Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę hostować serwerów na własnym komputerze

Xau

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Witajcie!

Mam pewien serwer TCP na kompie, który jest poprawnie napisany w 100%. Na localu wszystko pięknie działa, ale niestety nikt z zewnątrz nie może się połączyć.

Co dziwniejsze mój internet jest od osiedlowego dostawcy z "kabla", więc nie mam nawet żadnego routera, który mógłby blokować połączenie. Podejrzewam jednak, że to coś u mnie na kompie lub u dostawcy jest nie tak. Ktoś się orientuje w tych rzeczach i potrafiłby mi pomóc? :]

Jeżeli poprosicie mogę podać więcej danych.

Opublikowano

Osiedlowka = blokada portow. Nie zawsze ale w wiekszosci przypadkow.

Wpisz tracert google.pl w cmd i sprawdz ile masz przeskokow i na jakich ip do ip dostawcy glownego (np. TP itp.)

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

osiedlówki główni przyznają dymamicznie IP czyli nie ma routowalnego , jak widać problem z głowy martwić się o jakiekolwiek blokady portów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Weteran
Opublikowano

jakie masz ip , routowalne czy nie ?

W sensie zewnętrzne? Tak, mam zewnętrzne.

Osiedlowka = blokada portow. Nie zawsze ale w wiekszosci przypadkow.

Wpisz tracert google.pl w cmd i sprawdz ile masz przeskokow i na jakich ip do ip dostawcy glownego (np. TP itp.)

Pokazuję mi się jakaś lista z 16 adresam. Nie wiem zbytnio o co w tym chodzi.

Weteran
Opublikowano

Chyba masz skrzynkę zapieprzoną, bo drukuję mi że nie możesz otrzymać żadnych nowych wiadomości.

Opublikowano

to masz jeszcze problem z odczytem IP komputera ? podaj go tylko nawet z właściwości karty sieciowe

tracert nie poda adresu IP komputera tylko adres bramek i jeśli jest router adres publiczny routera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

gównie chodzi to że nie potrafi rozpoznać jakie IP ma komputer przypisane , błędem jest sprawdzanie IP na internecie bo niepokazuje właściwego IP jeśli jest użyty router albo IP jest przez bramkę w sieci pryz nierozlutowanych numerach IP

skąd wie że ma IP zewnętrzne ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dzwon do dostawcy i pytaj czy jest taka mozliwosc.

@EDIT

PW.

@robem

ma 3 bramy do golwnego dostawcy, od ktorego te duna.pl dostaje zrodlo. Polecilem mu zeby sprobowac podac adres ip ktorejs bramy moze ona poprawnie przekieruje na jego komputer (modem)

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

ma adres zewnętrzny czyli w sumie publiczny z ograniczeniem połączeń przychodzących , odpada użycie poza siecią adresu dla wszystkich na internecie wiadomo działają pewnie usługi typu rozmowy głosowe dla programów no GG, tlen, skype itp , cokolwiek nie zrobi nie uzyska połączenia z zewnątrz sieci

można robić tunelowanie z innego serwera albo vpn, albo po prostu postawić serwer na innym kompie albo vps

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...