Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Jak zrobić server dedykowany 24/7

12magpie12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie, potrzebuje kogoś kto mi dokładnie opisze co muszę mieć i jak to wykorzystać aby stać się posiadaczem servera dedykowanego minecraft który będzie włączony 24/7.

Mam znajomego który udostępniłby mi mój host, człowiek zna się na komputerach itd. i powiedział mi że takie pliki które robi się server "bukit" nie mogą być i potrzebuje pliki serverowe w formacie : MySQL ewentualnie w php 5.3.x

eca1f2e282f14.png

Opublikowano

Jedynie co potrzebne to kasa. Kupujesz sobie serwer dedykowany, instalujesz tam bukkita( tylko klikasz i masz najnowszego) i wrzucasz pluginy. Nic prostrzego. To jest to samo co u ciebie na kompie. Ja robiłem dedyka na:

servhost.pl

@down

Tak, ja płaciłem za serwer przez teleforn i to wychodzi 10zł na 3dni przy serwerze z 10 slotami. Odpuściłem sobie dedyka ze względu na koszty.

Bywalec
Opublikowano

Tak jak @up.

Na początek, jeżeli dopiero zaczynasz zabawę z dedykami polecam na:

mineserv.eu

Wykupić 5-10 slotów i pobawić się, powgrywać i pozarządzać małym serwerem. Mają prosty i łatwy w obsłudze panel, a więc nie powinienieś mieć większego problemu. ;)

Wystarczy, że masz pieniądze, tylko licz się albo z dużymi kosztami z telefonu, albo musisz przelewem to załatwić.

5jJNSGS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...