Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wyłaczanie się komputera podczas gry.

FoxRox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

Mam problemik, otóż po około 10-20 min gry, komputer się wyłącza ( specyfikacja w sygnie ). Nie przegrzewa się ani nic, bo prostu wyłączy się, włączę z powrotem i działa jakby się nic nie stało. Dzieje się tylko podczas gry w BF3, a grałem w bardziej wymagające gry i nic się nie działo. Cóż mam zrobić? Problem występuje od dość niedawna ( grałem już dużo wcześniej, a i zdarzyło się grać 2 godziny i nic się nie działo ), chociaż bliżej nie mogę określić, bo nie grałem trochę, a teraz mam wielką ochotę pograć sobie, ponoć wiele osób ma z tym problem. Proszę o pomoc i z góry dzięki ;)

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Albo wina zasilacza albo temperatur wiekszaść płyt głownych ma tak ze jak jest za wyskoka temperatura jakiegos podzespołu to wyłancza komputer

Najlepiej przeczysc komputer spręzonym powietrzem i pokaz nam temperatury jakie masz w grze programem hwmonitor

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Szczerze wątpię żeby to była wina komputera, dla mnie to coś innego, ale naprawde doczytajcie do końca, działało, i nie dziala, nie łapie temperatury, gram w bardziej wymagające gry i nic się nie dzieje, winy chyba powinno się szukać po stronie gry, to tak w skrócie.

1367303118-U250803.png

Opublikowano

Jak po stronie gry to so supportu napisz jezeli takowy jest ja nigdy nie potrzebowałem do nich pisac wiec nie wiem czy nawet jest ale powinien byc

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A jaka wentylacja kompa ???Ja na starym miałem takie coś i sie okazało że za gorący.

A i ja mam kompresorek i miałem w huj kurzu na wentylatorze i na wiatraku.

A możesz też domontować wentylator.

1361287359-U437164.png/ 2592933583.png

Opublikowano

@Flap_PL Wysraczy zobaczyć ile na mpc lub battelog'u jest tematów typu:

1.Gra się crashuje...

2.Komputer się wyłącza przy grze w bf'a...

Itp. Itd.

Pod tym względem gra jest do d***.

3xjl.png

Opublikowano

Miałem podobny problem.

Jak możesz to wtajemnicz mnie w szczegóły twojego kompa

<gpu,cpu,ram>

i jak ci się uda to zapodaj screena z temp.

Bez danych o kompie moge ci polecić program MSI Afterburner, może masz podkręconą kartę graficzną i coś się z bf nie styka i się grzeje , poprostu zobacz w tym programie co i jak.

Jak masz jakies pytania to pisz.

Mam nadzieję że pomogłem :>

Gość Zacieszynka
Opublikowano

Jeżeli masz kartę dźwiękową od Realtek'a i Windows 7 64bit ,to zmień na 32 bity ,jak masz taką możliwość. Powinno działać ,bo ja tak miałem :D

Opublikowano

Narazie mam troche mało czasu na użeranie się z grami, więc odstawiłem sobie na bok BF`a, ale ludzie, komputer się nie grzeje, po prostu się wyłącza, podejrzewam że robią się przepięcia w zasilaczu ( zasilacz chyba Chieftec 450W, muszę zajrzeć do dokumentów ) z powodu kurzu, nie odkurzałem go od roku, cóż, przeczyszczę i dam znać :)

A co do samej gry, muszę powiedzieć że gram prawie od premiery i nigdy mi się nic takiego nie działo.

@JasientofPL: Karta graficzna jest fabrycznie kręcona, temperatury sprawdzę potem, polecasz jakiś program do tego?

1367303118-U250803.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...