Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Czego nie robić na Metin2PL czyli za co możesz złapać bana

Navelia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dośc że to wszystko jest w regulaminie metina, to jeszcze flame robisz, serio, jak nie umiesz przyjąć odrobiny krytyki i od razu przechodzisz do obrażania to oszczędź sobie pisania takich "poradników", albo przynajmniej naucz się odpowiadać z choć podstawową kulturą.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Widze, że się komus od odrobiny krytyki mózg lasuje :rolleyes:

A to niby było kulturalne? Bo z mojego punktu widzenia napisałeś to bezczelnie...

Nie umieć przyjąć czyjejś krytyki, a bronić własnej racji, to różnica, wiesz?

Ach, a jeżeliś taki mądry, to przytocz mi z regulaminu metina powyższe punkty. :)

dojebany.png?lol=0.6705087553709745

I like it, and you? ;3

Opublikowano

A to niby było kulturalne? Bo z mojego punktu widzenia napisałeś to bezczelnie...

Nie umieć przyjąć czyjejś krytyki, a bronić własnej racji, to różnica, wiesz?

Ach, a jeżeliś taki mądry, to przytocz mi z regulaminu metina powyższe punkty. :)

Eh widać jak niektórzy do końca nie czytają ze zrozumieniem i z tym niestety nic się seb nie zrobi; x

@2up Jak byk jest napisane : 1. Zanim napiszesz pewnie skopiowane, skopiowała itp. pokaż na to jakiś dowód. Zapewniam, że poradnik jest napisany w 100% przeze mnie bazując na regulaminie Gameforge jak też własnej wiedzy ( bazując nie znaczy, że jest przepisany słowo w słowo, bo tak nie jest )

Pozdro ^^

fea.gif

Opublikowano

Nie miałeś już z czego robić tuta? :)

Lepsze to niż kopiować z wiki lub robic ten sam poradnik po raz 100...

Sam nie masz żadnego więc o czym wgl mówimy hmm? ;)

@edit Kolejny który ma problemy z czytanie... JESTEM DZIEWCZYNĄ ;]

fea.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie hejtujcie ją tak... Sami byście coś zrobili a nie. Może parę błędów jest ale każdy ma prawo do błędu. Wy od razu na krzyż z nią -,- . Kobieta sie postarała a wy tutaj takie cyrki odstawiacie.

Opublikowano

Nie hejtujcie ją tak... Sami byście coś zrobili a nie. Może parę błędów jest ale każdy ma prawo do błędu. Wy od razu na krzyż z nią -,- . Kobieta sie postarała a wy tutaj takie cyrki odstawiacie.

Znalazł się górnik, obrońca dziewczyn.

Na ip - Nie możesz korzystać z obecnego konta ani zrobić nowego na każdym urządzeniu które stoi na danym ip. Na zawsze, lecz często daje się go ominąć poprzez zmienne ip.

Nie tylko przez zmienne ip, można też korzystać z bramek proxy. Urządzenie stoi na adresie ip? coś nowego...

5% warna za taki marny tutorial? gdyby tak było to ja bym rozdawał vouchery w pogaduszkach na zdjęcie warna...

W temacie jest kilka literówek i posklejanych słówek np. "możnazałożyć".

Ogólnie rzecz biorąc może być.

Opublikowano

Znalazł się górnik, obrońca dziewczyn.

Nie tylko przez zmienne ip, można też korzystać z bramek proxy. Urządzenie stoi na adresie ip? coś nowego...

5% warna za taki marny tutorial? gdyby tak było to ja bym rozdawał vouchery w pogaduszkach na zdjęcie warna...

W temacie jest kilka literówek i posklejanych słówek np. "możnazałożyć".

Ogólnie rzecz biorąc może być.

Wiesz jak ktoś się lubi czepiać to zawsze mu coś nie przypasuje. ''Stoi'' ? Przenośnia ^_^

Wiesz na szczęście Ty modem itd. nie jesteś tutaj więc nie Tobie to oceniać, może marny przynajmniej nie skopiowany ani nie pisany po raz nasty :)

fea.gif

Opublikowano

Masz jakieś pojęcie na temat adminowania? No raczej chyba nie...Ciekawe jestem jak np. bez znajomości naszego hasła można by bylo odbugować postać ;)

Jeśli twierdzisz, że bronienie swojej racji to lansowanie się mózgu to można to tak nazwać ;)

Tak wskoczyłem do tego tematu przypadkiem, i jako że się na tym znam, mogę cię zapewnić że:

1. Hasła w metin2 są zakodowane w md5, rozszyfrowanie takiego czegoś jest praktycznie niemożliwe.

2. Aby odbugować czyjąś postać gm może mieć specjalne narzędzia, programy, które zmianą wartości w bazie, dokładnie koordynaty, albo ręcznie zmieniać w bazie. Niektóre serwery piszą specialne skrypty na stronie, aby gracz sam mógł odbugować postać. Na globalu nie istnieje praktycznie coś takiego jak zbugowana postać, bo tam jest to na tyle dopracowane że nie występuje.

3. GM nigdy nie poprosi o hasło bo wszystko co potrzebuje sprawdzić ma w logach, a jeżeli już koniecznie musiał by wejść, co oczywiście na globalu jest nie do pomyślenia, to zmienił by w tabeli z kontami zaszyfrowane hasło na swoje, wszedłby, i z powrotem wkleił tamte zakodowane.

Jak wygląda zakodowane hasło? np hasło 123456 to:

*6BB4837EB74329105EE4568DDA7DC67ED2CA2AD9

sygnatura2.png

Opublikowano

Tak wskoczyłem do tego tematu przypadkiem, i jako że się na tym znam, mogę cię zapewnić że:

1. Hasła w metin2 są zakodowane w md5, rozszyfrowanie takiego czegoś jest praktycznie niemożliwe.

2. Aby odbugować czyjąś postać gm może mieć specjalne narzędzia, programy, które zmianą wartości w bazie, dokładnie koordynaty, albo ręcznie zmieniać w bazie. Niektóre serwery piszą specialne skrypty na stronie, aby gracz sam mógł odbugować postać. Na globalu nie istnieje praktycznie coś takiego jak zbugowana postać, bo tam jest to na tyle dopracowane że nie występuje.

3. GM nigdy nie poprosi o hasło bo wszystko co potrzebuje sprawdzić ma w logach, a jeżeli już koniecznie musiał by wejść, co oczywiście na globalu jest nie do pomyślenia, to zmienił by w tabeli z kontami zaszyfrowane hasło na swoje, wszedłby, i z powrotem wkleił tamte zakodowane.

Jak wygląda zakodowane hasło? np hasło 123456 to:

*6BB4837EB74329105EE4568DDA7DC67ED2CA2AD9

Co do pkt 3 to właśnie to samo napisałam? o.O

fea.gif

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...