Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HELP niewidzialne/nie znikające tekstury bloków

Olek2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z minecraftem. Polega on na tym że po zniszczeniu kilku bloków powstają "tekstury" które nie znikają i moge przez nie przejść. Gdy robie screena, mam zawsze OUT OF MEMORY. Próbowałem wszystkiego, nawet optifine nie działa. Oto

komputer:

intel core i3-2102 CPU @ 3.30GHz

3.29GHz 348 GB RAM

rozszerzenie adresu fizycznego

NVIDIA GeForce GT 440

Proszę o szybką interwencję :D

Opublikowano

To ile masz ramu? Połączyło się z procesorem, spróbuj dać więcej ramu lub przeinstaluj minecrafta, zainstaluj najnowsze sterowniki od karty graficznej.

Opublikowano

reinstal minecrafta, nie pomogło

nowe sterowniki/reinstal seterowników: zrobiony, nie pomogło

4gb ramu :D

tylko dziwi mnie to, że minecraft używa tylko 200 mega

@edit

Tak samo jest z YOGBOX i TECHNIC PACK, ciągły out of memory, brak możliwości zrobienia skreena ( out of memory)

Java najnowsza, próbowałem przydzielić jawie oddzielne 1GB ramu, co powoduje, że rozpierdziela ( S.M.F. super mem face )

mi całego BIOS'a (podczas próby włączenia komputera pika 1 raz, oznaczając problem z pamięcią ram, po czym musi przywrócić backup'a

BIOS files corrupted, will (automatycznie po angielsku) repair using files from harddrive

HELP!

@edit źle podałem RAM 400 mam (kurde jak rymuje :D)

Opublikowano

reinstal minecrafta, nie pomogło

nowe sterowniki/reinstal seterowników: zrobiony, nie pomogło

4gb ramu :D

tylko dziwi mnie to, że minecraft używa tylko 200 mega

@edit

Tak samo jest z YOGBOX i TECHNIC PACK, ciągły out of memory, brak możliwości zrobienia skreena ( out of memory)

Java najnowsza, próbowałem przydzielić jawie oddzielne 1GB ramu, co powoduje, że rozpierdziela ( S.M.F. super mem face )

mi całego BIOS'a (podczas próby włączenia komputera pika 1 raz, oznaczając problem z pamięcią ram, po czym musi przywrócić backup'a

BIOS files corrupted, will (automatycznie po angielsku) repair using files from harddrive

HELP!

@edit źle podałem RAM 400 mam (kurde jak rymuje :D)

Raz piszesz 4 GB ramu a drugi 400

Opublikowano

Może jakaś podpowiedź? pisałem że od tamtego .bat rozdupca mi sie BIOS? a może nie?

Raz piszesz 4 GB ramu a drugi 400

NO SIE NIE ZNAM!

Opublikowano

Aby sprawdzić ilość pamięci RAM, jaką posiadamy w naszym komputerze, należy wykonać następujące kroki:

1. W systemie Windows klikamy prawym przyciskiem myszy na ikonę Mój Komputer (w nowszych odsłonach Windows można tego dokonać poprzez kliknięcie na ikonę Start, następnie klikając na przycisk Komputer).

2. Z rozwiniętego panelu opcji wybieramy zakładkę Właściwości klikając na niej lewym przyciskiem myszy.

3. Wyświetlone zostaną podstawowe informacje na temat naszego komputera, w tym informacja o ilości pamięci RAM i ewentualnie ilości dostępnej dla systemu.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...