Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SE Live with walkman vs. Xperia x10 vs. HTC desire Z. Który wybrać?

xSeKuX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, od pewnego czasu mam dylemat otóż który z tych telefonów wybrać?

Tu jest porównywarka komórek ale ja wole się tym nie sugerować i popytać ludzi.

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/5335/4087/4651/0/

To co mnie przeraża w każdym z tych telefonów, pogrubie i zaznacze na czerwono

SE Live

+Aktualizacja do androida 4.0 (wgrany 2.3),

+Multitouch,

+Świetny procesor oraz duża ilość pamięci RAM,

+fajne wykonanie,

+duża płynność,

-mały ekranik a co za tym idzie słaba rozdzielczość (320x480),

-słabe zdjęcia

Xperia x10

+spory wyświetlacz oraz rodzielczość,

+Aparat 8,1mpx,

+Procesor

-brak multitoucha,

-Android 1.6 (aktualizacja 2.3),

-Mało RAM'u (287MB do użytku)

HTC desire Z

+wyświetlacz oraz rozdzielczość ,

+fizyczna qwerty,

+SUPER LCD,

+Procesor(800mhz) oraz pamięć RAM

-problemy z multitouch'em,

-brak możliwośći update androida bez utraty gwar,

-słabe odtwarzanie formatów video.

A więc co o tym myślicie? Który będzie najlepszy? :)

Ogólnie jestem zielony jeśli chodzi o smartfony i jeśli napisałem tutaj jakieś głupoty to prosze o poprawienie mnie :P.

Opublikowano

Ja posiadam Live With Walkman i powiem tak.

Telefon kupiłem w grudniu. Rysek na ekran nie łapie.

Zajebista wytrzymałość

Zajebiste głośniki. Niestety po aktualizacji do 4.0 komórka się pieprzy. I to nie tylko ja mam taki problem, ale i 2 moich umpli, którzy również kupili ten telefon.

Ja np gdy nagrywam filmy w jakości HD są dziwne czerwone paski i powiem szczerze u mnie to nie jest HD. Kumpel ( ja też mam taki problem ) czasami nie może odtworzyć filmów.

Pisze po prostu : Nie można otworzyć tego pliku. Po zresetowaniu komórki, wszystko działa. Inny kumpel miał problem, że gdy podłaczył telefon do ładowarki, nic nie mógł zrobić, podobno to była wina telefonu, bo oddał go na gwarancje.

Jeszcze jedna wada. W szkole mam wi-fi i na jednej siecie się połacze i wszystko działa, a na innej ( tak samo mam w domu ) pisze : Trwa uwierzytelnianie > łączenie i tak przeskakuje za 0.5 sekundy i spamuje tylko tymi dwoma wyświetleniami. Gdy zresetuje sieć wi - fi 3 razy ( i odczekam pomiędzy tym 3 sekundy ) to wszystko działa.

Wg. LWW ma dużo bugów w tej aktualizacji, może wydadzą jakąś nową czy jakieś łatki, cokolwiek.

Jeżeli potrzebujesz go do gier, to baaaaaaaaardzo polecam. NAwet ne najlepsze gry ( najnowsza część Nova (tak mi kumpel mówił) chodzi bez zacinki ) chodzą bez najmniejszej przycinki.

Pozdro

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Od kiedy lww robi slabe zdjęcia ? 5 megapixeli i filmy w hd to za mało ? Jedyny minus to maly ekran a jeszcze + to mega zajebiste glosniki

niby 5mpx ale PODOBNO robi słabe zdjęcia.

hmm.. dzięki, pomyśle o tym LWW. Skoro mówisz że do gier dobry, to u lekarza w kolejce czy na wycieczke się może przydać, co do tych bugów na androidzie 4.0 to dzięki za rade, nie bede aktualizował :D

Opublikowano

Live with Walkman sam posiadam ok. miesiąc mam dopiero jedną ryskę na ekranie przez mój błąd.

Gry uruchomisz wszystkie nic nie laguje nie spowalnia co do aparatu robi bardzo dobre zdjęciea moim zdaniem.

No i powiedz ile masz kasy na fona najlepiej : )

Opublikowano

LWW ma paskudny aparat, zwałszcza jak zdjęcia robione na oryginalnej aplikacji, wystarczy doinstalować bravia i działa jak należy

digitalizer delikatny rysuje się w czasie noszenia w kieszeni , potrafi pęknąc nawet jak telefon stuknie o coś albo spadnie z niewielkiej wysokości

zaletą dobry OC telefonu 1,6-2Ghz na spoko wyciągnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Mam SE Live jestem bardzo zadowolony - polecam :)

Z SE x10 miałem do czynienia, fajne jest to że jest malutki... no ale mój mi się bardziej podoba...

1329848632-U118767.png

by vilax

Opublikowano

Na telefon mam zamiar przeznaczyć maximum 600zł, chyba że coś się zmieni i będe mógł dorzucić.

Ale jestem pewien ze LWW do 600zł nówkę kupie ;P

Opublikowano

Mam LWW po przesiadce z x8 i jest o niebo lepiej, z tych co podałeś jest najlepszy. W tym przedziale cenowym ciężko o coś lepszego, a odpalam wszystko łącznie z emulatorem PSX bez problemu, głośny i ma dobre głośniki, wkurwiają mnie tylko przyciski menu i w bok bo też są dotykowe i przez przypadek je naciskam oraz mały ekran. Szkoda, że Orange ssie i jeszcze nie mam Androida 4.0...

fs_overall.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...