Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z postawieniem serwera

piotrkek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mianowicie mam taki problem postawilem serwer minecraft z gotowych plikow serwerowych nie pamietam od kogo. I wszystko ladnie pieknie dzialalo do poki router nie zmienil mi ip. Wtedy nie moglem na niego wejsc ze starego ip i inni rowniez musialbym kazdemu podawac nowe ip a to jest bez sensu ;/ co zrobic pomocy

wagi36.jpg

Blue is THE Colour

Opublikowano

Chcesz mieć ciągle te sam ip ;) Musisz pobrać program Hamachi. Następnie musisz utworzyć sieć. Podajesz passy kolegom (mówię tu o hamachi) i oni wbijają to twojej sieci, potem ip z hamachi wpisujesz server.proporties i zapisujesz. Teraz to jest twoje ip i nie musisz zmieniać go. :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Co do zmienienia ip w propertis to bym musial za kazdym razem zmieniac i nie chcial bym tego robic ;/ A na hamachi kiedys mialem serwer i zamulal nie dosc ze wszyscy na serwerze mieli lagi to i komputer tez zaczynal lagowac wiec jednak chcialbym ominac opcje z hamachi ale dzieki za sugestie :D

wagi36.jpg

Blue is THE Colour

Opublikowano

najlepiej jak ktos by napisal jak dokladnie postawic serwer z odblokowaniem portu na routerze zte zxv10 w300 wiem ze juz bylo to w innych tematach lecz prosilbym o cos takiego ;d

wagi36.jpg

Blue is THE Colour

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...