Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Fpsy ponownie.

xShindev

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zainstalowanego yogboxa na 1.2.3 i mam od tego czasu strasznie malo fpsow. Mam ustawione aktualnie na 512 ram, bo na 1 gb wyskakuje out of memory. Wyłaczyłem wszystko co było możliwe z optifine. Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby ? :)

Opublikowano

Przeczyść kompa Ccleanerem oraz zainstaluj game booster.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ty se mózg przeczyść ccleanerem... i przyśpiesz myślenie game boosterem takie gówna nie działają. Niech autor poda specyfikacje kompa i dokładne wykresy szybkości dysku twardego.

Opublikowano

Mody których nie używam odinstalowałem.

System operacyjny: Win-7

Procesor: AMD Athlon 64 processor 3500+ 2.20 ghz

Pamięc ram: 2 GB

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTS 450 (1 GB)

Używam java7 (32 bit)

Nie wiem czy coś jeszcze.

Komputer mam od tygodnia więc jest czysty od wirusów i innych smieci :)

Opublikowano

Ty se mózg przeczyść ccleanerem... i przyśpiesz myślenie game boosterem takie gówna nie działają. Niech autor poda specyfikacje kompa i dokładne wykresy szybkości dysku twardego.

Sprawdzałeś, że tak mówisz? Co ma prędkość dysku do grania na singu... ma tylko znaczenie przy serwerach minecraft^^

Na mody to za mało ram i jak chcesz się bawić to proca podkręć.

Po co ma podkręcać procesor? Minecraft nie korzysta z procesora tylko z ramu, tak samo jak java... ehh

Przed uruchomieniem minecrafta uruchom program gamebooster i nie ustalaj minecraftowi określonej ilości ramui.

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

Sprawdzałeś, że tak mówisz? Co ma prędkość dysku do grania na singu... ma tylko znaczenie przy serwerach minecraft^^

Po co ma podkręcać procesor? Minecraft nie korzysta z procesora tylko z ramu, tak samo jak java... ehh

Przed uruchomieniem minecrafta uruchom program gamebooster i nie ustalaj minecraftowi określonej ilości ramui.

Predkosc dysku ma do tego, jak sie swiat zapisuje -_- Wiec dysk ma duze znaczenie na singlu !

Procesor jest wazny :) Najlepsze 1 rdzeniowki bo nie potrzebuje minecraft wiecej, najlepiej od 2,5Ghz.

GameBooster to smiec ;) nie uzywaj go, bo sam zuzywa procesor i dysk :) A ile masz ramu jesli mozna wiedziec

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...