry dzięki za porady i jeśli czegoś nie podałem, napiszcie

Opublikowano

Na 81 lvl to ja się nie przejmowałem setem ani skillami :D Kupowałem skille robiłem upgrade levelingi itd. itp. Na tym levelu nic nie kupuj do seta chyba że buty/rączki stita na +11 z 7mamp :D Bo jak kupisz np klate stit to ona ci sie nie nadda na długo. Co do combo to ci nie pomogę na tym levelu hehe

Skille upgraduj do +9 - ok

Buffy do +20 - ok

Upgrade wykup wszystkie potrzebne - ok

Combo sobie na tym levelu ustaw tylko jedno jak ci najlepiej :)

może dużo nie pomogłem hehe

Opublikowano

na tym lv uzywam combo

poison - crystal - shadow - freezing - critical i pozniej od poczatku lub od

crystala

na tym lv combo sprobuje wykombinowac, ale co z reszta? jakie combo na pve (dungi) oraz TG

klate wlasnie chce.kupic osm, stit moze.kiedys jakas dobra jak bedzie.kasa ( czyli za bardzo dlugi czas) bo eq stit najbardziej mi sie.podoba :D. ale teraz na dluzszy czas osm.

@ wazne pytanie

Co jest spowodowane tym, ze zawsze jak gram cabala to mi kompa resetuje? czasem po 10 minutach a czasem po 2-3h. Reinstall nie pomogl. Dodam ze kumpel z.ktorym gral ma.to samo

Opublikowano

o.O pierwsze słyszę hm...

Musiałbyś chyba system przeinstalować ;d

Opublikowano

Powodem wyłączania się komputera może być zbyt słaby lub uszkodzony zasilacz, ale na początek radzę odświeżyć kompa i po prostu oczyścić go z wewnątrz , jeżeli to nic nie pomoże to niestety będziecie zmuszeni zainwestować w nowe zasilacze.

Opublikowano

no niestety, ale zasilacz mam nowy, licząc od dzis ma 11 dni, mianowicie xfx 550W, a zasilacz kupowalem z cala reszta kompa (jak cos to składak :D ) wiec od wewnatrz jest czysciutki. W sumie mój błąd bo mialem napisac specyfikacje a zapomniałem

a i dzieje sie tak tylko przy cabalu, czy gram w MC (a MC z yog boxem wymaga troche od kompa) skyrima, czy G III (obecnie tylko to mam na kompie) to nic takiego sie nie dzieje

Opublikowano

Ahhhh... Przypomniało mi się :)

Kolega miał podobnie.

Zainstalował aktualizacje do win7 wszystkie i sterowniki wszystkie i przestał mu się wyłączać :)

Więc spróbuj tak

Opublikowano

sterowniki mam najnowsze, chyba że przez 3-4 dni nowe wyszły, na catalyst 12.6 oraz 12.7 beta nie było różnicy, resety były

od płyty głównej mam najnowsze ale wersji nie pamiętam

co do aktualizacji to tutaj jest gorzej, bo chwilowo (będe szczery) mam nieoryginalną wersję, bo na obecną chwilę nie mam pieniędzy na zakup systemu. Kiedyś miałem oryginalnego XP, ale po tym jak brat robił porządek, nikt nie wie gdzie on jest...

Więc jeśli to jedyne rozwiązanie by było, to trochę jeszcze poczekam.

@w sumie nie wiem czy prosić już o zamknięcie tematu, bo jak nie bede miał passów do konta to chyba zrezygnuję... konto założyłem w czerwcu 2010, pytania pomocniczego ani odpowiedzi na nie, nie pamiętam, maili miałem tyle że nie wiem na jaki miałem to konto, hasła starego do konta na WWW nie pamiętam

jak nic mi się do jutra wieczora nie uda, to raczej koniec ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...