Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[HELP] PC do 2 tys. :)

RonteX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli znaleźli byście czas to złożcie mi komputer PC do 2 tysi wliczając obudowe, zasilacz i wentylacje :) Mam już coś na oku, ale chce posłuchać waszej opinii :D bede bardzo wdzięczny :) jeśli chodzi o obudowe to nie musi byc nic szczególnego... specjalna uwage zwracam na socket-y i ram, chodzi mi o to żeby dało się go z biegem czasu rozbudować :) Dzieki za wszystkie odpowiedzi <3

Ps:Komputer do gier <3 , możecie lekko przekroczyć budżet ;)

69mRNXM.jpg

Opublikowano

@UP dzieki za fajna stronke ;) jestem raczej za procesorami amd i potrzeboje przynajmniej 8gb ram-u ;) ale dzieki :D

69mRNXM.jpg

Opublikowano

Zamienie procesor na x6 fx 6200 i kupie po znajomosciach za 2.200 :) o to wlasnie mi chodzi :D dzieki wielkie

69mRNXM.jpg

Opublikowano

Nie chce oszczedzać na płycie głównej bo jak pisałem wyżej chce go rozbudowywać :) 2 sloty ramu mi troche nie pasują, a co do procesora to masz racje, może i wystarczy 4 rdzenie :) jeszcze musze to przemyśleć

69mRNXM.jpg

Opublikowano

Nie bierz FX'a 4 i 6-cio rdzeniowego. To szajs. :)

A przy tym budżecie AMD jest nieopłacalny. Chyba, że masz chłodzenie i go podkręcasz, to wtedy byłbym za AMD. :)

Opublikowano

Nie podkrecać nie bede :) dlaczego uwazasz ze intel lepszy ? i za ktorym intelem jestes ? :D

69mRNXM.jpg

Opublikowano

Czyli bierz AMD FX-8120. On jest przyszłościowy, dobry do podkręcania, tańszy od i5 2500k a w niektórych dziedzinach jest wydajniejszy lub równy.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Jeszcze małe patanie odnośnie karty, wybrac radeona czy moze jakiegos geforca ? myśle tutaj o radeonia hd 7770 1gb lub GTX 550 lub wyższy (gtx 5xx). Wydaje mi sie, że tutaj lepszym wyborem jest 7770, bedzie dłużej mocny do gier.

69mRNXM.jpg

Opublikowano

Jeszcze małe patanie odnośnie karty, wybrac radeona czy moze jakiegos geforca ? myśle tutaj o radeonia hd 7770 1gb lub GTX 550 lub wyższy (gtx 5xx). Wydaje mi sie, że tutaj lepszym wyborem jest 7770, bedzie dłużej mocny do gier.

GeForce stacza się powoli , Radeon będzie o wiele lepszy ;)

Cześć.

Opublikowano

Pingiwneq dowód? To, że GCN jest podatny na podkręcanie wydajności nie czyni :) I tak na razie najwydajniejszymi GPU są 680 i 670 i pewnie dołączy do nich 660 pod koniec wakacji. AMD może produkować sobie już serię 8xxx, ale to GF będą królami wydajności.

Opublikowano

Weź sobie radeona 6850 zamiast 7770.

Łatwo powiedzieć weź.. Jak już ze sklepów wypada większość tańszych modeli i zostają tylko te po 600+ a reszta odpadła. Pewnie robią miejsce na tego mniej wydajnego HD7770 bo mało schodzi i się wycofują z produkcji HD6850

Opublikowano

Na tej stronie ktorą podaleś, prawie wszystkie karty (te nowsze) sa lepsze od 7770... patrzac na to to 7770 to gowno... :D

69mRNXM.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...