Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się wiesza co jakiś czas.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mówiliście mi ostatnio,format i tak też zrobiłem,pomogło w jakimś tam stopniu,bo przedtem nie mogłem nawet odpalic google chrome,teraz czasami nadal się zetnie na około jakieś 30s i potem się odwiesza.Co może być tego przyczyną ?

Aha i raz jak się ściął niedawno to się nie odciął i wywaliło mi Blue Screena :c

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

Przyczyn może być wiele.. przy formatowaniu , formatowałeś jedną czy wszystkie partycje dysku? [być może na tamtych był jakiś wirus]

Jak wszystkie to na pewno wina sprzętu [ biorąc pod uwage że wszystkie sterowniki zainstalowałeś , a windows nie jest wadliwy] ,jak jesteś w tym zielony oddaj do naprawy ,bo jeszcze bardziej zjebiesz

sprawe.

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

Nie zależy to od chłodzenia w 100%. Skoro format dał ulgę, to odpowiedź będzie niejednoznaczna. Tak więc może to być zasilacz, RAM, procesor, płyta główna. Idź do serwisu, tak będzie najłatwiej.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Pierwsze podstawowe pytanie - Masz oryginalnego Windows'a ?? Bo jeśli nie to temata uważam za rozwiązany....

I jeszcze obstawiał bym Ram... że coś jest z nim nie tak...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Dysk twardy, też nad tym myślałem bo czasami dziwnie buczy,np przy włączaniu kompa,i jak się zawiesi na te 30 sekund to czerwona dioda od dysku jest cały czas czerwona,a jak się odwiesi to znowu normalnie sobie pika.

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

Ram jeśli jest wadliwy, uszkodzony może powodować właśnie zwiechy no i Bluescreen.. są programy do testowania Ramu czy wszystko z nim ok.... Tylko jak to się nazywało... Jak sobie przypomnę to napiszę...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

A jak temperatury? Możliwe że jak masz średnio powyżej 60 stopni to dysk mógł ulec częsciowemu spaleniu ;)

Opublikowano

to coś było albo z live cd albo że się odpalało że się odpalało z poziomu windowsa on sam resetował komputer i przed odpaleniem Systemu wszystko testował... A może to i to było..... A na Cd się tego nie da nagrać :P skoro na dyskietek wchodzi :D

Opublikowano

Teoretycznie w większości biosów są testy które sprawdzają podzespoły. Jeżeli wszystkie testy pokażą że jest OK to w tym momencie ja poległem. Jeżeli nie posiadasz takich testów to skorzystaj z jakiegoś oprogramowania. :) Ewentualnie możesz mieć virusa "głębiej" w komputerze.

///Wybacz za chaotyczność ale humanistą nie jestem xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...