Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DifPatcher by Terenzo

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W tym temacie przedstawię Wam DifPatchera z funkcją usunięcia wcześniej wgranego difa. :)

Download DifPatcher-v1.2.rar (28 KB)

https://mega.co.nz/#!ItwkhDCZ!N5oJG3UIq8nmKBftXCyJmHrYidsQTMoalD9_s0nNKhY
http://ul.to/0btd2le5

Skan:

https://www.virustotal.com/file/049ea18ab37121dc46b0fd86fb75e5d6ec214cafd42e304ed349a83d1c2016c4/analysis/1343073859/

Screen:

56660407.jpg

Napisany w Visual Basic 2010. Jakiś problem? - PW. Koniec..

W wersji 1.2 poprawiłem kilka rzeczy.. :)

Liczę na lajka.. ;)
Opublikowano

no wreszcie widzę osobę co robi w coś w .net ;]

fajny patcher

btw.

nie wiem dlaczego tak tutaj mało osób coś robi w vb a to taki fajny język

Opublikowano

@UP. Dzięki. ;)

Dodałbym do tego gotowe dify z mpc, ale nie wiem jak na to ludzie zareagują.. :)

Jest spis i on wystarczy.

Niech chociaż coś ludzie zrobią w 1% sami.

Opublikowano

@UP

jak dla mnie w vb za dużo pisania..

no ładnie, ładnie.

niby dlaczego?

platforma .net najszybciej się rozwija ....

microsoft planuję "inwazję" na linuxa i już niedługo programy na vb będą działały na linuxie, potem będę próbowali i najbardziej popularnym "serwerowym " systemem jakim jest Solaris...

Opublikowano

VB to syf, lepszy C++ lub java (aczkolwiek java jest ramo żerna) Ja miałem zrobić zamiar DifPatchera + funkcję patchera czyli pobiera dify z serwera i je wgrywa :P

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

Opublikowano

@UP. VB to syf bo potrzebuje Frameworka?

Też miałem zamiar dodać updatera do difów z serwa, ale nie chce mi się od każdego zgody wyciągać.. :)

Opublikowano

Też. Ogólnie VB ma mniejsze osiągi niż np C++. Wolniej chodzi i przez to że potrzebuje FW działa tylko na windows. Mam zamiar teraz napisać difpatchera przez php. Czyli wybierasz sobie listę difów wgrywa je i automatycznie pobiera game. ;P Tylko niestety hosting i słaby VPS na takie coś nie wystarczy.

Opublikowano

Ucz się C++ ucz bo się przydaje ;P

Co do generatora na czym polega dif podgląd eq? Dify są już w standardzie? Są one na 2k89?

Opublikowano

Też. Ogólnie VB ma mniejsze osiągi niż np C++. Wolniej chodzi i przez to że potrzebuje FW działa tylko na windows. Mam zamiar teraz napisać difpatchera przez php. Czyli wybierasz sobie listę difów wgrywa je i automatycznie pobiera game. ;P Tylko niestety hosting i słaby VPS na takie coś nie wystarczy.

i tu się mylisz, owszem zgodzę się że jest wolniejszy ale język c jest napewno wydajniejszy bo należy do jezyków nieskiego poziomu.

Ale sam język Basic ( starszy brat vb ) jest starszy od C bodajże o 8 lat

Język basic został stworzony w 1964roku a

C bodajże 1972...

Platworma .NET To najszybciej rozwijający język, dlatego że microsoft nie może się opierać na samych widnowsach

bo wystarczy jednynie 1 zmiana w pc, to już windows upada.

teraz ludzie próbują robić komputery Kwantowe, nasze procesory tak naprawdę są przestarzałe,

ponieważ to są procesory "bajtowe"

tzw. np. Assambler Jest rozkładany na bajty liczby dwójkowe bodajże 0 i 1, te ułożone w jakiś tam algorytm wysyłają odpowiednią ilość prądu by nasz procesor przystąpił do danego działania..

