Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Quest Exp

vEqq100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. OD jakiegoś 1,5 tygodnia pocinam sobie w cabala. Mam 55 lvl Bladera. I ostatnio zaczyna mi brakować expa do nastepnego lvl kiedy wykonam juz wszystkie questy. Czy jest to normalne ze brakuje mi 10-20% do nastepnego lvl kiedy wykonam wszystkie questy i musze nawalać sporo czasu mobki ??

Opublikowano

Również zauważyłem, że sporo questów na te mniejsze poziomy zostały usunięte po ostatnich konserwacjach , tyle że nie mam pojęcia z jakiego powodu , troszkę lipa bo jak grałem rok temu , to taki 90 + mogłem wbić przez same questy. Ja tobie radzę w jakiś sposób nabić ten 65 i po prostu expić na 'lidzie' (Jak coś do wejścia potrzebujesz 'Map Part' kupisz ją w ah i tam na przepustce będzie napisane jak gdzie wejść)

Opublikowano

Na weak dungach expij :) Dobry exp jest na jednym lidzie/rs/eodzie mozesz wbic 1lvl+

Opublikowano

Przecież nie można wbić od 1 poziomu na weak Lida czy tam Rs.

Lid - 35 - 50 lv. (Polecam tutaj expić na początkowych moobach.)

Rs - 45-60 lv. (Tutaj polecam expić na takich 'invader mechbuffalos' to expowisko jest praktycznie na środku dungeonu)

Eod - 55-70 lv.( ten dungeon jest skomplikowany , więc jak pójdziesz tutaj to radzę najpierw wyszukać jakiś poradnik , expić to raczej można na wszystkich potworach , choć mówię ciężko będzie że względu na skomplikowane questy dungeonu.

Opublikowano

Lol... Przecież napisał że ma 55 czyli na eoda wejdzie... A do 35 lvla to problem jakiś wyexpić? Kilka H teraz... Questy na eodzie są proste... Chyba najłatwiejszy dung z questami :) Zrobisz 2 i będziesz na pamięć do końca życia pamiętał :D Jak ja już wszystkie nazwy bossów na dungach niektórych pamiętam po kolei hoho gdzieniegdzie moby wymienie :D

Opublikowano

"

Chyba najłatwiejszy dung z questam

"

Może i tak, ale na początku gry to nie jest zbyt łatwy do zapamiętania, napisał że 1,5 tygodnia gra.

Zdarza się teraz tak, najlepiej jak masz możliwość, to zrób kilka dungów, nabij kilka lv do przodu, questów nie rob chwilowo, wtedy masz dużą przewage eqpa nad lvl'ami questów i na spokojnie możesz robić (przy okazji robienia dungów troche zarobisz też)

Opublikowano

ech.. mógłby mi ktoś wytłumaczyć co to są te.. dungi?? i jak je robić?

i co to są te Lid, Rs i Eod? Byłbym bardzo wdzięczny.. :)

Opublikowano

Lake In Dusk , Skrót Lid , przepustka potrzebna do wejścia (Map Part)

Frozen Tower Of Undead: B1F, skrót Eod , przepustka potrzebna do wejścia ( Epaulette of the Dead)

Ruina Station , skrót Rs , przepustka potrzebna do wejścia (Muster Card: Ruina Station)

Przepustkę , możemy zakupić na czarnym rynku lub z ah od innych graczy , również możemy je zdobyć robiąc questy lub bijąc mooby, na przepustce jest napisane gdzie mamy się iść by wejść do danego Dungeona. Właśnie na tych dungeonach , możemy dropić oraz expić jak zarówno wykonywać questy.

Opublikowano

- LiD

- RS

- EoD

Tu masz poradniki do podstawowych dungów :)

Na dungach zdobywasz poprostu lepsze itemy niż na zwykłej mapie. Żeby wejść potrzebujesz wejściówki. Itemki lecą z bossow :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...