Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Atak na fora (phpbb)

Cooleka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Moim problemem jest to, że znam tylko html i php. Mój kolega mający silnik phpbb z lukami od ch... atakuje mnie spam botami na moje forum. Ja chciał bym zamknąć z komunikatem ErroR na stronie głównej, że baza danych coś tam. 2 kolegi który ma forum i mnie spamuje, mam L i H do Bazy danych ;), ale nwm co z tym mogę zrobić.

Proszę o pomoc. Będę starał się zrobić najlepiej jak potrafię to co napiszecie. Pozdrawiam i THX z górki.!

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Skoro masz dostęp do jego bazy to co to za problem zabawić się jego własnością? W bazie znajdują się takie informacje jak

USER;MD5;e-mail; + kilka informacji typu data rejestracji/ewentualnie gg itp.

W phpbb2 hasła są kodowane w czystym md5, także najprostszy cracker online rozwali Ci MD5, no chyba, że u niego na forum są same ogary i ich hasła zawierają plątaninę znaków specjalnych, liter, liczb. Jeśli mówisz, że ma "luki od ch..." to zapewne nie zmienił kodowania haseł, by bardziej je zabezpieczyć. Mogę złamać md5 jeśli nie dasz rady, za opłatą. Możesz również zlecić mi włamanie do bazy. Sprawdzam czy dam radę, jeśli tak, "zdobywam" bazę, żądam zapłaty i wysyłam bazę. A jak nie chcesz się bawić bazą to spróbuj socjotechniki..

Opublikowano

hmm... Zrozumiałem połowę po 2 krotnym przeczytaniu wiadomości, lecz ja mam L i H do bazy, więc chciałbym wiedzieć jak moge wejść, bo np. Baza danych w Metin2 jest edytowana w navicat, a do tego trzeba mieć dostęp, w zwiąsku z czym nie połączę się jeżeli nie wpisze mojego ip, bądź "%" w "Menager Dostępu".

Moim zadaniem jest odnalezienie albo sposób, dzięki któremu mogę mu zawiesić stronę / wykożystać limity / zmienić hasło do bazy danych.

Twoja wiadomość pomogła mi napisać tę wiadomość więc Dzięki!

1377774857-U369478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...