C++ o tyle jest fajny że daje programiście pełną kontrolę nad skryptem.

vb od lat był "wyśmiewanym językiem" nie wiem dlaczego, programiści można tak powiedzieć "zazdrościli" że co w vb można zrobić o wiele krócej niż w C, Vb jest dobrym językiem, więcej osób piszę w nim nawet niż w C, Niektóre sterowniki pod karty graficzne są robione w vb, na moim starym komputerze jak instalowałem sterownik, to pierw instalowało framework potem sterownik =P

btw.

np. programy jak microsoft word, excel, cały microsoft office są napisane w vb

każda składnia komuś innemu przypasuję, to zależy komu się spodoba...

"VB to syf bo potrzebuje Frameworka"

Każdy komputer moim zdaniem powinien mieć FW, dużo gier potrzebuje jego...

ironia..

no ale po co nie każdemu chce się ruszyć dupe, wole grać metka ;f

Opublikowano

@3xUP:

VB jest dobrym, lecz wolnym językiem. Jest ono tylko dla amatorów + Twórców windowsa. Nie przypadam za tym językiem wolę C lub Delphi ewentualnie jave. Teraz prawie wszystko jest pisanie w javie, dla czego? Dla tego bo ona nawet na telefonie pójdzie. Dajmy że taki minecraft, optymalizujesz jądro i nawet na androidzie pójdzie.

Co do assamblera, nie jest to trudny język, wystarczy go rozumieć

:D Gdy ogarniesz podstawę i rozumiesz go to możesz wszystko.

Opublikowano

Java też wolna, tylko że java ma wielki plus że działa na każdym systemie, nawet na telefonie aparacie dekoderze itp...

Opublikowano

@3xUP:

VB jest dobrym, lecz wolnym językiem. Jest ono tylko dla amatorów + Twórców windowsa. Nie przypadam za tym językiem wolę C lub Delphi ewentualnie jave. Teraz prawie wszystko jest pisanie w javie, dla czego? Dla tego bo ona nawet na telefonie pójdzie. Dajmy że taki minecraft, optymalizujesz jądro i nawet na androidzie pójdzie.

Co do assamblera, nie jest to trudny język, wystarczy go rozumieć

:D Gdy ogarniesz podstawę i rozumiesz go to możesz wszystko.

delphi = pascal po 2, vb dla amatorów ? lol? raczej AutoIT jest dla amatorów

weź nie rozśmieszaj mnie...

mówisz że assambler łatwy? napisz mi prosty kalkulator albo jakąś grę najlepiej logiczną lub tetrisa :)

każdy mówi że łatwo jak przyjdzie co do czego to tylko się wykręca głupimi komentarzami.

ja nie mówię że jestem pro elo elo, jak połowa hajterów, znam tyle co znam i się tym nie chwalę.

po 2 C nie opłaca się uczyć C++ jest nowsze, łatwiej się nauczyć i wydajniejsze, java jest oparta na C++...

java nie działa na wszystkim :) np nie działa na lodówkach lub w pralkach

ten cały kod jest napisany w Assamblerze, ponieważ, procesor musi szybko wykonać całą operację,

a jak chcecie wydajności to uczcie się Assamblera, może w nim zrobicie jakiś patcher, jak to niby takie łatwe, to co wam szkodzi?

język tzw. co niższego poziomu tym jest trudniejszy...

jedynym plusem jest szybkość,

jest łatwo błąd popełnić, trudnej go znaleść i jest obszernym kodem, bo co np. w c zajmuję 10 linijek to w asm x10więcej...

Opublikowano

Ja korzystam z C++, gry piszę na bibliotekach OpenGL. Programów też mam kilka.

Wiem na czym jest oparta java.

@xUP:

Ale minecrafta byś już spatchował...

Opublikowano

Ja korzystam z C++, gry piszę na bibliotekach OpenGL. Programów też mam kilka.

Wiem na czym jest oparta java.

@xUP:

Ale minecrafta byś już spatchował...

OpenGL tak samo Jak DirectX jest przydatny, Tylko że DirectX Jest bardziej popularny.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...