Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć nasycenie (kontrast) kolorów w grze?

Komunikator18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie od niedawna mam nowy pc i odpalam gre bez wiekszych problemow na full jednak kolory sa mało nasycone (tzn. u kolegi wyglądały one o wiele lepiej) czy wiecie moze jak zwiekszyc kontrast w grze ?

Posiadam karte graficzna : geforce 460 gtx (naprawde świetny sprzet )

PS: znajomy wspominal cos o jakims ENB cos takiego wgrał do WOT ale ja nic nie znalazlem (poza 2 filmikami na YT)

PZDR

Opublikowano

Tu nie zależy od kompa tylko od monitora. Podam przykład.

Ja mam monitor iiyama za 1500zl. Wszystko nie to że jest nasycone ale na domyślnych ustawieniach wszystko jest NATURALNE zrobisz zdęcie dobrym aparatem np. liścia podstawisz pod monitor i jest ten sam kolor. Jego rozdzielczość to 1280x1024, 17 cali

Teraz mój kolega. Kupił monitor za 600zł. Niby fullwypas 24 cale itd. Ale jak przyszłem to masakra. rozdzielczość 1280x720 (większy a rodzielczość mniejsza od mojego - nic nie widać) a kolory takie dziwne. Patrze w opcje a tam kontrast +200% a to i tak nic nie daje.

Więc: Kup lepszy monitor albo graj w piwnicy.

Opublikowano

ENB series dodaje nasycenie do gier ale od 7.1 chyba już nie działa..

Witaj w klubie ziom mam tą sama kartę ;P

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...